MWC 2019: Google Assistant tipka pojavit će se na 100 milijuna novih Android mobitela u 2019

MWC 2019: Google Assistant tipka pojavit će se na 100 milijuna novih Android mobitela u 2019
DepositPhotos

Google Assistant dugme se na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni moglo vidjeti na raznim uređajima, čak i onima kao Nokia 3.2 i 4.2 koji vrijede stotinjak američkih dolara i imaju poprilično skromne performanse, što jasno sugerira Googleovu težnju širenja svog digitalnog asistenta i želju da korisnici polako počnu naredbe dodirom prsta mijenjati glasom.

Zato prisno surađuje s proizvođačima na svim razinama i omogućava laku implementaciju Google Assistanta dugmeta, s tim da na sebe preuzima kompatibilnost i troškove koji bi mogli nastati u tom smjeru. Naravno, proizvođačima tako nešto odgovara pa su lako prihvatili ponudu kompanije koja stoji iza Android mobilnog operativnog sustava i kroz povijest im je omogućila cijeli niz usluga potpuno besplatno.

Sve to dovelo je da osim Nokije s Googleom po pitanju digitalnog asistenta surađuju proizvođači kao Xiaomi i LG. Uskoro će ih biti još, to ne treba sumnjati. Uređaji na kojima se Google Assistant dugme pojavilo, a predstavljeni su u Barceloni, redom su LG G8 ThinQ i K40, Xiaomi Mi Mix 3 5G i Mi 9 te spomenuti Nokia 3.2 i 4.2.

Takva širina prisutnosti jasno sugerira da se Google Assistant dugme lako može uklopiti u flagship modele s Qualcomm Snapdragon 855 procesorom, 6GB ili više radne memorije, kao i 128GB ili više prostora za pohranu podataka, jednako kao i u modele sa Snapdragon 439 procesorima, 2GB RAM i 8GB prostora. Tako nešto može se okarakterizirati kao izniman uspjeh s Googleov strane, bez ikakve sumnje.

"Partnerstva koja sklapamo idu dalje, do kraja ove godine Google Assistant dugme naći će se na TLC i Vivo pametnim telefonima, pohvalio se Google i nadodao da Google Assistant dugme otprije postoji na Pixel modelima, Android One modelima i Moto G7 modelima, kao što će biti dostupan i na kasnijim LG, Xiaomi i Nokia modelima koji stignu tijekom ove godine.