Milenijalci zarađuju više novca od prethodnih generacija

Milenijalci zarađuju više novca od prethodnih generacija

Foto: Fotolia

Milenijalci se često žale da zarađuju manje od prethodnih generacija, ali stvarnost za osobe starosti 22 do 37 godina jest da zarađuju više no bilo tko njihovih godina u posljednjih pola stoljeća, riječ je o 69 tisuća američkih dolara godišnje. Istraživanje je proveo Pew Research Center i tiče se situacije u Sjedinjenim Američkim Državama, ali ne uračunava inflaciju koja daje ipak nešto drugačiju sliku cijele situacije.

Više nego ikad u prosjeku zarađuje i Baby Boom generacija (54 do 72 godine) sa svojih 77600 dolara godišnje dok kod generacije X (38 do 53 godine) nije bilo značajnijih pomaka po tom pitanju posljednjih desetljeća i zarada je na 85800. Naravno, u prosjeku američka kućanstva zarađuju više nego kad se posljednji put provela ova studija prije sedam godina.

Zanimljivost je i da je prošle godine 78 posto žena među milenijalcima radimo minimalno 50 tjedana godišnje dok je 2000. kod generacije X bilo riječ o 72 posto žena.

Nije ni to sve, milenijalke u prosjeku godišnje zarađuju 39 tisuća dolara dok su 2000. godine pripadnice generacije X zarađivale 37100 dolara. Ne čini se puno, ali je korak naprijed. Barem dok se ne uključi inflacija, koja bi milenijalke ipak postavila iza žena koje pripadaju generaciji X jer uz nju je tih 37100 zapravo ekvivalent današnjih 52810 dolara.

Tužniji je podatak da su pripadnici generacije X 2000. zarađivali 400 dolara više u odnosu no danas, a s inflacijom bi to danas ispalo 122702 dolara godišnje. Na taj način daje se realnija slika i lakše se može vidjeti u kojoj situaciji je američko kućanstvo danas, a u kakvoj je bilo uoči početka 21. stoljeća. Zaključak jest, milenijalci su u pravu kad govore da zarađuju manje no ijedna generacija prije njih. Iako su bolje obrazovani u prosjeku i troškovi života su im na višim razinama nego ikad prije, čak i dok se ne uračunava inflacija.

Još iz kategorije

Collina osigurao najposjećenije predavanje u 13 godina Combis konferencije

Collina osigurao najposjećenije predavanje u 13 godina Combis konferencije

20.06.2019. komentiraj

Trinaesta Combis konferencija, središnje godišnje događanje u organizaciji Combisa, odlično je ocjenjena od strane sudionika te je opravdala visoka očekivanja publike i organizatora. Tako je predavanje Pierluigija Colline, bivšeg nogometnog suca i jednog od najpoznatijih osoba na planeti okupilo ukupno 311 sudionika, što je rekordan broj posjetitelja na plenarnom predavanju Combis konferencije.

Samo OiV predao ponudu za DVB-T2 multiplekse M1, M2 i L1

Samo OiV predao ponudu za DVB-T2 multiplekse M1, M2 i L1

18.06.2019. komentiraj

Tvrtka u državnom vlasništvu Odašiljači i veze jedina je predala ponudu za DVB-T2 multiplekse M1, M2 i L1 kojima će se u potpunosti omogućiti dolazak Full HD TV-a na hrvatsko televizijsko tržište i izvan IPTV platformi.

HANFA razmatra trajnu zabranu trgovanja binarnim opcijama u Hrvatskoj

HANFA razmatra trajnu zabranu trgovanja binarnim opcijama u Hrvatskoj

18.06.2019. komentiraj

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), zbog sve češćih upita građana, upozorava javnost na povećan oprez prilikom trgovanja CFD-ovima (ugovori za razlike), binarnim opcijama i drugim visokorizičnim financijskim instrumentima, a posebno stoga što se trgovanje takvim proizvodima prvenstveno odvija on-line i preko manje poznatih inozemnih posrednika. U posljednje vrijeme zapaženi su slučajevi trgovanja putem internetskih stranica