Milenijalci su pregoreni od tehnologije i društvenih mreža

Milenijalci su pregoreni od tehnologije i društvenih mreža

Foto: DepositPhotos

Pregoreni... Ta riječ najbolje može opisati novu generaciju, poznatiju kao milenijalci. Naime, količina stresa i ubrzanog života uspijeva ih dovoditi do ludila u toj mjeri da jednostavno na sve strane osjećaju pritisak i napore. Bilo da se radi o obrazovanju, poslu, društvenim mrežama..

Očekivanja i konstantna povezanost jednostavno uzimaju danak. A otkrio je to konkretnije kroz brojke Lhasa OMS u istraživanju provedenom nad 2010 milenijalaca u lipnju ove godine. Cilj istraživanja bilo je otkriti kolika je točno razina stresa kod generacije na kojoj uskoro svijet ostaje.

Riječ je o američkim prilikama, ali one se vrlo brzo preslikavaju na svijet pa su ovakva istraživanja korisna na globalnoj razini. Drugima daje priliku pripremiti se i učiti na tuđim greškama. Pa tako istraživanje pokazuje da Amerikanci rade duže nego prije i imaju više zdrastvenih problema povezanih sa stresom. Čak njih 78 posto smatra da su pod većim stresom nego prethodne generacije.

Ništa čudno, kod milenijalaca prosječni radni tjedan traje 42 sata, u odnosu na 40 sati koliko su radile prethodne generacije u prosjeku. A čak njih 56 posto smatra da im društvene mreže samo odmažu jer nude dodatno opterećenje i samim time preopterećenje, koje dovodi do dodatnog stresa i "pregorijevanja". Svima nam je poznat izraz "pregorio sam" i koristi ga se kad "voda dođe preko glave".

Problem su i dugovi, s kojima problema ima njih 78 posto te samim time moraju raditi da ih vrate, što čini jedan zatvoreni i zatrovani krug. Ne pomaže što je tržište kompetitivnije, a to smatra njih 76 posto, kao što ne pomaže ni sve skuplje zdravstvo, što smatra njih 70 posto. Problem je što im se postavlja i teret razmišljanja o budućnosti, ne samo njihovoj nego i svih oko njih, što smatra njih 64 posto.

Zanimljivost je i da njih 31 posto smatra da je sve teže ići na spojeve, upoznavati druge ljude i ulaziti u ljubavne veze te ih zatim održavati da se ne raspadnu. Muči ih i politička klima, budućnost Zemlje, tehnologija koja se ubrzano mijenja pa stvara dodatne pritiske...

Sve u svemu, milenijalcima kao "tranzicijskoj generaciji" u tehnološkom smislu nije ni najmanje lako, ali ako je utjeha - pripremit će temelje onima koji dolaze nakon njih...

Još iz kategorije

Direktiva PSD2 ključna tema ovogodišnjeg SmartCarda

Direktiva PSD2 ključna tema ovogodišnjeg SmartCarda

17.10.2019. komentiraj

„Od 2000. godine pa do kraja 2018. broj kartica je povećan za 3,5 puta, broj bankomata za 6,5 puta, a EFT POS terminala za 12 puta. Izazovi s kojima se financijske institucije susreću u posljednje vrijeme odnose se prvenstveno na proces digitalne transformacije u financijskom sektoru. Upravo to je i središnja tema ovogodišnje Konferencije, uključujući primjenu nove regulative poput PSD2 Direktive i SEPA pravila“, istaknula je pomoćnica direktora Sektora za financijske institucije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Vanja Dominović na otvaranju konferencije SmartCard 2019 koja se održava u Biogradu na Moru, od 14. do 16. listopada. Organizator Konferencije je riječka tvrtka Case u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Zagrebačkom bankom.

Treće izdanje AI2FUTURE konferencije

Treće izdanje AI2FUTURE konferencije

17.10.2019. komentiraj

Tijekom dva dana, 10. i 11. listopada, treće izdanje AI2FUTURE konferencije okupilo je više od 200 sudionika željnih da nauče više o tehnologiji današnjice koja je svim ICT stručnjacima omiljeni buzzword, no posljednjih godina u Hrvatskoj se i sve više primjenjuje pri kreiranju rješenja namijenjenih globalnom tržištu. Primjena umjetne inteligencije može značajno unaprijediti konkurentnost i profitabilnost, a na konferenciji se moglo čuti više i o nedavno predstavljenom dokumentu „Potencijal umjetne inteligencije za Hrvatsku“, koji je izradila HUP -Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti.

Mjesto za dogovaranje buduće suradnje

Mjesto za dogovaranje buduće suradnje

16.10.2019. komentiraj

Serengeti  je najavio drugu godišnju konferenciju GetiCon namijenjenu developerima i programerima, koja će se održati u Varaždinu, 26. listopada pod motom Ambition 4.0. Tijekom jednodnevne tehnološke konferencije stručnjaci Serengetija i međunarodni poslovni partneri će kroz niz predavanja sudionicima predstaviti neke od najatraktivnijih međunarodnih projekata iz visoko tehnoloških proizvodnih industrija, najnovije trendove industrije 4.0 kao i prednosti jedinstvenog Team Extension modela kojim Serengeti poslovnim partnerima osigurava zaokruženu softversku konzultantsku uslugu.