Milenijalci su pregoreni od tehnologije i društvenih mreža

Milenijalci su pregoreni od tehnologije i društvenih mreža

Foto: DepositPhotos

Pregoreni... Ta riječ najbolje može opisati novu generaciju, poznatiju kao milenijalci. Naime, količina stresa i ubrzanog života uspijeva ih dovoditi do ludila u toj mjeri da jednostavno na sve strane osjećaju pritisak i napore. Bilo da se radi o obrazovanju, poslu, društvenim mrežama..

Očekivanja i konstantna povezanost jednostavno uzimaju danak. A otkrio je to konkretnije kroz brojke Lhasa OMS u istraživanju provedenom nad 2010 milenijalaca u lipnju ove godine. Cilj istraživanja bilo je otkriti kolika je točno razina stresa kod generacije na kojoj uskoro svijet ostaje.

Riječ je o američkim prilikama, ali one se vrlo brzo preslikavaju na svijet pa su ovakva istraživanja korisna na globalnoj razini. Drugima daje priliku pripremiti se i učiti na tuđim greškama. Pa tako istraživanje pokazuje da Amerikanci rade duže nego prije i imaju više zdrastvenih problema povezanih sa stresom. Čak njih 78 posto smatra da su pod većim stresom nego prethodne generacije.

Ništa čudno, kod milenijalaca prosječni radni tjedan traje 42 sata, u odnosu na 40 sati koliko su radile prethodne generacije u prosjeku. A čak njih 56 posto smatra da im društvene mreže samo odmažu jer nude dodatno opterećenje i samim time preopterećenje, koje dovodi do dodatnog stresa i "pregorijevanja". Svima nam je poznat izraz "pregorio sam" i koristi ga se kad "voda dođe preko glave".

Problem su i dugovi, s kojima problema ima njih 78 posto te samim time moraju raditi da ih vrate, što čini jedan zatvoreni i zatrovani krug. Ne pomaže što je tržište kompetitivnije, a to smatra njih 76 posto, kao što ne pomaže ni sve skuplje zdravstvo, što smatra njih 70 posto. Problem je što im se postavlja i teret razmišljanja o budućnosti, ne samo njihovoj nego i svih oko njih, što smatra njih 64 posto.

Zanimljivost je i da njih 31 posto smatra da je sve teže ići na spojeve, upoznavati druge ljude i ulaziti u ljubavne veze te ih zatim održavati da se ne raspadnu. Muči ih i politička klima, budućnost Zemlje, tehnologija koja se ubrzano mijenja pa stvara dodatne pritiske...

Sve u svemu, milenijalcima kao "tranzicijskoj generaciji" u tehnološkom smislu nije ni najmanje lako, ali ako je utjeha - pripremit će temelje onima koji dolaze nakon njih...

Još iz kategorije

Prvi bolesnik s korona virusom u Hrvatskoj zaposlenik Ericsson Nikole Tesle

Prvi bolesnik s korona virusom u Hrvatskoj zaposlenik Ericsson Nikole Tesle

25.02.2020. komentiraj

Najjači domaći IT izvoznik Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena korona virusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije, objavljeno je danas. On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu, a to je na press konferenciji danas potvrdio i ministar zdravstva u Vladi RH Vili Beroš.

Izgradnja digitalne budućnosti Europe

Izgradnja digitalne budućnosti Europe

25.02.2020. komentiraj

EU provodi digitalnu strategiju koja se temelji na dosadašnjim uspjesima naše tehnologije, inovacija i originalnosti, a prožeta je europskim vrijednostima koje prenosi na međunarodnu scenu. Prošlog tjedna su predstavljene Bijela knjiga o umjetnoj inteligenciji (UI) i europska podatkovna strategija, koje pokazuju da Europa može postaviti globalne standarde za tehnološki razvoj i pritom staviti ljude na prvo mjesto.

Kina: SAD je licemjeran, a špijunira svoje najbliže saveznike

Kina: SAD je licemjeran, a špijunira svoje najbliže saveznike

24.02.2020. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump javio je veleposlaniku u Njemačkoj Richardu Grenellu da prenese svakoj naciji kako suradnja s proizvođačima u koje Sjedinjene Američke Države nemaju povjerenja dovodi u pitanje dijeljenje informacija na najvišim razinama.