VELIKA PRILIKA

LG širi inicijativu "Misija za budućnost", omogućujući pristup većem broju inovatora

LG širi inicijativu "Misija za budućnost", omogućujući pristup većem broju inovatora
Program, koji prikuplja više od 3500 prijava od startupa tijekom posljednje dvije godine, prelazi na cjelogodišnji proces

Sjevernoamerički inovacijski centar LG-a pod nazivom LG NOVA, pokrenuo je sljedeću verziju programa "Misija za budućnost" osmišljenog za otkrivanje, izgradnju i razvoj vrlo dojmljivih novih poduzeća vođenih misijom u suradnji sa startupima i poduzetnicima.

Program, koji prikuplja više od 3500 prijava od startupa tijekom posljednje dvije godine, prelazi na cjelogodišnji proces kako bi povećao sposobnost dubljeg angažmana s odabranim tvrtkama radi unaprjeđenja tehnoloških inovacija i izgradnje novih pothvata koji će pomoći u stvaranju transformacijskih pozitivnih promjena u svijetu.

Ulazeći u treću godinu, program je osmišljen kako bi potaknuo rast inovativnih ideja u ključnim tržišnim područjima koja imaju pozitivan utjecaj na ljude i planet, uključujući digitalno zdravlje, čistu tehnologiju, tehnologiju budućnosti i pametan život. Kategorija čiste tehnologije uključuje tvrtke koje rade na softveru i platformi za učinkovito upravljanje energijom, održivošću, ESG inicijativama za bolje zdravlje planeta.

Futuretech je fokusiran na konvergenciju novih tehnologija u nastajanju kao što su umjetna inteligencija, virtualna i proširena stvarnost, robotika, automatizacija, senzorske tehnologije i druge za stvaranje inovativnih aplikacija koje rješavaju izazove s kojima se ljudi svakodnevno susreću. Stoga, startupi, tvrtke i poduzetnici pozvani su da pošalju ideje za rad i razvoj svoje tvrtke s LG-om.

Ako budu odabrane, tvrtke će imati priliku blisko surađivati ​​s LG NOVA timom u višemjesečnom Corporate Accelerator programu za ubrzanje poslovnog rasta, dobiti preporuke za ulaganja putem kapitalnih partnera i istražiti potencijal stvaranja novih tvrtki unutar LG brenda i portfelja.

"Tijekom protekle dvije godine izgradili smo sjajnu zajednicu inovatora, uspostavili snažnu mrežu kapitalnih partnera i napravili nove iskorake u suradnji s tvrtkama izvan LG-a u izgradnji novih poslova. U ovoj trećoj godini stvorili smo novi proces koji će nam omogućiti da budemo agilniji u rješavanju promjenjivih potreba tržišta i pokretanju rješenja koja se bave problemima u stvarnom svijetu kako bismo potaknuli transformacijske promjene za bolje sutra", rekao je dr. Sokwoo Rhee, stariji potpredsjednik LG-a za inovacije i voditelj LG NOVA-e.

Lani je LG zaprimio više od 2100 prijava od kojih je 756 bilo usmjereno na digitalno zdravlje, 783 na tehnologiju budućnosti i 574 na čistu tehnologije. Nekoliko tvrtki koje su sudjelovale u programu ne samo da su ubrzale svoj poslovni rast, već su dale i značajan doprinos digitalnom zdravlju, čistoj tehnologiji i tehnologiji budućnosti.