Kroz digitalno usavršavanje, tvrtke u sektoru financijskih usluga omogućavaju svojim zaposlenicima prelazak s analognog na digitalno

Kroz digitalno usavršavanje, tvrtke u sektoru financijskih usluga omogućavaju svojim zaposlenicima prelazak s analognog na digitalno

Foto: DepositPhotos

PwC-ovo izvješće o digitalnim transformacijama radne snage u sektoru financijskih usluga Fit to compete: Accelerating digital workforce transformation in financial services, koje je dio naše serije izvješća pod nazivom New world, New skills, naglašava potrebu za digitalnim usavršavanjem u svim segmentima sektora financijskih usluga (osiguranje, bankarstvo i kapitalna tržišta te upravljanje imovinom) u različitim regijama svijeta.

Tvrtke u sektoru financijskih usluga moderniziraju svoje tehnološke sustave, potiču inovacije, uvode automatizaciju s ciljem smanjenja troškova i prilagođavanja korisničkog iskustva kako bi ispunile očekivanja svojih klijenata koja se brzo mijenjaju. No nikakvo ulaganje u digitalizaciju ne može im pomoći u potpunom ostvarivanju novih financijskih ciljeva i dostizanju novih razina produktivnosti uz radnu snagu koja je zaglavila u analognom.

„U ovome trenutku brojne tvrtke imaju priliku utjecati na priču, usmjeravati poruku i komunicirati kako unutar, tako i izvan svojih organizacija, o tome kako poimaju budućnost rada i kakve rezultate su do sada ostvarile na području usavršavanja svojih zaposlenika“, kazao je Bhushan Sethi, zajednički globalni voditelj usluga ljudstvu i organizacijama.

Budući da banke i fondovi više nemaju prednost kod zapošljavanja diplomanata, potrebno je pokloniti veću pozornost iskustvu zaposlenika i deklariranoj svrsi organizacije. Tehničke vještine, izvrsne vještine analitike podataka i sposobnost kreativnog rješavanja problema koje traže tvrtke iz sektora financijskih usluga, odlike su visokokvalificiranih stručnjaka. Ovi pojedinci, bilo da je riječ o dugogodišnjim ili novim zaposlenicima, nemaju strpljenja s postojećim infrastrukturama i sve češće žele raditi za tvrtke koje zastupaju visoko-tehnološke vrijednosti - tvrtke koje su agilne i digitalne.

Iako niti jedna regija još nije riješila probleme povezane s pronalaskom i osposobljavanjem kvalificiranih radnika, svaka je regija utvrdila vlastita prioritetna područja. Primjerice, regija Azije i Pacifika povećala je ulaganja u start-up poduzeća i osposobljavanje kvalificiranih radnika, Sjeverna Amerika usredotočila se na usavršavanje postojeće radne snage, a Europa ulaže u snažan sustav tehničkog obrazovanja.

Šest temeljnih koraka za transformaciju radne snage

U prvim godinama digitalne transformacije radne snage, troškovi razvoja bit će visoki, a povrat ulaganja možda neće biti tako značajan kao što će to biti u kasnijim godinama. Upravljanje ovim očekivanjima ključnih dionika važan je dio procesa. Naše je istraživanje utvrdilo šest koraka koji su zajednički svim organizacijama iz sektora financijskih usluga u njihovoj transformaciji radne snage od analogne ka digitalnoj.

1. Postavite jasne ciljeve koji se očekuju od digitalne radne snage - Jasno definirajte poslovnu korist koju želite ostvariti kroz svoja ulaganja u digitalno usavršavanje. Za mnoge tvrtke primarni je cilj optimizirati vrijednost ovih ulaganja, omogućavajući svojim zaposlenicima stjecanje vještina potrebnih za prihvaćanje i učinkovitu primjenu digitalnih alata.

2. Pričajte dojmljivu priču o vrijednosti digitalnog usavršavanja - Sve razine organizacije trebale bi razumjeti viziju i korist digitalne transformacije. Način na koji predstavite svrhu same transformacije i predanost njenom ostvarenju presudan je za njezin uspjeh. Kada zaposlenici u potpunosti shvate koje prednosti oni sami mogu ostvariti, organizacija će lakše uspostaviti kulturu digitalne radoznalosti, samostalnog učenja i inovacija.

3. Odredite fokusiranu polaznu točku - Najveći broj organizacija bira ograničen segment radne snage kao pilot skupinu za inicijative digitalnog usavršavanja. Razmislite o formiranju pilot skupine koja odražava odgovarajuće razine različitosti unutar čitave organizacije u vidu, primjerice, spola, dobi, funkcije, staža, vještina i lokacije. Osim toga, razmislite o alternativnim modelima segmentacije dionika koji ne uključuju samo staž, demografiju ili ostale uobičajene načine ponašanja i osobine.

4. Povežite program s ostalim segmentima organizacije - Ključno je povezati inicijativu digitalnog usavršavanja s postojećim programima učenja i razvoja te programima za razvoj ljudskih potencijala unutar čitave organizacije kako bi se potaknulo sudjelovanje zaposlenika.

5. Pripremite se na otpor - Pokretanje uspješnog programa može biti zahtjevno, a prepreke će se nedvojbeno pojaviti. Unaprijed doznajte što bi moglo brinuti vaše zaposlenike, a i što bi mogle biti moguće neplanirane posljedice vaših inicijativa. Kreirajte promišljene planove za izvanredne situacije kako biste se na vrijeme mogli uhvatiti ukoštac s tim „nuspojavama“ i izazovima u slučaju potrebe. Otvoreni komunikacijski kanali ključni su kako bi zaposlenici prihvatili programe.

6. Mjerenje napretka i usmjerenost ka održivim rezultatima - Ključno je uspostaviti dugoročnu digitalnu strategiju razvoja radne snage s ključnim točkama svake etape projekta i mogućnošću mjerenja uspjeha. Također je ključno angažirati zaposlenike u ranom i čestom izvještavanju o napretku.

Još iz kategorije

Najbolje Linux distribucije za početnike

Najbolje Linux distribucije za početnike

28.02.2020. komentiraj

Linux bazira svoje postojanje na otvorenosti i nudi sve na dlanu korisnicima, bez da traži novac za operativni sustav ili softver i sve što korisniku treba nalazi se online, u tzv. distrosima. Tamo će se pronaći sve najnovije verzije softvera, operativnog sustava, raznih alata, ali i svega što treba za poslovanje.

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

27.02.2020. komentiraj

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) su zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (2019nCov) izdali priopćenje o pravima osiguranika koji su privremeno nesposobni, odnosno spriječeni za rad jer su bili u kontaktu s oboljelima od koronavirusa ili su bili na područjima zahvaćenim epidemijom.

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

26.02.2020. komentiraj

Microsoft se konstantno trudi poboljšati Office mobilne aplikacije za iOS i Android operativne sustave, pa je tako 5. prosinca prošle godine pružio uvid u ono što je napokon i stiglo. Dakle, nova Office aplikacija za iOS i Android dostupna je.