Korištenje Reddit aplikacije skočilo za 25 posto spram prošle godine

Korištenje Reddit aplikacije skočilo za 25 posto spram prošle godine
Depositphotos

Društvena mreža Reddit ponovno je 1. travnja pokenula r/Place i to je potaknulo izniman rast platforme, toliki da su srušeni rekordi. Kako navodi Trading Platforms, riječ je o rastu od 25 posto na godišnjoj razini, ali i o najvećem broju aktivnih korisnika na dnevnoj razini (DAU) u povijesti Reddita.

"Korištenje platforme ojačalo je. Broj novih instalacija raste od ponovnog pokretanja inicijative r/Place. Osim toga, postoje tržišta poput Turske na kojima je korištenje platforme prvi put u povijesti na vrhu ljestvica", navodi Trading Platforms.

Osim Turske, Reddit je na prvom mjestu najpopularnijih App Store aplikacija u Belgiji i Francuskoj. Nikad prije nije uspio biti najpopularniji u tim zemljama. Također, Reddit je među top 100 najpopularnijih aplikacija u 54 zemlje svijeta.

Sve ovo je jako bitno jer Reddit bi ove godine trebao izaći na tržište (inicijalna javna ponuda - IPO) i ostvariti vrijednost od 15 milijardi američkih dolara. Ipak, iako je potencijal ogroman, nije dovoljan samo r/Place, stoga lideri platforme razmišljaju širenje u smjeru kao audio i "snippet" segment koji se može vidjeti na Clubhouseu i TikToku.

Također, iznimno popularna mogućnost Ask Me Anything (AMA) ili "pitaj me bilo što" ima još podosta prostora za rast, što se vidi po angažmanu korisnika. A kad se već priča o njima, ukupno ih je u lipnju prošle godine na Reddit pristiglo 1,7 milijardi.

Iako to djeluje mnogo, manje je od jedan posto svih posjeta koje u Sjedinjenim Američkim Državama ostvaruju društvene mreže. Naravno, to ne bi trebalo gledati kao problem ili teret, to treba gledati kao priliku jer Reddit može samo prema gore i kroz nekoliko godina brojke bi se mogle višestruko povećati. Kao i sama vrijednost platforme, čiji je značaj izniman u modernom društvu zbog demokratičnosti koju nudi u odnosu na druge društvene mreže.