Instagram priprema sustav pretplata unutar aplikacije

Instagram priprema sustav pretplata unutar aplikacije
DepositPhotos

Instagram se priprema pokrenuti sustav pretplata unutar aplikacije, kako bi omogućio korisnicima pristup ekskluzivnom sadržaju najdražih im kreatora sadržaja. Pokušaj je to platforme da se udalji od monetizaciju kroz konvencionalno oglašavanja.

Ovako nešto se pretpostavilo ne zbog priopćenja iz same kompanije, već prema cijeniku koji se može vidjeti na App Storeu.

Također, u svibnju ove godine je prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri u intervjuu za The Informatiomn rekao da se razmatra uvođenje pretplata, objasnivši da "postoje različiti načini omogućenja financijske veze između fana i kreatora".

- Imati mogućnost pretplatiti se na drugačiji ili ekskluzivan sadržaj zapravo ostavlja prisniji dojam za fanove od gledanja nekakvog oglasa - izjavio je Mosseri aludirajući na to da obožavatelji zapravo na pozitivan način gledaju situaciju u kojoj mogu direktno financijski pomoći nekom kreatoru.

Dakle, obzirom da je novitet Instagram Subscriptions (hrv. Instagram pretplate ili pretplate na Instagram) dostupan, zanimljive su cijene koje se nude, kao i njihovi opisi. Već kroz njih može se naslutiti kako će sve skupa izgledati i kretati se.

Podsjeća na Twitch, gdje se moguće pretplatiti na kanale od interesa po određenoj cijeni, u ovom slučaju od 99 centi do 4,99 dolara. Pritom se plaća pretplata ili "značka" (eng. badge), koja bi trebala biti u skladu s kreatorom.

Story još nije obuhvaćen pretplatničkim modelima, ali radi se i na tome, samo na odvojen način pa će ekskluzivan sadržaj na "storyjima" biti dostupan onima koji plate za njega. U konačnici, kreatori će biti najzadovoljniji ovakvim novitetom, zato što će moći direktno pristupiti fanovima i živjeti od njih. Također, oni s najviše pretplatnika svakako će biti zanimljivi oglašivačima u nešto širem obujmu nego što je slučaj sad kad sadržaju može pristupiti bilo tko.