Instagram priprema sustav pretplata unutar aplikacije

Instagram priprema sustav pretplata unutar aplikacije

Foto: DepositPhotos

Instagram se priprema pokrenuti sustav pretplata unutar aplikacije, kako bi omogućio korisnicima pristup ekskluzivnom sadržaju najdražih im kreatora sadržaja. Pokušaj je to platforme da se udalji od monetizaciju kroz konvencionalno oglašavanja.

Ovako nešto se pretpostavilo ne zbog priopćenja iz same kompanije, već prema cijeniku koji se može vidjeti na App Storeu.

Također, u svibnju ove godine je prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri u intervjuu za The Informatiomn rekao da se razmatra uvođenje pretplata, objasnivši da "postoje različiti načini omogućenja financijske veze između fana i kreatora".

- Imati mogućnost pretplatiti se na drugačiji ili ekskluzivan sadržaj zapravo ostavlja prisniji dojam za fanove od gledanja nekakvog oglasa - izjavio je Mosseri aludirajući na to da obožavatelji zapravo na pozitivan način gledaju situaciju u kojoj mogu direktno financijski pomoći nekom kreatoru.

Dakle, obzirom da je novitet Instagram Subscriptions (hrv. Instagram pretplate ili pretplate na Instagram) dostupan, zanimljive su cijene koje se nude, kao i njihovi opisi. Već kroz njih može se naslutiti kako će sve skupa izgledati i kretati se.

Podsjeća na Twitch, gdje se moguće pretplatiti na kanale od interesa po određenoj cijeni, u ovom slučaju od 99 centi do 4,99 dolara. Pritom se plaća pretplata ili "značka" (eng. badge), koja bi trebala biti u skladu s kreatorom.

Story još nije obuhvaćen pretplatničkim modelima, ali radi se i na tome, samo na odvojen način pa će ekskluzivan sadržaj na "storyjima" biti dostupan onima koji plate za njega. U konačnici, kreatori će biti najzadovoljniji ovakvim novitetom, zato što će moći direktno pristupiti fanovima i živjeti od njih. Također, oni s najviše pretplatnika svakako će biti zanimljivi oglašivačima u nešto širem obujmu nego što je slučaj sad kad sadržaju može pristupiti bilo tko.

Još iz kategorije

Završena je deveta sezona A1 Adria League,  ali nema odmora za esportaše

Završena je deveta sezona A1 Adria League, ali nema odmora za esportaše

25.06.2022.

Na završnici devete sezone A1 Adria League, koja se održavala u sklopu Reboot Online Games Weeka od 15. do 19. lipnja u Osijeku, okrunili smo pobjednike u posljednje tri igre – CS:GO, Brawl Stars i FIFA22. Prvaci u igrama Clash Royale, PUBG: BATTLEGROUNDS, League of Legends i VALORANT poznati su bili tijekom proljetne sezone.

Drastičan pad interesa za kriptoaplikacijama u Europi

Drastičan pad interesa za kriptoaplikacijama u Europi

24.06.2022.

Tržište kriptovaluta na globalnoj je razini u određenom padu, što se odrazilo i na aplikacije koje se vežu uz njih. Bankless Times je to zorno prikazao kroz istraživanje i ukazao na podatak da je u Europi zabilježeno 19,9 milijuna prvih instalacija kriptoaplikacija kroz prva tri mjeseca ove godine.

Hrvatska je u plusu 56,88 milijardi kuna u odnosu na uplaćena sredstva u proračun Europske unije

Hrvatska je u plusu 56,88 milijardi kuna u odnosu na uplaćena sredstva u proračun Europske unije

24.06.2022.

Na 127. sjednici Vlade Republike Hrvatske ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak predstavila je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj koje je potom usvojeno.