Infobip jača svoje društveno odgovorno poslovanje

Infobip jača svoje društveno odgovorno poslovanje

Hrvatski Infobip je predstavio poslovnu jedinicu za održivost - Infobip.org. Cilj se veže uz općenitu politiku kompanije u posljednje vrijeme, a to je olakšati ne samo precizno praćenje i izvještavanje o ekološkim i društvenim ciljevima, već i operacionalizaciju društvenih inicijativa.

U skladu s Infobipovom misijom da pojednostavi način na koji se brendovi povezuju, angažiraju i čine kupce zadovoljnima u povećem opsegu, kompanija je predstavila novu domenu kako bi sudionicima olakšala transparentno dijeljenje ekoloških, društvenih i upravljačkih inicijativa (ESG) putem komunikacijskog "huba", kao i kako bi se samoj kompaniji olakšalo partnerstvo s dobrotvornim sektorom.

Od ponuda kao pro-bono CPaaS i SaaS rješenja prihvatljivim neprofitnim organizacijama ili kroz Infobipov program volontiranja Bippers4Cpmmunity, u kompaniji vjeruju da je bitno imati pozitivan i značajan utjecaj kako na svoje zaposlenike tako i na širu zajednicu u kojoj djeluje.

"Bilo da se radi o odgovoru na pandemiju koronavirusa ili perspektivi o tome kako bi ekološka, ​​društvena načela i načela upravljanja trebala biti integrirana u naše daljnje pokušaje za napredak društva, ostajemo predani našem pristupu korporativnoj odgovornosti. To ćemo postići radeći transparentno, s integritetom i poštovanjem", izjavila je Aurora Volarović, potpredsjednica za odnose s javnošću u Infobipu.

Kako se put održivosti ubrzava, Infobip.org nastoji ostvariti trajni pozitivan globalni utjecaj uz sveobuhvatnu ESG strategiju koja bi trebala biti pokrenuta 2022. To uključuje usvajanje najviših etičkih standarda poslovnog ponašanja, ulaganje u zajednice kroz neprofitna partnerstva, posebno ona koja pomažu u "popunjavanju" demografskih, obrazovnih i geografskih praznina u STEAM-u te vraćanje novčanim donacijama i donacijama kroz ponudu kompanije. Oni će se administrirati putem Infobipa na globalnoj razini i Zaklade Infobip u Hrvatskoj.

Ekološki Infobip je prilagodio svakodnevno poslovanje slijedeći inicijative održivosti kao što su smanjenje otpada, očuvanje energije i vode, recikliranje i ekološki prihvatljiva putovanja, osiguravajući da se poslovanje odvija na ekološki i društveno odgovoran način, što pak potiče uspjeh i razvoj kompanije bez da se iskorištavaju lokalni ili međunarodni prirodni resursi.