ICT na TI: Digitalizacija holdinga i objedinjavanje IT resursa

ICT na TI: Digitalizacija holdinga i objedinjavanje IT resursa
Dražen Tomić / Tomich Productions

Zagrebački holding jedna je od najvećih domaćih tvrtki po broju zaposlenih, ali i poslovima koje obavljaju njezine podružnice za Grad Zagreb kao glavni i najveći grada u Hrvatskoj.  Stoga je digitalizacija i digitalna transformacija Zagrebačkog holdinga prioritete i iznimno važna za bolje funkcioniranje grada i lakši život njezinih građana. Inače, sastoji se od 12 podružnica koje obavljaju djelatnosti nekadašnjih gradskih poduzeća, a vlasnik je i 5 trgovačkih društava  te jedne ustanove.

Upravo o tome smo u novoj sezoni ICT na TI televizijske emisije razgovarali s članom Uprave Zagrebačkog holdinga Borisom Sesarom koji je u domaćem IT svijetu poznat po svojem radu u Hrvatskom Telekomu, Deutsche Telekmomu, United Grupi, ali i kao maratonac, triatlonac i Ironamn. Uz sve to, suosnivač je jednog od najjačih domaćih gaming studija Gamepires.

On ističe kako mu je iskosutvo u sportu i velikim korporacijama od velike pomoći, ali i da javni sektor ima neka druga pravila i ponekad vrlo složene i dugotrajne procedure poput javnih nabava koji u velikim projektima poput digitalizacije mogu usporiti uvođenje željenih tehnologija i rješenja u ubrzanju cjelokupnog procesa poslovanja.

* Izradu projekta „Utjecaj digitalne transformacije na razvoj javnih usluga u Hrvatskoj“ sufinancirala je Agencija za elektroničke medije iz Programa poticanja novinarske izvrsnosti