ICT na TI: Digitalizacija holdinga i objedinjavanje IT resursa

ICT na TI: Digitalizacija holdinga i objedinjavanje IT resursa

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Zagrebački holding jedna je od najvećih domaćih tvrtki po broju zaposlenih, ali i poslovima koje obavljaju njezine podružnice za Grad Zagreb kao glavni i najveći grada u Hrvatskoj.  Stoga je digitalizacija i digitalna transformacija Zagrebačkog holdinga prioritete i iznimno važna za bolje funkcioniranje grada i lakši život njezinih građana. Inače, sastoji se od 12 podružnica koje obavljaju djelatnosti nekadašnjih gradskih poduzeća, a vlasnik je i 5 trgovačkih društava  te jedne ustanove.

Upravo o tome smo u novoj sezoni ICT na TI televizijske emisije razgovarali s članom Uprave Zagrebačkog holdinga Borisom Sesarom koji je u domaćem IT svijetu poznat po svojem radu u Hrvatskom Telekomu, Deutsche Telekmomu, United Grupi, ali i kao maratonac, triatlonac i Ironamn. Uz sve to, suosnivač je jednog od najjačih domaćih gaming studija Gamepires.

On ističe kako mu je iskosutvo u sportu i velikim korporacijama od velike pomoći, ali i da javni sektor ima neka druga pravila i ponekad vrlo složene i dugotrajne procedure poput javnih nabava koji u velikim projektima poput digitalizacije mogu usporiti uvođenje željenih tehnologija i rješenja u ubrzanju cjelokupnog procesa poslovanja.

* Izradu projekta „Utjecaj digitalne transformacije na razvoj javnih usluga u Hrvatskoj“ sufinancirala je Agencija za elektroničke medije iz Programa poticanja novinarske izvrsnosti

 

Još iz kategorije

Algebra i NATO nagradili najbolje bijele hakere na Security Day natjecanju

Algebra i NATO nagradili najbolje bijele hakere na Security Day natjecanju

30.11.2022.

Na Algebrinom kampusu u subotu je održano Security Day natjecanje na kojem su snage odmjerili najbolji bijeli hakeri u Hrvatskoj. Natjecanje se održalo u tri kategorije prilagođene različitim razinama znanja u kojima su 73 prijavljena maturanta, studenta i ICT profesionalca pokazali svoje vještine u području kibernetičke sigurnosti, a samo natjecanje održano je prema CTF principu (Capture The Flag), s područja kriptografije, reversnog inženjeringa, ranjivosti web aplikacija i operacijskih sustava.

Musk možda želi proizvoditi i pametne telefone

Musk možda želi proizvoditi i pametne telefone

30.11.2022.

Elon Musk je objavio da bi nevoljko krenuo u posao proizvodnje pametnih telefona ako bi se Twitter uklonio iz Appleovih i Googleovih trgovina aplikacijama. Različiti mediji nagađali su kako Apple i Google razmišljaju o odbacivanju Twittera zbog mogućih kršenja pravila vezanih uz distribuciju sadržaja ili bilo kakve buduće promjene u opcijama pretplate.

17. Advanced Technology Daysi uživo okupili više od 500 IT stručnjaka

17. Advanced Technology Daysi uživo okupili više od 500 IT stručnjaka

30.11.2022.

Advanced Technology Days 17 konferencija u zagrebačkom Cinestar Arena Centru okupila je više od 500 sudionika koji su iz udobnih kino-sjedala uživali u pregledu tehnoloških tema iz inženjerskog kuta. Prvog dana mogli su čuti pregled ključnih novosti i trendova te kroz demo predavanja detaljnije upoznati nova tehnološka rješenja. U srijedu, drugog dana konferencije, očekuje ih još 30 predavanja te panel na kojem će se raspravljati o sve većem utjecaju inženjera na poslovanje.