Huawei negira špijuniranje svojih korisnika

Huawei negira špijuniranje svojih korisnika

Kineska tvrtka koja se bavi proizvodnjom telekom sustava, pametnih telefona i druge opreme nikada nije zaprimila nikakve upute od strane kineske vlade za špijuniranjem svojih korisnika, izjavio je zamjenik predsjednika, Alex Hern. Svjetski poznata tehnologijska tvrtka, Huawei, nastojala je odbaciti glasine koje ih optužuju da su u ulozi špijuna kineske vlade.

U izvješću o sigurnosti na internetu, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora, Ken Hu piše kako Huawei nikada nije zaprimio nikakve upute ili zahtjeve od strane bilo koje vlade ili njihove agencije o promjeni pozicija, politika, procedura, hardvera, softvera, sustava zapošljavanja ili bilo čega drugoga, osim prijedloga kako bi poboljšali sustav sigurnosti na Internetu.

Huova izjava uslijedila je nakon izvješća američkog Kongresa iz listopada prošle godine koje je ukazalo na sigurnosni rizik od strane Huaweija. Predsjednik odbora koji je ujedno i autor izvješća, Mike Rogers, poručio je američkim tvrtkama da pronađu drugog prodavača ukoliko im je stalo do njihovog intelektualnog vlasništva, privatnosti svojih korisnika i nacionalne sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država.