HT od ponedjeljka 9. prosinca na tržištu električne energije

HT od ponedjeljka 9. prosinca na tržištu električne energije
Dražen Tomić

Kao što se moglo i očekivati, promjenama u djelatnosti najjačeg domaćeg telekoma prije nekoliko mjeseci HT ulazi na tržište električne energije i to od ponedjeljka 9. prosinca. Ponuda je sastavljena od nekoliko pogodnosti - prije svega, cijena struje koju nudi HT niža je 5 posto u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača za rezidencijalne, odnosno do 30 posto za poslovne korisnike, tvrde u HT-u.

„HT je pripremio za prve korisnike i bonus dobrodošlice. Ukoliko se usluga ugovori do 31. prosinca 2013., svaki novi privatni korisnik električne energije dobiva dodatni popust u iznosu od 300 kn. U slučaju poslovnih korisnika, iznos bonusa u navedenom razdoblju je čak 575 kn, raspodijeljenih kao i kod privatnih korisnika na prvi, odnosno nekoliko ostalih računa dok se ne iskoristi ukupni iznos popusta“, objašnjavaju iz najjačeg domaćeg telekoma.

Također, korisnik usluge električne energije kod HT-a nije dužan potpisati ugovornu obvezu s minimalnim trajanjem da bi ostvario najbolje cijene, što znači da u bilo kojem trenutku bez penala može promijeniti opskrbljivača.

Na prosječnim mjesečnim računima za opskrbu električnom energijom  sva kućanstva koja se prijave do 31. prosinca 2013., uštedjet će prve godine čak do 26 posto, u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača, tvrde u HT-u i dodaju da u ukupnom iznosu taj popust iznosi 500 kuna prve godine, odnosno 200 kuna ili 11% svake sljedeće godine. Kod poslovnih korisnika uštede su još veće, te one iznose 30 posto prve godine, odnosno 22 posto svake sljedeće godine u odnosu na uslugu dominantnog opskrbljivača. Točan iznos uštede korisnik može izračunati uz pomoć on-line kalkulatora dostupnog na web stranici hrvatskitelekom.hr.

„Ulaskom na tržište električne energije HT kroz širenje portfelja usluga dodatno ojačava poziciju jednog od ključnih pokretača razvoja hrvatskog gospodarstva. Na tržište opskrbe strujom odlučili smo se ući jer korisnicima možemo ponuditi stvarno dobru cijenu i uslugu. U uvjetima žestoke konkurentske utakmice ostali smo vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga zahvaljujući tome što slušamo i čujemo potrebe svojih korisnika i trudimo se na najbolji način odgovoriti na njih. Isti pristup, uvjeren sam, može HT dovesti i do pozicije vodećeg alternativnog opskrbljivača električnom energijom“, izjavio je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a.