Google u 2022. dovodi Android igre na Windows

Google u 2022. dovodi Android igre na Windows

Google i Microsoft nisu u najboljim odnosima kad se radi o Windows okruženju, zbog čega u njegovoj službenoj trgovini nećete pronaći Gmail, Maps ili Chrome... ali zato od iduće godine hoćete Android igre!

Dakle, korisnici koji su kupili igre kroz Google Play Store, moći će ih zaigrati direktno na Chromebookovima i Windows računalima. Naravno, za te je korisnike ovo itekako sjajna vijest. I korak naprijed za Windows, kao i Android.

"Počevši od 2022., igrači će moći iskusiti svoje omiljene Google Play igre na više uređaja te se neprimjetno prebacivati između pametnog telefona, tableta, Chromebooka i Windows računala", rekao je Greg, direktor Googleovih proizvoda za igre na Androidu i Google Playu.

Inače, aplikaciju koja će pokretati igre kreirao je upravo Google i dobio potrebne dozvole od strane Microsofta da je plasira unutar Windows sustava. Sad samo treba dočekati iduću godinu pa vidjeti kako cijela priča funkcionira i hoće li se stati isključivo na igrama ili bismo mogli svjedočiti još aplikacija u ovakvom obliku.

Jer, ionako su Android aplikacije dostupne na ovaj ili onaj način Windows korisnicima, posebno kad je riječ o igrama. Samo, ta rješenja nisu toliko "glatka" i jednostavna kao što mogu biti ako se odgovorne kompanije same pobrinu biti "most".

Također, za Microsoft ovo nije prvi ovakav korak, nedavno je u partnerstvu s Amazonom omogućio pokretanje njegovih Appstore aplikacija i igara na Windows 11. Dakle, stvari se mijenjaju na bolje i neka 2022. bude istinski početak takve uzbudljive situacije.

Na kraj, treba naglasiti da neće sve igre biti moguće "prebaciti" na ovaj način jer neke trebaju GPS lokacije kao Pokemon Gó. Stoga, one koje su namijenjene za igru isključivo uz korištenje zaslona na dodir, ostat će u okruženju koje im omogućava ispuniti zadani potencijal.