Google u 2022. dovodi Android igre na Windows

Google u 2022. dovodi Android igre na Windows

Google i Microsoft nisu u najboljim odnosima kad se radi o Windows okruženju, zbog čega u njegovoj službenoj trgovini nećete pronaći Gmail, Maps ili Chrome... ali zato od iduće godine hoćete Android igre!

Dakle, korisnici koji su kupili igre kroz Google Play Store, moći će ih zaigrati direktno na Chromebookovima i Windows računalima. Naravno, za te je korisnike ovo itekako sjajna vijest. I korak naprijed za Windows, kao i Android.

"Počevši od 2022., igrači će moći iskusiti svoje omiljene Google Play igre na više uređaja te se neprimjetno prebacivati između pametnog telefona, tableta, Chromebooka i Windows računala", rekao je Greg, direktor Googleovih proizvoda za igre na Androidu i Google Playu.

Inače, aplikaciju koja će pokretati igre kreirao je upravo Google i dobio potrebne dozvole od strane Microsofta da je plasira unutar Windows sustava. Sad samo treba dočekati iduću godinu pa vidjeti kako cijela priča funkcionira i hoće li se stati isključivo na igrama ili bismo mogli svjedočiti još aplikacija u ovakvom obliku.

Jer, ionako su Android aplikacije dostupne na ovaj ili onaj način Windows korisnicima, posebno kad je riječ o igrama. Samo, ta rješenja nisu toliko "glatka" i jednostavna kao što mogu biti ako se odgovorne kompanije same pobrinu biti "most".

Također, za Microsoft ovo nije prvi ovakav korak, nedavno je u partnerstvu s Amazonom omogućio pokretanje njegovih Appstore aplikacija i igara na Windows 11. Dakle, stvari se mijenjaju na bolje i neka 2022. bude istinski početak takve uzbudljive situacije.

Na kraj, treba naglasiti da neće sve igre biti moguće "prebaciti" na ovaj način jer neke trebaju GPS lokacije kao Pokemon Gó. Stoga, one koje su namijenjene za igru isključivo uz korištenje zaslona na dodir, ostat će u okruženju koje im omogućava ispuniti zadani potencijal.

Još iz kategorije

Uvođenje tehnologije u obrazovanje nužno kako bi se umanjio digitalni jaz

Uvođenje tehnologije u obrazovanje nužno kako bi se umanjio digitalni jaz

22.05.2022.

Na Huawei Digital Talent Summitu, organiziranom u sklopu UNESCO-ove Svjetske konferencije o visokom obrazovanju, sudjelovalo je više od 80 stručnjaka za sustav obrazovanja iz niza zemalja, uključujući Ivicu Šuška, državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Digitalna transformacija zdravstva – zašto je potrebna čim prije i koja rješenja pomažu

Digitalna transformacija zdravstva – zašto je potrebna čim prije i koja rješenja pomažu

21.05.2022.

Prema AmChamu, Hrvatska je jedna od zemalja EU koja se mogla pohvaliti zavidnom razinom digitalizacije zdravstva i zdravstvenog sustava. Međutim, počela je stagnirati. Preporuke za hrvatsko zdravstvo do 2027. baziraju se na digitalizaciji, podupiranju razvoja i korištenja digitalnih softverskih rješenja namijenjenih poticanju zdravlja i prevenciji bolesti i digitalnoj povezanosti svih segmenata zdravstvenog sustava (od bolnice, primarna zdravstvena zaštita, njega i rehabilitacija). Financije tu ne bi smjele biti prepreka jer se sredstva mogu povući iz EU fondova, dok je sam informatički sustav funkcionalan i na sasvim dobroj razini.

HT s partnerima predstavio sustav javnih bicikala u Klisu vrijedan 13,6 milijuna kuna

HT s partnerima predstavio sustav javnih bicikala u Klisu vrijedan 13,6 milijuna kuna

20.05.2022.

Hrvatski Telekom zajedno s tvrtkom Sustav javnih bicikala i Gradom Splitom danas je predstavio sustav javnih bicikala u Klisu, koji su u toj općini postavljeni u sklopu EU projekta 'Biraj biciklu!', ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna.