Sponzorirano

Finale HT-ovog Telekom eSports Championshipa

Finale HT-ovog Telekom eSports Championshipa

Bliži se finale regionalnog gaming natjecanja Telekom eSports Championship koje se ove godine održava po drugi put u organizaciji Hrvatskog Telekoma. Završna natjecanja održat će se 10. lipnja na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu s početkom u 10:00 sati. Kampus koji se nalazi u Gradišćanskoj ulici 24 jedan je od najmodernijih kampusa u Hrvatskoj, a ulaz za ovo događanje je besplatan.

Svi mečevi igraju se ‘Best of 3’, što znači da je potrebno pobijediti u dvije runde igranja, a prvi su na rasporedu natjecatelji FIFA-e s početkom u 10:00 sati. Finalisti ove igre su CLA_brstimir i CLA_marac90 koji se pojedinačno bore za nagradu. U igri LOL igra se u timovima i njihovu borbu za prvo mjesto gledat ćemo u 11:30 sati, a najbolji timovi koji su ušli u finale su Void Esports čiji igrači dolaze iz Makedonije, Švedske, Srbije i Rumunjske te Spiritual Zero  čiji igrači dolaze iz Hrvatske i Srbije. Zadnja igra u rasporedu je CS:GO u 15:00 sati, a finalisti su Zero Tenacity i Jake bube. Raspored je podložan promjenama, ovisno o trajanju mečeva. 

Natjecanje je moguće pratiti na Twitchu: https://www.twitch.tv/telekomesports, a na ovogodišnje izdanje Telekom eSports Championshipa prijavilo se čak 30 posto više poluprofesionalnih i profesionalnih igrača i timova u usporedbi s prošlom godinom.

„Izrazito velik odaziv od 907 igrača u registracijskoj fazi, dokaz je koliko esportu raste popularnost na ovim prostorima. Kao i dosada i ove godine nastojali smo širiti svijest o odgovornom ponašanju u virtualnom svijetu, što je od iznimne važnosti za današnje generacije koje odrastaju u digitalnom dobu. I u budućnosti ćemo nastojati pružati dodatnu vrijednost našim sudionicima, a s obzirom na sve veći interes, vjerujem da ćemo pozitivno utjecati na velik dio mlađe generacije.”, izjavila je Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

Poruka „esport nije samo igra“ nit je vodilja i ovogodišnjeg Telekom eSports Championshipa. Upravo zato su ga podržali i influenceri Lobanjica853, Aryssa641, Malajski Tapir, MarkoKC i Crni Ante koji su nastojali mladima širiti poruku o važnosti odgovornog ponašanja, kako na internetu, tako i u svakodnevnom životu.