MWC 2024

DT predstavlja novu viziju pametnih telefona pogonjenih umjetnom inteligencijom

DT predstavlja novu viziju pametnih telefona pogonjenih umjetnom inteligencijom
Depositphotos

Pametni telefon pravi je svakodnevni pomoćnik. Aplikacija može pomoći u gotovo svemu, bilo da se radi o zabavi, kupnji ili putovanju. Ali mnoge aplikacije mogu biti i muka. Prilikom putovanja potrebno je organizirati putovanje, smještaj i program. Do sada je to značilo posjećivanje raznih aplikacija kao što su portali za vlakove ili letove, stranice za rezerviranje hotela ili aplikacije za preporuke.

Vizionarski koncept s digitalnim asistentom i bez aplikacija

Na Mobile World Congressu 2024. Deutsche Telekom predstavlja vizionarski koncept telefona s umjetnom inteligencijom zajedno s Qualcomm Technologies, Inc. i Brain.ai. Pomoćnik temeljen na umjetnoj inteligenciji (AI) zamjenjuje bezbrojne aplikacije na pametnom telefonu. Poput conciergea, asistent razumije vaše ciljeve i vodi računa o detaljima.

"Rezerviraj mi let do četvrtfinala". Inteligentni asistent sluša vaš upit jednostavno glasovnom naredbom. Izlog koristi konkretne primjere kako bi pokazao kako pametni telefon s umjetnom inteligencijom može olakšati život pri planiranju putovanja, kupnji, stvaranju videa ili uređivanju fotografija.

Generativno sučelje Deutsche Telekoma koje pokreće Brain.ai to omogućuje. Koristeći AI, preuzima funkcije širokog spektra aplikacija i može obavljati sve dnevne zadatke koji bi inače zahtijevali nekoliko aplikacija na uređaju. Conciergeom se može upravljati bez napora i intuitivno putem glasa i teksta.

Jon Abrahamson, Chief Product & Digital Officer Deutsche Telekom, uvjeren je: "Umjetna inteligencija i Large Language Models (LLM) uskoro će biti sastavni dio mobilnih uređaja. Koristit ćemo ih za poboljšanje i pojednostavljenje života naših korisnika. Naša vizija je magenta concierge za pametni telefon bez aplikacija. Pravi svakodnevni suputnik koji ispunjava potrebe i pojednostavljuje digitalni život."

Za izlog su slučajevi korištenja iz stvarnog života integrirani u Telekomov T Phone koji je već dostupan. Time se naglašava opredijeljenost Grupe za uvođenje inovacija na uređaje koji su već na tržištu i njihovu dostupnost svima. Zajedno s Brain.ai, pionirom generativnih sučelja, stvara se sučelje bez aplikacije gdje AI predviđa i generira sljedeće sučelje kontekstualno, teče s vašim mislima. Korisnici se sada mogu usredotočiti na ono što žele, umjesto na to kako to postići. AI se nalazi u oblaku. S jedne strane, to osigurava autentično i korisno korisničko iskustvo, a s druge strane je dostupno čak i na pametnim telefonima osnovne razine.

Deutsche Telekom također predstavlja još jednu verziju pametnog telefona s umjetnom inteligencijom koji pokreće Snapdragon 8 Gen 3 Reference Design. U uređaju visokih performansi, AI obrada se vrši na uređaju. Zbog toga je AI posebno brz, energetski učinkovit i prilagođeniji svakom korisniku.

Zajednički razvojni timovi partnera kontinuirano rade na implementaciji koncepta. Na sajmu će partneri pokazati prototipove koji pokazuju moguću budućnost i oživljavaju je. Trebat će vremena dok ne budu dostupni kupcima u trgovini.

Deutsche Telekom poziva posjetitelje MWC-a da na svom štandu iskuse budućnost umjetne inteligencije u mobilnoj tehnologiji. Dok tvrtka postavlja nove standarde i pomiče granice inovacija, Deutsche Telekom ostaje predan pouzdanosti, privatnosti i sigurnosti kako bi pružio najbolje AI korisničko iskustvo.