Dolaze Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox na Shift konferenciju u Split

Dolaze Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox na Shift konferenciju u Split

Približava se osmo izdanje Shift konferencije - Powered by ICT Županija koja će na dva dana, 30. i 31. svibnja, Split pretvoriti u središte IT industrije te na jednom mjestu okupiti vodeće svjetske stručnjake iz renomiranih tvrtki kao što su Google, Ebay, Shopify, Amazon, Xbox, Minecraft, Slack i mnoge druge. Očekuje se da će ovogodišnja, najveća IT konferencija na području Jugoistočne Europe, imati čak 1500 sudionika.

Tvrtka Send organizator je Shift konferencije - Powered by ICT Županija. Osim po organizaciji konferencije, tvrtka je poznata po jedinstvenom proizvodu Codeanywhere čija je funkcija programiranje u oblaku u segmentu web tehnologije. Drugim riječima, putem Codeanywherea je moguće programirati s bilo kojeg uređaja i bilo gdje. Akviziciju grčkog Codebendera, koji je specijaliziran za programiranje u oblaku za Arduino mikro računala, Codeanywhere je financirao iz vlastitih sredstava.

Shift konferencija - Powered by ICT Županija već nekoliko godina okuplja IT stručnjake i inovatore iz raznih dijelova svijeta te im pruža odličnu platformu za diskusiju o novim developerskim tehnologijama, tehnikama i trendovima te kvalitetan networking. Pokretač i organizator Shift konferencije, Ivan Burazin, otkrio je da „je veliki broj govornika koji su tijekom posljednjih godina gostovali na konferenciji kasnije pomogao našim tvrtkama da se probiju i uspiju na inozemnim tržištima odnosno da barem dođu do sljedećeg koraka svog poslovanja.“

Sudionici će imati priliku poslušati 25 vrhunskih predavača te sudjelovati na 6 zanimljivih radionica. Jedan od predavača koji se posebno ističe je Boyd Multerer, koji je svima poznat kao kreator  softvera za Xbox One konzole te osnivač ogromne online zajednice Xbox Live koja okuplja milijune igrača diljem svijeta te svake godine ostvari prihode preko milijarde dolara.

Ovogodišnja konferencija ugostit će čak dvije predstavnice iz velikog Googlea, Mugdha Lakani i Mete Atamel, koje su vodeće osobe kojima se programeri obraćaju za pomoć ukoliko imaju problema s Google Cloudom. Također, potrebno je istaknuti gostovanje Yolande Roble, koja dolazi iz vrhunske tvrtke specijalizirane za tehnologiju i programiranje, Red Hat, gdje radi kao glavni softverski inženjer te iza sebe ima 15 godina iskustva. Red Hat je tvrka koja je već neko vrijeme u centru pažnje IT javnosti zbog  činjenice da ju je prošle godine IBM otkupio za nevjerojatnih 34 milijarde dolara.

Veliki interes i aktivaciju posjetitelja svakako će izazvati predavanje Tiffany Tse koja radi na poziciji kao Developer Advocacy Lead za kanadskog kralja e-trgovine Shopify. Osim što kao profesorica predaje interaktivni dizajn, Tiffany se specijalizirala za front end te dizajn usmjeren na korisničko iskustvo i pristupačnost. Njeno predavanje dat će svima uvid u rad i način funkcioniranja e-trgovine te otkriti razne izazove s kojima se developeri svakodnevno susreću. E-trgovinom iz drugačije perspektive pozabavit će se i Front End inženjer iz svima poznate tvrtke eBay, Willian Martins, koji će na svom predavanju izazvati i motivirati sudionike na eksperimentiranje i korištenje raznih trikova u developerskom poslovanju.

Od spontane ideje za organizaciju prvog Shifta do danas, konferencija je izrasla u neočekivano veliki, ali očito iznimno potreban IT projekt na našim prostorima. Kontinuirani rast konferencije te posjećenost predstavnika nekih od najvećih svjetskih tvrtki samo su jedni od pokazatelja neprocjenjive vrijednosti koju konferencija donosi svim sudionicima. „Iz godine u godine trudimo se biti inovativni i originalni. Osim toga što je konferencija idealna prilika da se dopre do mladih talenata te predstave rješenja ciljanim poslovnim partnerima, ostvareni kontakti na Shiftu-u otvaraju mnoga vrata i upravo je networking razlog velikog interesa posjetitelja.“, zaključio je Ivan Burazin, organizator Shifta.