Do 2030. u krvotoku ćemo imati milijune računala veličine krvnih stanica

Do 2030. u krvotoku ćemo imati milijune računala veličine krvnih stanica
Fotolia

Sve velike kompanije, uključujući Google, Microsoft, Apple, pa čak i Yahoo, se okreću prema cloud segmentu. No, čini se da naši podaci nisu jedina stvar koja će biti u oblaku u sljedećih 20-ak godina.

Googleov direktor inženjerstva Ray Kurzweil je u nedavnom intervjuu iznio svoje predviđanje u kojem tvrdi da ćemo do 2030-ih godina u svome krvotoku imati milijune ili milijarde računala koja su veličine krvnih stanica, a koja će jačati naš imunološki sistem i tako nas održavati zdravima. Kurzweil navodi da će naš mozak putem tih mikroskopskih računala biti povezani na cloud.

Ovo nije prvi puta da Kurzweil ima ovakva predviđanja, a svoju slavu je stekao upravo zahvaljujući predviđanjima iz prošlosti koja su povezana s mikro računalima i ljudskim organizmom. On također smatra da će čovječanstvo u sljedećih 30-ak godina uz korištenje tehnologije postići besmrtnost.

Kurzweil ima 65 godina i nije siguran hoće li biti živ u vrijeme kada će se ljudski mozak moći spojiti na cloud sustav. No, da bi osigurao da bude živ u to vrijeme, Kurzweil svakog dana uzima 250 tableta sa suplementima i svakog tjedna intravenozne terapije koje se uglavnom sastoje od prehrambenih dodataka. Iako zvuči vrlo zabavno postaviti svoj cijeli mozak u cloud sustav, ovo bi se moglo ostvariti i prije nego što mi mislimo.