Combis i Microsoft predstavili novu generaciju Microsoft alata

Combis i Microsoft predstavili novu generaciju Microsoft alata

Regionalni sistem integrator Combis i Microsoft Hrvatska organizirali su Combis i Microsoft „5+“ događanje kako bi predstavili novu generaciju Microsoftovih poslovno-tehnoloških alata te pokazali kako rad s njima izgleda u praksi.

Exchange 2013, Lync 2013 i SharePoint 2013 kao alati za produktivnost, Windows 2012 Server za učinkovitiju infrastrukturu te System Centar 2012 za naprednije upravljanje i povećanu sigurnost, činili su okosnicu Combis i Microsoft „5+“ događanja, gdje je naglasak bio na scenarijima i mogućnostima korištenja navedenih alata u današnjim uvjetima poslovanja.

„Danas je više nego ikada imperativ stavljen na zahtjeve za smanjenjem troškova i racionalizacijom, dok se istovremeno od IT organizacija očekuje povećanje operativne efikasnosti, produktivnosti te bolja kvaliteta usluge. Combisovo iskustvo rada s Microsoftovim proizvodima, rješenjima i tehnologijama pokazala su nam kako možemo odgovoriti na sve ove zahtjeve te smo to odlučili podijeliti s našim korisnicima“, izjavio je Goran Car, direktor Sektora sistemske podrške i integracije u Combisu.

Predstavljanje Windows 2012 Servera uključivalo je načine na koje se nove funkcionalnosti mogu iskoristiti u praksi, pri čemu je, između ostalog, bilo govora o rješenjima za udaljeni pristup, VDI (Virtual Desktop Infrastructure) implementaciji, serverskoj virtualizaciji te pristupačnim rješenjima za oporavak od ispada.

„Svi prikazani scenariji nastali su prema aktualnim primjerima iz prakse, a kako je Combis tijekom ljeta 2012. godine sudjelovao u Windows Server 2012 Rapid Development Programu uz bok samo 73 tvrtke u cijelom svijetu, kroz aktivno oblikovanje navedenog operativnog sustava, stekli smo ključne kompetencije za implementaciju ovog operativnog sustava“, rekao je Car.

Sudionici su iz prve ruke mogli saznati i sve o najnovijoj generaciji kolaboracijske platforme te recentnim sigurnosnim rješenjima iz Microsofta.

„Izuzetno mi je drago što domaći korisnici, razvojna zajednica i partneri odlično surađuju na implementaciji novih tehnologija. Tim više što se nalazimo u doista zanimljivom razdoblju, koje obilježava sve zamjetniji trend konzumerizacije IT-a, koji istovremeno postavlja nove izazove pred IT odjele te otvara niz novih mogućnosti za korisnike. Windows 8, novi Windows Server i sustav Office, omogućavaju poboljšanu produktivnost kao odgovor na sve veće zahtjeve poslovanja i potrebe raznovrsnih korisnika“, zaključio je Tihomir Šašić, Voditelj ključnih partnera za Microsoftova rješenja u Microsoftu Hrvatska.