Cisco i Google postigli sporazum o razmjeni patenata

Cisco i Google postigli sporazum o razmjeni patenata

Foto: Fotolia

Google je postigao još jedan patentni sporazum. Prošlog mjeseca, Google i Samsung su potpisali patentni sporazum koji će vrijediti idućih deset godina, a ovog puta Google je formirao partnerstvo za razmjenu patenata s kompanijom Cisco kako bi izbjegli potencijalne patent tužbe u budućnosti.

Ciscov direktor za intelektualno vlasništvo Dan Lang je izjavio da je sporazum o razmjeni patenata, u današnjem okruženju prepunom sudskih tužbi oko intelektualnog vlasništva, najbolje rješenje za tehnološke kompanije koje nastoje spriječiti nepotrebne tužbe oko patenata.

U posljednje vrijeme mnogo je kompanija koje su tužene ili su podnijele tužbu zbog povrede intelektualnog vlasništva, međutim sve je više ovakvih sporazuma od kojih korist imaju obije strane.

Dugoročni patentni sporazum između Googlea i Cisca pokriva širok spektar proizvoda i tehnologija. Sporazum omogućuje da svaka tvrtka izdvoji značajnu vrijednost iz svog patentnog portfelja čime drugoj strani putem licenca pruža mogućnost korištenje tih patenata , te sporazum ujedno šiti obije strane od krađe patenata i mogućih sudskih tužbi, što bi u konačnici išlo na štetu korisnika.

Cisco i Google su članovi Coalition for Patent Fairness, skupine koja se zalaže za provođenje reformi u svijetu patenata. Osim toga , Ciscov glavni savjetnik Mark Chandler je nedavno ponovio obećanje da kompanija neće prodavati patente kako bi se potaknule nove inovacije.

Još iz kategorije

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

15.11.2019. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.

Uvođenje eura tek prvi korak, izazov dolazi poslije

Uvođenje eura tek prvi korak, izazov dolazi poslije

15.11.2019. komentiraj

„HGK podupire uvođenje eura jer smo svjesni da pozitivne strane značajno nadmašuju one moguće negativne. Ali s preduvjetom da se cijeli posao odradi kvalitetno, detaljno i s velikom razinom ozbiljnosti i pozornosti. O pripremi, razvoju naših kapaciteta i uključivanju svih naših resursa u ovom području ovisi i uspjeh uvođenja eura i postizanje maksimalnih pozitivnih učinaka. Jer nemojmo se zavaravati, čin uvođenja eura tek je prvi korak, a uspjeh ovisi i o svemu što dolazi nakon toga. Izazov dolazi poslije“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović na današnjem otvaranju konferencije Dan hrvatskih financijskih institucija – Utjecaj uvođenja eura na kreta¬nja u gospodarstvu u organizaciji HGK.

GALERIJA: Infogamer 2019

GALERIJA: Infogamer 2019

14.11.2019. komentiraj

U tijeku je ovogodišnji gaming sajam Reboot InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu, najveći dosad te se prostire na čak 7 paviljona. Ovogodišnji Reboot InfoGamer trajat će do 17. studenoga, a posjetiteljima će nuditi priliku da zaigraju najnovije videoigre na tržištu te isprobaju raznovrsne igre od regionalnih proizvođača videoigara.