Cisco i Google postigli sporazum o razmjeni patenata

Cisco i Google postigli sporazum o razmjeni patenata

Foto: Fotolia

Google je postigao još jedan patentni sporazum. Prošlog mjeseca, Google i Samsung su potpisali patentni sporazum koji će vrijediti idućih deset godina, a ovog puta Google je formirao partnerstvo za razmjenu patenata s kompanijom Cisco kako bi izbjegli potencijalne patent tužbe u budućnosti.

Ciscov direktor za intelektualno vlasništvo Dan Lang je izjavio da je sporazum o razmjeni patenata, u današnjem okruženju prepunom sudskih tužbi oko intelektualnog vlasništva, najbolje rješenje za tehnološke kompanije koje nastoje spriječiti nepotrebne tužbe oko patenata.

U posljednje vrijeme mnogo je kompanija koje su tužene ili su podnijele tužbu zbog povrede intelektualnog vlasništva, međutim sve je više ovakvih sporazuma od kojih korist imaju obije strane.

Dugoročni patentni sporazum između Googlea i Cisca pokriva širok spektar proizvoda i tehnologija. Sporazum omogućuje da svaka tvrtka izdvoji značajnu vrijednost iz svog patentnog portfelja čime drugoj strani putem licenca pruža mogućnost korištenje tih patenata , te sporazum ujedno šiti obije strane od krađe patenata i mogućih sudskih tužbi, što bi u konačnici išlo na štetu korisnika.

Cisco i Google su članovi Coalition for Patent Fairness, skupine koja se zalaže za provođenje reformi u svijetu patenata. Osim toga , Ciscov glavni savjetnik Mark Chandler je nedavno ponovio obećanje da kompanija neće prodavati patente kako bi se potaknule nove inovacije.

Još iz kategorije

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

01.06.2020. komentiraj

SuperData je objavio listu najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja 2020. godine. League of Legends je zauzeo prvo mjesto na listi dok se iza njega redom nalaze Dungeon Fighter Online, Crossfire, Fantasy Westward Journey Online, Doom Eternal, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, World of Warcraft, Roblox i Call of Duty: Modern Warfare.

United Grupa kupuje grčki Forthnet

United Grupa kupuje grčki Forthnet

01.06.2020. komentiraj

United Grupa postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udjela u Forthnetu, uspješnoj grčkoj telekomunikacijskoj kompaniji. U sklopu transakcije United Grupa preuzet će sve kreditne obveze, konvertibilni dug i 36-postotni dionički udio u kapitalu Forthneta, nakon uspješno završenih pregovora s prodavateljima, i to Nacionalnom bankom Grčke, Alpha bankom, Piraeus bankom i Attica bankom. Dodatni detalji transakcije neće biti objavljeni, a transakcija podliježe standardnim regulatornim odobrenjima.