CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

Nvidia se pohvalila da je besplatna verzija Omniversea, njenog 3D dizajna, suradnje i simulacije u stvarnom vremenu, sada općenito dostupna kreatorima Nvidia GeForce Studio s RTX GPU-ovima.

Ovim se potezom proširuje nova platformu na milijune pojedinačnih kreatora dok počinju graditi novi sadržaj za virtualnu sferu. Uistinu hvalevrijedan i pametan potez od strane američke kompanije.

"Svi smo užasno puno slušali "M riječ", rekao je Richard Kerris, potpredsjednik u Nvidiji zadužen za Omniverse, a aludirao je na metaverzum o kojem nekadašnji Facebook "bruji" već neko vrijeme, otkako je promijenio ime u Meta.

Iako se metaverzum, kako ga reklamiraju kompanije poput spomenute Mete, može činiti kao trend, Kerris je rekao da nije i da će "virtualni svjetovi biti potrebni za sljedeću eru inovacija".

Omniverse daje 3D dizajnerima zajednički virtualni svijet iz kojeg mogu surađivati ​​u različitim softverskim aplikacijama i s različitih geografskih lokacija. Od njegovog otvaranja beta verzije prije godinu dana, Omniverse je preuzelo gotovo 100.000 kreatora. U studenom je Nvidia lansirala Omniverse Enterprise, plaćenu pretplatu za profesionalne timove.

Na CES sajmu u Las Vegasu, Nvidia je također najavila nove značajke na Omniverse platformi, uključujući dostupnost u ranom pristupu Nucleus Cloudu te značajku "jedan klik za suradnju" za dijeljenje velikih 3D scena.

Dodatno, Omniverse Audio2Face, aplikacija s umjetnom inteligencijom, koja animira 3D lice na temelju audiozapisa, sada nudi podršku i izravan izvoz u Epicovu aplikaciju MetaHuman Creator.

Osim Omniversea, Nvidia je najavila i druge nove alate za kreatore, uključujući nova Nvidia Studio prijenosna računala s GeForce RTX 3080 Ti i RTX 3070 Ti grafičkim procesorskim jedinicima (GPU).

GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU ima 16 GB najbrže GDDR6 memorije ikad isporučene u prijenosnom računalu i bolje performanse od desktopa TITAN RTX, što znači da će se o njoj još podosta pričati u narednim mjesecima, kad krene službeni plasman na tržište.