CES 2016: Intel predstavlja novu naprednu tehnologiju za poboljšanje svakodnevnog života

CES 2016: Intel predstavlja novu naprednu tehnologiju za poboljšanje svakodnevnog života
Intel

Intel Corporation predstavio je naprednu tehnologiju koja omogućuje nove, nevjerojatne načine korištenja u svim aspektima svakodnevnog života. Od digitalizacije sportskih događanja do napredaka na području zdravstvene skrbi i tjelesne kondicije te oslobađanja ljudske kreativnosti putem glazbe, umjetnosti, robotike i izumiteljstva, Intel je objavio niz suradnji, proizvoda i inovativnih tehnologija kojima se omogućuju nevjerojatna postignuća.

"Tehnologija ima sve izraženiju ulogu, koja je istodobno preobražajna, bez presedana i pristupačna. Korisnici više no ikad biraju doživljaj, a ne proizvod, a Intelova tehnologija katalizator je za omogućivanje nevjerojatnih novih doživljaja te u konačnici poboljšava svijet u kojem živimo.", izjavio je Krzanich.

U cilju preobrazbe načina na koji ljudi treniraju, prate sport i natječu se generalni direktor Intela Brian Krzanich objavio je niz uzbudljivih suradnji s vodećim imenima u tom sektoru, kojima će se uz pomoć tehnologije i analize podataka pridonijeti poboljšanju ukupnog zdravstvenog stanja korisnika te njihove fizičke spremnosti i sportskih performansi. Intel je objavio da planira suradnju s ESPN-om i Red Bull Media Houseom na osmišljavanju rješenja utemeljenih na Intelovoj tehnologiji koja će poboljšati performanse sportaša i omogućiti nevjerojatan doživljaj gledanja. Najavljen je i zajednički rad s New Balanceom i Oakleyjem na personalizaciji i poboljšanju alata kojima se korisnici služe da bi bili aktivniji.

Intelove tehnologije i dalje su nadahnuće za stvaranje, izume i istraživanje, pa je Krzanich u tom kontekstu najavio višegodišnje partnerstvo s ustanovom The Recording Academy u okviru njezina službenog programa "Next Generation of GRAMMY Moments". Cilj je suradnje u taj program uvesti tehnološke inovacije kako bi korisnici mogli vidjeti, osjetiti i zadivljeno doživjeti evoluciju tehnologije u glazbi. Prvi izvođač koji će surađivati s Intelom na stvaranju jedinstvenog glazbenog doživljaja bit će šesterostruka dobitnica nagrade GRAMMY i globalna glazbena ikona Lady Gaga.

Te se suradnje temelje na trendovima za koje je Krzanich kazao da oblikuju budućnost - pametnom i povezanom svijetu, tehnologijama koje stječu osjetila nalik ljudskima te ultraosobnom računalstvu.

Istaknuo je i da je Intel i dalje usmjeren na rješavanje velikih društvenih izazova s kojima je suočena tehnološka industrija te najavio planove za odvažno novo djelovanje protiv diskriminacije na internetu u suradnji s tvrtkama Vox Media i Re/code te Lady Gaginom zakladom Born This Way usmjereno na promicanje raznolikosti i uključenosti. Ujedno je potvrdio da Intel širi djelovanje kako bi ostvario svoj cilj i tijekom 2016. potvrdio da se ni u njegovu širem portfelju proizvoda, a ne samo u mikroprocesorima, ne koriste problematični minerali.

"Kada je Intel počeo raditi na rješavanju problema problematičnih minerala te nerazmjera u raznolikosti i uključenosti, mnogi su nam govorili da su nam ciljevi preidealistični i da ih neće biti moguće ostvariti", izjavio je Krzanich. "Zajedničkim smo naporima pokazali da je moguće utjecati na stvaranje potpuno novog i drugačijeg načina poslovanja, a pritom poboljšati i ljudski doživljaj korištenja tehnologije.