Čak trećina IT zaposlenika se ne može nositi s ubrzanim promjenama u tehnologiji

Čak trećina IT zaposlenika se ne može nositi s ubrzanim promjenama u tehnologiji

Foto: Shutterstock

Indijski Nasscom napravio je opsežno istraživanje te donio zaključke da se čak trećina IT zaposlenika ne može nositi s ubrzanim promjenama u tehnologiji, što znači da su im potrebne prekvalifikacija ili edukacija kako bi kvalitetno nastavili obavljati posao.

Riječ je o otprilike 40 posto zaposlenih i tako nešto uistinu zabrinjava jer predugo se propuštalo ići u korak s napretkom, što ne može ići na dušu zaposlenika. Primjerice, mnoge kompanije koristile su zastarjeli hardver, softver te potrebne alate pa zaposleni ni nisu imali potrebe učiti nešto novo. Niti su imali kako učiti.

Najveći problem je sa "srednjom razinom" IT zaposlenika, koji čine oko 20 posto ukupne radne snage u IT sektoru. Ili, riječ je o oko tri milijuna zaposlenika. Prema istraživanju, samo frakcija tih zaposlenih može se nositi s izazovima modernog vremena, što je podosta zabrinjavajuće i potrebna je brza reakcija, prvenstveno jer se Indija želi do kraja nadolazećeg desetljeća nametnuti kao minimalno treća tehnološka sila svijeta. Odmah iza Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

No, da bi se to postiglo, indijski IT stručnjaci moraju naučiti baratati s umjetnom inteligencijom, strojnim učenjem, Internetom stvari, kibernetičkom sigurnosti, velikim podacima te raznim drugim modernim tehnološkim dostignućima u IT sektoru. Neće biti lako, posebno zbog ekspanzije kojoj Indija svjedoči.

Naime, samo prošle godine je generirano 170 tisuća novih radnih mjesta u IT sektoru, a oko 600 tisuća zaposlenih je prekvalificirano kako bi mogli raditi s digitalnim tehnologijama. Tako nešto očito nije išlo prema planu jer svi ti ljudi nisu ipak dovoljno dobro naučili baratati alatima koji su pred njima. Primjerice, samo kompanija Infosys otpušta oko 2200 zaposlenih, a Cognizant njih oko 7000. Sve s ciljem implementacije novih tehnologija i kvalitetnije radne snage.

Ukratko, indijska radna snaga postaje žrtvom ubrzanog napretka Indije...

Još iz kategorije

Najviše se bojimo smanjenja plaća i gubitka posla, ulaganje u znanje najisplativije

Najviše se bojimo smanjenja plaća i gubitka posla, ulaganje u znanje najisplativije

03.06.2020. komentiraj

Pandemija je utjecala na živote građana i donijela nam drugačiju svakodnevicu, a to pokazuje i istraživanje koje je proveo Media Val u suradnji s Ipsosom prema kojem građani u ovim vremenima prije svega teže jednostavnijem životu, osjećaju mira, spokoja i sigurnosti.

Developeri računalnih igara morat će sami prijaviti igre u GeForce Now

Developeri računalnih igara morat će sami prijaviti igre u GeForce Now

03.06.2020. komentiraj

Potaknuta iznimnom popularnosti svoje GeForceNow cloud gaming usluge, Nvidia je odlučila promijeniti pravila korištenja za developere i izdavače te odredila da se moraju uključiti (eng. opt in) u platformu kako bi mogli na njoj imati svoje naslove.

Traži se rješenje s leasing kućama jer bez njih prijevoznici neće opstati

Traži se rješenje s leasing kućama jer bez njih prijevoznici neće opstati

03.06.2020. komentiraj

Glas poduzetnika i Inicijativa povremenog prijevoza putnika (PPP) već su upozoravali kako leasing kuće u Hrvatskoj nisu adekvatno reagirale na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa te svojim postupanjem dovode u pitanje opstanak cijele turističke grane povremenog prijevoza putnika. Na preporuke HANFA-e i Ministarstva turizma, neke od leasing kuća su se oglušile, što je zaista veliki problem jer svi trebaju maksimalno pomoći u ovoj situaciji i to jedni drugima kvalitetnim rješenjima.