ISTINSKA MOĆ

ASUS pomiče granice s ROG Phone 7 serijom gaming pametnih telefona

ASUS pomiče granice s ROG Phone 7 serijom gaming pametnih telefona

Tajvanski ASUS Republic of Gamers (ROG) predstavio je moćni pametni telefon namijenjen gamingu - ROG Phone 7. Riječ je o poznatoj seriji uređaja koji iz godine u godinu pomiču granice onoga što pametni telefoni mogu.

Modeli koji će osvajati tržište su klasični ROG Phone 7 i ROG Phone 7 Ultimate modeli. Krasi ih futuristički izgled, impozantno pakiranje i još impozantnije performanse. Jer, sve je okrenuto gamingu - od specifikacija, zaslona i zvuka.

Kako bi se to sve i izvelo brine Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform s naprednim GameCool7 termanim sustavom i specijalnim ROG ugađanjem (eng. tuning) za još bolje iskustvo. I to sve uz iznimno mali utrošak energije zahvaljujući posebnoj tehnologiji koja povećava učinkovitost odvođenja topline za 168 posto pa uređaji konstantno mogu biti pod maksimalnim opterećenjem bez zagrijavanja.

Ipak, ono što ostavlja dojam, osim futurističkog dizajna, svakako su Samsungov 165 Hz AMOLED zaslon i 2.1-kanalni zvuk s novim AeroActive Cooler 7 kao dodatkom.

Gameri će posebno uživati zbog podešavajućih AirTrigger haptičkih tipki i detaljnih gaming postavki, koje se konstantno ažuriraju zahvaljujući ROG Gaming timu.

Što se specifikacija tiče, ROG Phone 7 "ispod haube" ima 3.2 GHz Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform, koji je 15 posto brži i troši 15 posto manje energije od prethodnika. Uparen je s do 16GB 8533Mbps LPDDR5X RAM, 512GB UFC 4.0 ROM, što je dvaput brže od UFS 3.0. Ima trostruku kameru (50Mp, 13MP, 5MP) straga i prednju od 32MP, zaslon od 6,78 inča te bateriju od 6000mAh.

Ekskluzivniji ROG Phone 7 Ultimate ima slične specifikacije, uz iznimku unikatnog ROG Visiona koji poboljšava izgled ekrana i njegove mogućnosti, što je posebno idealno za gaming. Uz to, ima do 512GB memorije.

S početkom svibnja uređaji bi trebali stići na europsko tržište, ali već ih je moguće prednaručiti po cijeni od 999 američkih dolara za ROG Phone 7 i 1399 USD za ROG Phone Ultimate 7.