Apple s Hyundaijem dogovara suradnju u razvoju Apple Cara

Apple s Hyundaijem dogovara suradnju u razvoju Apple Cara

Iz Hyundai Motor Group potvrdili su da traju pregovori s Appleom vezani uz suradnju na projektu Apple Car. Američki tehnološki gigant javio se brojnim proizvođačima, ali čini se da je južnokorejski prvi izbor za rad na električnom automobilu koji bi mogao potpuno promijeniti tržište, industriju i cijeli niz detalja koji se vežu uz to.

Ipak, još ništa nije službeno, pregovori su u tijeku i dok se to ne dogodi, nikakvi komentari neće se plasirati u javnost. Osim ovih da je dogovor blizu finalizacije, na obostrano zadovoljstvo. Naime, Hyundai je taj koji treba dati konačni odgovor u ovoj priči. Ili, bolje rečeno, predsjednik kompanije Chung Eui-sun.

Naravno, teško je za očekivati da će Apple biti odbijen, posebno kad se zna koliko ta kompanija može, prvenstveno po pitanju pokretanja trendova i privlačenja korisnika. Svaki plasirani proizvod od originalnog iPhonea, naišao je na plodno tlo, a obzirom da su električni automobili sadašnjost i budućnost, suradnja s Appleom bila bi pun pogodak.

Treba naglasiti i da se radi o dugoročnom projektu. Naime, automobil bi trebao ugledati svjetlo dana 2027., a sama proizvodnja trebala bi krenuti oko 2024. Pritom, Hyundai bi bio zadužen za proizvodnju i razvoj baterije koja bi se nalazila u automobilu. Softverski i marketinški dio bio bi na Appleu.

Sami razvoj Apple Cara nije novitet, još 2018. je u za njegov razvoj doveden Doug Field, koji se profilirao u Appleu od 2008. do 2013., a potom je pomogao i u razvoju Tesle.

Nije tajna, glavni cilj jest načiniti bateriju koja bi trebala "pomesti" konkurenciju, odnosno, koja bi trebala trajati duže i biti moćnija no baterije kakve danas postoje na tržištu. Bio bi to istinski pomak prema naprijed i detalj kojim bi se Apple Car odvojio od konkurencije. U Hyundaiju su spremni na takav izazov i sad samo treba čekati službenu potvrdu partnerstva...