DOBRA ODLUKA

Apple proširuje mogućnost samoposlužnog popravka za Mac

Apple proširuje mogućnost samoposlužnog popravka za Mac
Depositphotos

Apple je najavio proširenje Self Service Repair za MacBook Pro i iMac modele koje pokreće M3. Od travnja 2022. Self Service Repair korisnicima daje pristup istim priručnicima, originalnim dijelovima i alatima koji se koriste u trgovinama tvrtke i kod ovlaštenih pružatelja usluga.

Apple također lansira Diagnostics for Self-Service Repair dostupan za MacBook Pro i iMac modele koje pokreće M3 u SAD-u. Pokrenute krajem prošle godine za iPhone i Mac, dijagnostičke sesije za rješavanje problema korisnicima daju istu mogućnost kao i ovlašteni pružatelji usluga i neovisni pružatelji popravaka da testiraju uređaje za optimalnu funkcionalnost i izvedbu dijelova, kao i da identificiraju koji dijelovi trebaju popravak.

Osim toga, Apple ažurira proces konfiguracije sustava za sve Mac modele kako bi pojednostavio proces popravka i učinio ga učinkovitijim. Korisnici Maca više neće morati kontaktirati tim za podršku za samouslužne popravke kako bi pokrenuli posljednji korak popravka, ali tim će i dalje biti dostupan za pomoć po potrebi. Ažurirani postupak postat će dostupan početkom ovog mjeseca u svim zemljama u kojima je podržan samoposlužni popravak.