Amazon, Apple i Microsoft zainteresirani za startupove koji su otišli na sajam CES uz snažnu potporu Hrvatskog Telekoma

Amazon, Apple i Microsoft zainteresirani za startupove koji su otišli na sajam CES uz snažnu potporu Hrvatskog Telekoma

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji je nakon godine pauze fizički održan u Las Vegasu, predstavila su se četiri pobjednika Idea Knockouta: Sportreact, Codelab, Iron Bull i Orqa te startup Zuluhood koji je također zabljesnuo na najvećem regionalnom natjecanju novih ideja.

Aktualnom pobjedniku, startupu Sportreact odlazak u Las Vegas to je bila prilika za predstavljanje pred tehnološkim novinarima, investitorima i distributerima iz cijeloga svijeta te nagrada za pobjedu na Idea Knockoutu 2021., čiji je partner od prvog dana Hrvatski Telekom. Privukli su mnoštvo potencijalnih investitora uključujući Amazon.

Ostali su već iskoristili nagradu i na dijelu sajma pod nazivom Eureka Park uspješno su opet privukli pažnju potencijalnih investitora, od Applea do Microsofta ili po prvi put probijaju globalno tržište.

CES se održao po pedeset peti put, a u današnjim uvjetima riječ je o najvećem svjetskom eventu i jednom od najeksponiranijih medijskih događaja na svijetu, stoga je izlaganje na ovom događaju bila vrijedna prilika za promociju hrvatskih inovativnih proizvoda. Hrvatski mladi poduzetnički timovi su jedni od 800 startupova iz cijelog svijeta koji su izlažu na Eureka Parku, za koji je apliciralo više od tri tisuće novih kompanija, no mjesta je bilo samo za najinovativnije.

Sportreact je Internet-of-Things uređaj namijenjen razvoju motoričkih i kognitivnih sposobnosti korisnika, namijenjen rekreativnim, ali i profesionalnim sportašima. Uređaj je povezan s mobilnom aplikacijom koja mjeri i analizira brojne parametre tijekom održavanja treninga.

Codelab se predstavio elektronskom društvenom igrom Clockwork Briefcase. Riječ je o igri u kojoj je cilj deaktivirati lažni eksploziv skriven u kovčegu.

Iron Bull je indie-studio za razvoj visoko-realističnih robotiziranih modela tenkova s operacijskim mogućnostima stvarnog tenka, uključivši njihovo pokretanje, sposobnost ispaljivanja plastičnih projektila i sustav za detekciju primljenih projektila i oštećenja. Tenk je opremljen širokokutnom kamerom i kontroliraju ga dva igrača.

Orqa FPV. One su first-person-view (FPV) video-naočale za upravljanje utrkama dronova i drugim profesionalnim (industrijskim i civilnim) primjenama dronova.

Zuluhood korisnicima donosi čitav niz inovacija sa željom da unaprijedi tržište sigurnosti doma. Zuluhood je organizator CES-a odabrao za jedan od deset najperspektivnijih startupova koji su se predstavili na sajmu.

Još iz kategorije

Dolazi vrijeme novih oblika tvornica uz korištenje proizvodnih alata

Dolazi vrijeme novih oblika tvornica uz korištenje proizvodnih alata

16.01.2022.

Najnoviji Ericssonov IndustryLab izvještaj iz serije „Budućnost kompanija“ predviđa veliki zamah u transformaciji proizvodnih poduzeća u narednim godinama, uključujući brzi rast proizvodnih alata koje omogućuje ICT poput proširene stvarnosti, egzoskeleta i daljinskog upravljanja.

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

15.01.2022.

Hyundaijeva vizija budućnosti vozila i transporta je modularna te se na CES sajmu u Las Vegasu južnokorejski proizvođač automobila i robota to odlučio pokazati kroz konceptualne modele koji objedinjuju oboje. Uz Plug and Drive i Drive and Lift, Hyundai je pokazao što misli o onome što dolazi.

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

11.01.2022.

Nvidia se pohvalila da je besplatna verzija Omniversea, njenog 3D dizajna, suradnje i simulacije u stvarnom vremenu, sada općenito dostupna kreatorima Nvidia GeForce Studio s RTX GPU-ovima.