Akcija za mlade robotičare nakon pobjede jer treba im za putovanje u SAD

Akcija za mlade robotičare nakon pobjede jer treba im za putovanje u SAD

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Udruga Gradionica djeluje od 2016., a sad su krenuli u prkupljanje novca za tim 3Geared koji je hrvatski prvak regionalnog FIRST LEGO LEAGUE ADRIA natjecanja. Tako je sredinom ožujka u Celju tim osvojio je prvo mjesto od svih hrvatskih ekipa i time osigurao mjesto na svjetskom finalu koje se održava u Houstonu u SAD-u. I sad kreću problemi, nedostaje novca. Krenulo se u njegovo prikupljanje za 3Geared tim koji sačinjava osam mladih robotičara osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta i koji djeluju u sklopu Udruge Gradionica.

FIRST LEGO LEAGUE (FLL) je multidisciplinarno natjecanje koje od sudionika zahtijeva vještine iz robotike, znanstvenog istraživanja, timskog rada i poduzetništva te se odvija u 98 zemalja svijeta s preko 320.000 natjecatelja u 34.000 timova. Ovim uspjehom, a 3Geared tim svrstao se među 108 najboljih timova iz cijelog svijeta.

Od svoga osnutka 2016. godine, tim 3Geared svojim marljivim radom, predanim učenjem i konstantnim napredovanjem uspješno sudjeluje u nekoliko natjecanja lokalnog i regionalnog karaktera a jedan od najznačajnijih je i prošloljetni Ariane’s cup, znanstvena regata koja je okupila veliki broj stručnjaka iz svemirske industrije. Kako je ovogodišnja tema FIRST LEGO LEAGUE finala vezana uz svemir, tim je na spomenutom regata natjecanju stekao neprocjenjiva znanja koja je kasnije uspješno primijenio na natjecanju u Sloveniji i time na najbolji mogući način osigurao ovako vrijednu pobjedu.

„Izniman trud, znanje i entuzijazam doveli su do pobjede. Veliki uspjeh, ogromno zadovoljstvo i još veća obaveza rezultata su ovako uspješno vođenog i realiziranog projekta. Za nastavak ovog uspješnog niza i svakako za kvalitetnu prezentaciju jedne zaista dobre priče iz Hrvatske, 3Geared tim je potrebno poslati u Houston, SAD na finalno takmičenje gdje će sasvim sigurno svojim znanjem i upornošću na dostojan način prezentirati svoju zemlju“, objašnjava voditelj Gradionice Ivan Decker.

Kako takav pothvat zahtjeva i značajna financijska sredstva, organizirana je Crowdfunding kampanja za sve one koji su spremni pomoći na jedan takav direktna način.

„Važno je imati na umu da je svaka pomoć dobrodošla. I najmanji iznosi su velika pomoć. Za sve one koji se žele aktivno uključiti u cijelu kampanju slanja malih genijalaca u Houston, osmišljeni su i sponzorski paketi koji omogućuju značajniju pomoć i svakako različite benefite ovisno o dogovorenom sponzorskom paketu“, ističe Decker.

 

ICTbusiness TV emisija o robotima, Lego edukaciji i Gradionici (zadnji prilog u emisji iz svibnja 2016. godine)

 

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.