A1 Adria League kreće u potragu za novim esport talentima

A1 Adria League kreće u potragu za novim esport talentima

Počinju kvalifikacije za sedmu sezonu prestižnog regionalnog esport natjecanja - A1 Adria League. Uz standardne igre CS:GO, FIFA21 i Brawl Stars, najbolji igrači regije okušat će se i u najpopularnijem svjetskom gaming naslovu - League of Legends.

Više od 6.000 sudionika lani se natjecalo u dvije napete sezone A1 Adria Lige koje je putem digitalnih kanala Twitch, YouTube i Facebook pratilo više od 130.000 gledatelja. Nakon nekoliko mjeseci online borbe, natjecanje je kulminiralo velikim finalom na Reboot Online Games Weeku, događaju koji se odigrao krajem studenog i na kojem su okrunjeni prvaci šeste sezone natjecanja.

Uz primamljivi nagradni fond od gotovo 200.000 kuna, A1 Adria Liga u 2021.  donosi i neke novitete u samo natjecanje. Pored tri dobro poznata esport naslova, nakon tri godine pauze vraćaju se najbolji League of Legends timovi koji će pokušati ponoviti sjajno finale između ASUS ROG ELITE i x25 eSports s Reboot InfoGamera 2017.

Counter Strike: Global Offensive prošle je godine obilježila ekipa lvlUP. Već tri godine dominantno vladaju regionalnim kanterom. Prvaci su u međuvremenu potpisali za organizaciju ONYX te će i dalje biti glavni favoriti za titulu. No, timovi kao što su Blink, 4glory i Good Game znatno su se pojačali i vrebaju novu priliku.

Prošle godine smo se po prvi put susreli s regionalnim Brawl Stars ekipama, a sam turnir je prošao u nevjerojatnoj dominaciji Good Game ekipa koji su u obje sezone nadigrali konkurenciju i osigurali dvije najviše pozicije na podiju.

FIFA21 igrači će nas i ove godine oduševljavati sjajnim potezima i zanimljivim pričama. Aktualni prvak amke nalazi se na nišanu gotovo svih regionalnih e-nogometaša. Ako nastavi sa sjajnom formom s kraja 2020., teško će ga esad1memic i Brstimir skinuti s trona.

“Unatoč pandemiji i novom normalnom, popularnost esporta u regiji je nastavila s impresivnim rastom, a rekordne su brojke i kod nas potaknule veliku dozu optimizma oko budućnosti esporta i popularizacije gaming kulture. A1 Adria Liga u pet je godina postala jedna od najprestižnijih platformi za stvaranje regionalnih esport zvijezda, a u istom tonu nastavljamo i ove godine”, poručila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.

Kvalifikacije za CS:GO, Brawl Stars i FIFA21 počinju od 20. ožujka, dok će League of Legends igrači u svoju avanturu nešto kasnije - 17. travnja. Kvalifikacije su potpuno otvorene za sve igrače iz regije koji zadovoljavaju dobnu granicu i smatraju da se mogu natjecati protiv najvećih imena esporta u regiji.

Do početka natjecanja regionalni gameri mogu se zabavljati na A1 Gaming Weekend turnirima koji će se prenositi na svim kanalima A1AL. sraz najboljih eFootball PES2021 igrača očekuje nas na turniru koji će se odigrati u subotu (6. ožujka). Vikend nakon toga na veliku pozornicu stižu Tekken 7 igrači koji će pokazati najbolje vještine iz borilačkog svijeta.

Još iz kategorije

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

12.04.2021.

Park prirode Biokovo sa svojim vidikovcem Nebeskom šetnicom – Skywalk jedna je od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske koju je prošle godine posjetilo 105 tisuća turista. Javna ustanova parka posebno brine o zaštiti okoliša i održivom razvoju. Prepoznala je to A1 Hrvatska koja im je donirala pametne spremnike za otpad.

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

12.04.2021.

Nove karijerne prilike i ove godine će preplaviti Fakultet elektrotehnike i računarstva i Klub studenata elektrotehnike koji će od 10. do 14. svibnja 2021. godine postati mjestima održavanja drugog Job Fair Meetupa! Upoznavanje sa svim aktualnim poslovnim ponudama i mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj bit će moguće uz ležerno umrežavanje, opuštenu razmjenu znanja i iskustava.

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

12.04.2021.

Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja. Postali su, kako sami tvrde, najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u kratkom razdoblju. Danas okupljaju više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava ih i više od 200.000 građana.