TELEKOM USLUGE

Telemach predstavio svoj prvi pametni telefon i poboljšane tarife

Telemach predstavio svoj prvi pametni telefon i poboljšane tarife
Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemach Hrvatska
Dražen Tomić / Tomich Productions

Kako bi dodatno pojačao tržišnu utakmicu na 5G mrežama treći po veličini domaći telekom operator Telemach Hrvatska predstavio je svoj prvi 5G pametni telefon i poboljšao svoje postojeće tarife.

Predsjednik Uprave Telemach Hrvatska Adrian Ježina ističe kako neovisno o postojanju ugovorne obveze, korisnicima Start paketa, koji trenutačno imaju 6 GB mjesečnog prometa, iznos se udvostručuje na čak 12 GB, dok će oni koji imaju Top paket umjesto dosadašnjih 40 GB imati 60 GB podatkovnog prometa.

On pojašnjava kako je riječ je o trajnoj pogodnosti za sve nove i postojeće korisnike, pri čemu cijena paketa ostaje nepromijenjena. Svi postojeći i novi pretplatnici ovo povećanje već mogu osjetiti jer se automatski počelo primjenjivati od 20. rujna. Trenutna pokrivenost 5G mrežama je na razini 50 posto populacije na 1 Gbps brzinama.

''S namjerom da vrhunsko iskustvo naše brze 5G mreže učinimo dostupnim što većem broju korisnika, u Telemachu smo pripremili jedinstvenu ponudu koja svim našim korisnicima, ali i onima koji će to tek postati, omogućuje bezbrižno surfanje super brzom 5G mrežom. Naše mobilne pakete smo, bez promjene cijena, značajno obogatili dodatnim gigabajtima te smo osigurali 5G telefon visoke kvalitete po vrlo prihvatljivoj cijeni. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj ponudi naša ulaganja u 5G infrastrukturu sada dobivaju pravi smisao jer tehnologiju stavljamo u punu funkciju i na raspolaganje našim korisnicima. Time potvrđujemo našu predanost u pružanju najbolje vrijednost za novac i osiguravanju vrhunskog korisničkog iskustva“, pojašnjava Ježina.

Telemach 5G telefon je android uređaj koji je nastao u suradnji sa ZTE-om. Mobitel ima IPS zaslon veličine 6.52" i s rezolucijom od 720 x 1600 piksela čija dvostruka 50 + 2 MP digitalna kamera s LED bljeskalicom i 5 MP selfie kamerom omogućuje kvalitetne fotografije i video zapise. Pametni telefon dostupan je samo za pretplatnike mobilnih Telemach usluga, a osim hrvatskog bit će dostupan i na drugim tržištima gdje Telemach posluje. 

Damir Vrsajković, izvršni direktor razvoja proizvoda naglasio je kako Telemach 5G telefon odgovara na korisničke potrebe rada na brzoj i pouzdanoj mreži te omogućuje još brže i efikasnije dijeljenje znatno veće količine podataka.

Pored 128GB memorije, uređaj dolazi sa snažnom 5.000 mAh baterijom te jamstvom od 36 mjeseci, što zajedno s Telemach mobilnim paketima predstavlja jedinstvenu ponudu na tržištu, tvrdi  Vrsajković .

„Telemach 5G telefon izvrstan je omjer pristupačnosti i kvalitete - dostupan je za pretplatnike za svega jedan euro mjesečno, u kombinaciji s pretplatničkim paketom Unlimited koji bilježi veliku popularnost među korisnicima“, zaključuje Vrsajković.

Podsjetimo, Telemach Hrvatska je dosad uložio i planira uložiti ukupno 500 milijuna eura do kraja ove godine u razvoj infrastrukture što je uključivalo dosad postojeća ulaganja, ali i akviziciju frekvencijskog spektra za 5G mrežu, kao i kupnju Optima Telekoma.

Ulaganja u mrežnu infrastrukturu nastavljaju se kroz novo petogodišnje razdoblje u kojem Telemach planira uložiti više od oko 226 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu i to do 2028. godine. Time optikom žele dosegnuti više od 500 tisuća kućanstava u pet godina.