TELEKOM TRŽIŠTE

Telemach podiže brzine interneta i širi optičku infrastrukturu

Tako Telemach svojim postojećim korisnicima optičkog interneta snižava cijene u njihovim Giga paketima, dok je najmanji paket od 300 Mega ukinut te njegovi dosadašnji korisnici sada dobivaju 1 Gigu, bez dodatnog podizanja cijene.

Telemach podiže brzine interneta i širi optičku infrastrukturu
Adrian Ježina,predsjednik Uprave Telemach Hrvatska
Dražen Tomić / Tomich Productions

Novom ponudom Telemach najsuvremeniju optičku tehnologiju čini dostupnom svima, i to jednostavno i bez cifranja, a pritom daje i novi važan zamah daljnjoj digitalizaciji našeg društva, ističe predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Adrian Ježina.

Giga brzine postaju novi standard – ključna je to poruka Telemacha svim njegovim sadašnjim i budućim korisnicima za koje je kreirana trenutno najbolja ponuda optičkog interneta na tržištu, tvrdi Ježina i dodaje da to čine nikad jednostavniji tarifni paketi s najnižim cijenama i najvećim, isključivo gigabitnim brzinama na tržištu.

Tako Telemach svojim postojećim korisnicima optičkog interneta snižava cijene u njihovim Giga paketima, dok je najmanji paket od 300 Mega ukinut te njegovi dosadašnji korisnici sada dobivaju 1 Gigu, bez dodatnog podizanja cijene. Novim korisnicima na raspolaganju je najjednostavnija ponuda na tržištu, s dva jednostavna paketa - od 1 Gige i 2 Gige, kojima je cijena sada niža za četiri, odnosno za devet eura u odnosu na prije. Ovime Telemach potvrđuje svoju predanost da svjetski najnapredniju tehnologiju učini dostupnom svima, stvarajući time dodatnu vrijednost za korisnike i društvo, ispred profita.

„Ključna prednost Telemacha je tehnološki napredna i cjenovno najpovoljnija usluga, i to bez cifranja. Zašto bismo našim korisnicima prodavali nešto manje kad uz vrhunskom tehnologiju mogu  dobiti više i bolje po pristupačnim cijenama? Upravo je taj pristup pretočen i u našu najnoviju ponudu čime Telemachova snažna ulaganja u 10 Giga optičku mrežu dobivaju puni smisao, a korisnici najveću vrijednost za uloženi novac. Ozbiljni smo u namjeri da napredne tehnologije kontinuirano stavimo u punu funkciju i na korist svim građanima jer mi tu priču u Telemachu zaista živimo“, ističe Ježina i dodaje kako korisnici u vremenima sve bržeg razvoja tehnologije više ne bi trebali birati između niske cijene i brzine već da telekomi moraju biti u stanju na jednostavan način ponuditi najmoćnije tehnologije.

Telemach je temelje za ovu revolucionarnu ponudu postavio od prvog dana svog ulaska na tržište fiksne mreže, kad je zahvaljujući investiciji od 100 milijuna eura, prvi u Hrvatsku doveo najsuvremeniju najsuvremeniju tehnologiju te krenuo u smjeru snažnije digitalizacije Hrvatske prateći europsku razinu. Zahvaljujući tome, danas gotovo 200 tisuća kućanstava u 12 gradova diljem Hrvatske ima priliku za vrhunsko gigabitno iskustvo i to po najboljoj cijeni na tržištu.

„Snažan je ovo vjetar u leđa i poslovnim korisnicima, posebice malim i srednjim poduzećima kod kojih, prema zaključcima Digitalnog desetljeća, postoji neiskorišteni potencijal za poboljšanje digitalnog intenziteta. Uz naprednu tehnologiju koju im donosimo po najpovoljnijim uvjetima na tržištu, oni sada imaju priliku digitalizirati i unaprijediti svoje poslovanje te osigurati željenu konkurentnost“, pojašnjava Ježina.

Doprinos Telemacha u području optičke mreže ima posebnu važnost ako se uzme u obzir da je Telemach ovaj značajni pothvat napravio u svega tri godine, dok se u razdoblju prije njegovog dolaska na tržište, napredna infrastruktura gradila puno dulje, pojašnjava Ježina i zaključuje da Svoju 10 Giga mrežu Telemach ubrzano gradi dalje s namjerom da do kraja 2027. godine bude dostupna za 500.000 kućanstava.