Rast cijena

Telemach diže cijene telekom usluga 8,3 posto

Telemach diže cijene telekom usluga 8,3 posto
Dražen Tomić / Tomich Productions

Uslijed sve većih izazova u poslovanju, uzrokovanih sveobuhvatnim poskupljenjem sirovina i negativnim inflatornim efektima, Telemach Hrvatska usklađuje svoje cijene s tržišnim okolnostima, pojašnjavaju na upit ICTbusiness.info.  

Tako će od 1. kolovoza 2023. godine Telemach primijeniti povećanje od 8,3 posto, što je niže od prosječne godišnje stope inflacije koja je, prema Državnom zavodu za statistiku, za 2022. godine iznosila 10,8 posto.

Ova promjena u skladu je sa stručnim mišljenjem HAKOM-a iz siječnja ove godine, prema kojem je u Opće uvjete poslovanja Telemacha Hrvatska uvrštena mogućnost usklađenja cijena usluga s prosječnom godišnjom stopom inflacije u prethodnoj godini.

Povećanje se odnosi na iznose mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim Cjenikom, dok se na ostale stavke računa, kao što su potrošnja minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade te rate za uređaje, indeksna klauzula neće primjenjivati.

Iako je Telemach troškove krize apsorbirao kroz dulji vremenski rok, zbog snažnog sveobuhvatnog porasta cijena, mora primijeniti praksu koja se već primjenjuje u telekom industriji diljem Europe.

“Telemach će i dalje nastaviti osiguravati sadržajno i cjenovno najizdašnije usluge na domaćem telekom tržištu, a istovremeno će nastaviti i s ulaganjima u tehnološku infrastrukturu koja je preduvjet za daljnji razvoj naprednih digitalnih usluga koje korisnici od nas zahtijevaju. Neovisno o tome živimo li u kriznim vremenima ili ne, glavni je zadatak svih telekoma, pa tako i Telemacha, daljnje ulaganje u tehnologiju s ciljem snažnijeg napretka gospodarstva i cjelokupnog društva“, pojašnjavaju iz ovog telekom operatora.