Sve su oči uprte u 5G mrežu i što onda donosi svima

Sve su oči uprte u 5G mrežu i što onda donosi svima

Vidimo budućnost u 5G telefonima, a jedan od naših glavnih ciljeva je ubrzati vidljivost 5G pametnih telefona. ističe za ICTbusiness.info Stephen Taylor direktor marketinga u tvrtki HMD Global. Prema njegovim riječima odgovorili smo potrebama naših korisnika i predstavili im portfolio inovativnih usluga s HMD Connectom u ožujku 2020., HMD Connect Pro u rujnu i HMD Mobile uslugom u travnju 2021.

Kriza je pogurala prodaju pametnih telefona, ali općenito tableta i računala. Kako se tu snašao HMD Global odnosno kako ide s pametnim telefonima Nokie?

Prva polovica prošle godine bila je pod utjecajem pandemije koronavirusa, ali zbog povećanog truda HMD-a u online trgovinama, situacija se u drugoj polovici popravila. Od 2019., HMD je preoblikovao svoje poslovanje kako bi osigurao kontinuirani rast.

Kakva su očekivanja s dolaskom 5G mreža i nastavkom rasta prodaje pametnih telefona?

Misija HMD-a je nastojati omogućiti pristupačnu povezanost svima, od osoba koje koriste obične telefone do korisnika pametnih telefona i inovativnih usluga. Jedan od naših glavnih ciljeva je ubrzati vidljivost 5G pametnih telefona. Lansirali smo naš prvi 5G telefon, 8.3 5G u rujnu 2020., a 5G omogućen je i na našoj X-seriji.

Koliko na HMD odnosno Nokia brand ima utjecaja pomanjkanje procesora na tržištu koje pritišću mnoge industrije?

Globalni eko-sustav ostaje zahtjevan s uskim grlima globalne proizvodnje u poluvodičima i drugim bitnim komponentama.

Koji tip pametnih telefona danas korisnici očekuju - premium segment i dalje raste bez obzira što se nastavlja i rast cijena. U midrange segmentu sve je više igrača. Kako vidite poziciju Nokie?

Nokia telefoni postavljaju korisnike u centar svega što radimo. Naša misija je omogućiti pristupačnu povezanost svima i koncentriramo se na tri područja koja su bitna korisnicima, telefoni koje ljudi vole, kojima vjeruju i koje žele duže zadržati. Vrh našeg asortimana Nokia X-serija, srednja razina G-serija i početna razina C-serija sve donose kvalitetno iskustvo koje korisnici očekuju. Proizvodi koji su napravljeni da izdrže izvana i iznutra zahvaljujući industrijski vodećoj sigurnosti, superiornoj izdržljivosti i obećanju da će osigurati najnoviji softver, kako bi vaš telefon izdržao dulje.

Dodatno, odgovorili smo potrebama naših korisnika i predstavili im portfolio inovativnih usluga s HMD Connectom u ožujku 2020., HMD Connect Pro u rujnu i HMD Mobile uslugom u travnju 2021. S neprestanim fokusom na poslovne korisnike, također smo predstavili Enterprise Mobility Management (EMM) rješenje za IoT i rad poduzeća., HMD Enable Pro je, u svibnju i lipnju, najavio stratešku suradnju s Nokijom koja će poduprijeti rast i razvoj naše poslovne IoT ponude za poduzeća diljem svijeta.

Još iz kategorije

Na tržištu elektroničkih komunikacija rastu ulaganja u svjetlovodnu pristupnu infrastrukturu

Na tržištu elektroničkih komunikacija rastu ulaganja u svjetlovodnu pristupnu infrastrukturu

16.09.2021.

U prvoj polovici 2021. rasla su ukupna ulaganja i prihodi te priključci na svjetlovodnim mrežama, a oporavak turističke sezone utjecao je na povećanje roaming minuta stranaca u nacionalnim mrežama.

Telemach Hrvatska gradi 10 Giga optičku mrežu i nastavlja gradnju 5G mreže uz ukupno ulaganje od 1,7 milijardi kuna

Telemach Hrvatska gradi 10 Giga optičku mrežu i nastavlja gradnju 5G mreže uz ukupno ulaganje od 1,7 milijardi kuna

16.09.2021.

Telemach već danas, zahvaljujući postojećoj infrastrukturi, može podržati internetske brzine do 10 Giga u dvanaest tisuća kućanstava u Zagrebu, a do kraja sljedeće godine i na cijelome području Grada Zagreba, ističe predsjednik Uprave Telemach Hrvatska Adrian Ježina.

Ericsson pojačava portfelj mrežnih usluga uvođenjem rješenja Intelligent Deployment

Ericsson pojačava portfelj mrežnih usluga uvođenjem rješenja Intelligent Deployment

13.09.2021.

Ericsson je ojačao svoj portfelj mrežnih usluga rješenjem Intelligent Deployment - agilnim, digitalnim i modularnim paketom alata i usluga koji pružateljima komunikacijskih usluga omogućuje uvođenje, proširenje i nadogradnju mreža na temelju njihovih specifičnih potreba, kao i potreba njihovih korisnika.