Sve su oči uprte u 5G mrežu i što onda donosi svima

Sve su oči uprte u 5G mrežu i što onda donosi svima

Vidimo budućnost u 5G telefonima, a jedan od naših glavnih ciljeva je ubrzati vidljivost 5G pametnih telefona. ističe za ICTbusiness.info Stephen Taylor direktor marketinga u tvrtki HMD Global. Prema njegovim riječima odgovorili smo potrebama naših korisnika i predstavili im portfolio inovativnih usluga s HMD Connectom u ožujku 2020., HMD Connect Pro u rujnu i HMD Mobile uslugom u travnju 2021.

Kriza je pogurala prodaju pametnih telefona, ali općenito tableta i računala. Kako se tu snašao HMD Global odnosno kako ide s pametnim telefonima Nokie?

Prva polovica prošle godine bila je pod utjecajem pandemije koronavirusa, ali zbog povećanog truda HMD-a u online trgovinama, situacija se u drugoj polovici popravila. Od 2019., HMD je preoblikovao svoje poslovanje kako bi osigurao kontinuirani rast.

Kakva su očekivanja s dolaskom 5G mreža i nastavkom rasta prodaje pametnih telefona?

Misija HMD-a je nastojati omogućiti pristupačnu povezanost svima, od osoba koje koriste obične telefone do korisnika pametnih telefona i inovativnih usluga. Jedan od naših glavnih ciljeva je ubrzati vidljivost 5G pametnih telefona. Lansirali smo naš prvi 5G telefon, 8.3 5G u rujnu 2020., a 5G omogućen je i na našoj X-seriji.

Koliko na HMD odnosno Nokia brand ima utjecaja pomanjkanje procesora na tržištu koje pritišću mnoge industrije?

Globalni eko-sustav ostaje zahtjevan s uskim grlima globalne proizvodnje u poluvodičima i drugim bitnim komponentama.

Koji tip pametnih telefona danas korisnici očekuju - premium segment i dalje raste bez obzira što se nastavlja i rast cijena. U midrange segmentu sve je više igrača. Kako vidite poziciju Nokie?

Nokia telefoni postavljaju korisnike u centar svega što radimo. Naša misija je omogućiti pristupačnu povezanost svima i koncentriramo se na tri područja koja su bitna korisnicima, telefoni koje ljudi vole, kojima vjeruju i koje žele duže zadržati. Vrh našeg asortimana Nokia X-serija, srednja razina G-serija i početna razina C-serija sve donose kvalitetno iskustvo koje korisnici očekuju. Proizvodi koji su napravljeni da izdrže izvana i iznutra zahvaljujući industrijski vodećoj sigurnosti, superiornoj izdržljivosti i obećanju da će osigurati najnoviji softver, kako bi vaš telefon izdržao dulje.

Dodatno, odgovorili smo potrebama naših korisnika i predstavili im portfolio inovativnih usluga s HMD Connectom u ožujku 2020., HMD Connect Pro u rujnu i HMD Mobile uslugom u travnju 2021. S neprestanim fokusom na poslovne korisnike, također smo predstavili Enterprise Mobility Management (EMM) rješenje za IoT i rad poduzeća., HMD Enable Pro je, u svibnju i lipnju, najavio stratešku suradnju s Nokijom koja će poduprijeti rast i razvoj naše poslovne IoT ponude za poduzeća diljem svijeta.

Još iz kategorije

Brzine sve važnije europskim korisnicima

Brzine sve važnije europskim korisnicima

26.07.2021.

Velika analiza koju je proveo Opensignal pokazuje kako se brzine 5G pametnih telefona koji se koriste u Europi jako razlikuju po marki pametnih telefona, a  kod svih marki se vidi da je ukupna brzina za 5G uređaje znatno veća u odnosu na 4G modele pametnih telefona iste marke.

Telekom infrastruktura raste uz pomoć EU fondova, a vertikalnu integraciju kao i telekom tržište treba regulirati

Telekom infrastruktura raste uz pomoć EU fondova, a vertikalnu integraciju kao i telekom tržište treba regulirati

26.07.2021.

Veliku priliku imamo za razvoj širokopojasne infrastrukture uz pomoć EU i fondova i nekoliko je potencijalnih modela za to, ističe za ICTbusiness.info Martina Dragičević, direktorica regulatornih poslova i Eu fondova A1 Hrvatska i dodaje praksa EU mijenja i da se počinju sufinancirati ne samo projekti za gradnju bijelih već i sivih područja što smo adresirali kao potrebu za financiranje sljedećih projekata da se ne bi dogodila neravnoteža u kvaliteti i brzini usluga između sivih i bijelih područja.

GSMA poziva na otvaranje 2GHz spektra kako bi se zadovoljili klimatski ciljevi UN-a

GSMA poziva na otvaranje 2GHz spektra kako bi se zadovoljili klimatski ciljevi UN-a

26.07.2021.

Organizacija GSMA je pozvala regulatore diljem svijeta da pojačaju dostupnost spektra srednjeg pojasa. Naime, industrijsko udruženje upozorilo je da bi bez dodatnih izdvajanja ispunjavanje ciljeva internetske brzine, postavljenih od strane Ujedinjenih naroda, moglo koštati milijarde američkih dolara više po gradu i imati izraženiji ugljični “otisak”.