Qualcomm i Kaspersky udružuju snage kako bi poboljšali sigurnost na Androidu

Qualcomm i Kaspersky udružuju snage kako bi poboljšali sigurnost na Androidu

Foto: Fotolia

Kaspersky je potvrdio da su potpisali ugovor s Qualcomm-om kako bi poboljšali sigurnosne mjere na smartphone i tablet uređajima koji se temelje na mobilnim operativnim sustavima.

Kompanija je bila zainteresirana za suradnju s Qualcomm-om još u veljači, a neki koncepti koji su se izložili uključuju korištenje zasebnih dijelova mobilnog OS-a za sigurnost i mogućnost sigurne pohrane podataka, te povezivanja u sigurnosni Cloud. Ipak, trenutno je projekt u veoma ranoj fazi, naglašavaju.

Iz Kasperskog poručuju kako će ponuditi “posebne uvjete” za širok spektar kupaca koji proizvode ili su proizveli pod svojim potpisom uređaje koji podržavaju Qualcomm Snapdragon procesore koji pokreću velik broj Android tableta i smartphoneova.

Nudeći sigurnost na najnižoj softverskoj razini trebala bi pomoći smanjiti prijetnju koja je u porastu kada govorimo o prijetnji malware-a na mobilnih uređajima, posebice onih na Google Android platformi.

Kaspersky Lab ima više od 80 partnera diljem svijeta i tehnologijskih sporazuma sa kompanijama među kojima su: Microsoft, IBM, Cisco, Juniper Networks, Alcatel, Lucent, Blue Coat, Check Point, D-Link, GFI, Gwava, Netgear, SoinicWALL RSA, ZyXel, Alt-N, Parallels, Lenovo i Facebook.

Još iz kategorije

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

13.10.2019. komentiraj

Huawei nastavlja inovirati na području 5G tehnologije, a najnovija tehnologija AirFlash 5G Microwave dodatno snižava troškove postavljanja mreže u područjima koja su teže dostupna, osigurava stabilnost, visoku propusnost, i to sve s latencijom manjom od optičkih vlakana, pohvalili su se iz ovog kineskog proizvođača telekom opreme.

Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

04.10.2019. komentiraj

Prijelaz na drugu fazu komercijalnog 5G – samostalni pristup 5G (tzv. standalone 5G) - veliki je korak koji su ostvarili Ericsson i Qualcomm Technologies. Kompanije su već blisko surađivale na nekoliko prekretnica u 5G tehnologiji. Najnovije postignuće ostvareno je u Ericssonovom laboratoriju korištenjem komercijalnih baznih stanica Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System), Ericssonovovog softvera za samostalni New Radio (NR) i Ericssonovog rješenja 5G Cloud Core uz testni mobilni pametni telefon pogonjen Qualcommovim 5G modemom pod nazivom Snapdragon X55 5G Modem-RF System.

Goran Manestar novi je glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

Goran Manestar novi je glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

03.10.2019. komentiraj

Od ovog je mjeseca član Uprave te glavni direktor za financije u A1 Hrvatska postaje Goran Manestar, a istu će poziciju obnašati i za klaster Hrvatska i Makedonija. Dosadašnji član Uprave Johannes Kandera preuzeo je novu funkciju unutar A1 Telekom Austria Grupe kao glavni direktor za financije bjeloruske podružnice.