Prva društvena televizija u Hrvatskoj

Prva društvena televizija u Hrvatskoj

Foto: Iskon

Iskon je lansirao novo televizijsko sučelje s novim funkcionalnostima preporuka i povezivanja korisnika u svoju IPTV platformu digitalne televizije, pa se tako korisnici od sada mogu povezati u vlastitu društvenu mrežu te međusobno dijeliti TV sadržaje i slati preporuke za pojedine emisije prijateljima s kojima su povezani putem Iskon.TV-a.

Za korištenje novih mogućnosti korisnici ne trebaju dodatnu opremu s obzirom da je riječ o nadogradnji sučelja na postojećoj IPTV platformi. Kako bi se povezali s drugim korisnicima, unutar novog sučelja trebaju potražiti prijatelje, uvrstiti ih u kontakte nakon čega mogu početi razmjenjivati sadržaje i slati preporuke.

Prilikom razmjene sadržaja emisije koje su snimljene unutar redovitog programa mogu se besplatno podijeliti s prijateljima koji također imaju snimalicu. Kod slanja sadržaja iz videoteke sadržaj se naplaćuje osobi koja daruje sadržaj. Prilikom svake od navedenih aktivnosti prijatelji će na svom TV ekranu dobiti obavijest.

Gledatelje će razveseliti još jedna nova mogućnost – snimanje serijala. Svi koji imaju uključenu snimalicu sada mogu u programskom vodiču odabrati snimanje serijala čime sustav bilježi zahtjev za snimanjem svih nastavaka neke serije.

Unaprijeđeno je i premotavanje sadržaja, a sadržaje na snimalici i u videoteci koje korisnik pauzira sada može nastaviti gledati kod ponovnog pokretanja od trenutka u kojem su zaustavljeni. Novost je i slika emisije koja se trenutno emitira na odabranom kanalu koja je uvrštena unutar programskog vodiča.

Osim spomenutih funkcionalnosti, korisnici će moći od sada birati i tri različita tematska dizajna televizijskog sučelja: crno, plavo i narančasto.

Još iz kategorije

Besplatan WiFi Internet u gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

Besplatan WiFi Internet u gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

26.09.2020. komentiraj

Grad Lepoglava je u suradnji s Hrvatskim Telekomom realizirao projekt besplatnog WiFi interneta čime je građanima Lepoglave, kao i njenim posjetiteljima, omogućen besplatan internet na područjima javnog okupljanja. Kroz program WiFi4EU Gradu Lepoglavi dodijeljen je vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega je odabrao Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi Internet i time modernizirati i olakšati život građana Lepoglave.

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

24.09.2020. komentiraj

MIPRO 2020 organiziran je kao hibridni skup i odvijat će se fizički i virtualno, ovisno o epidemiološkoj situaciji te mogućnostima i potrebama sudionika. Spremnost RH za 5G, veleprodajni uvjeti pristupa novoizgrađenim mrežama i transparentnost uvjeta korištenja javnih komunikacijskih usluga, teme su koje će biti predstavljene na HAKOM-ovom Danu tržišta koji će se moći pratiti izravno putem društvenih mreža.

A1 Hrvatska i Ericsson ostvarili prijenos podataka na udaljenosti od 27 kilometara

A1 Hrvatska i Ericsson ostvarili prijenos podataka na udaljenosti od 27 kilometara

23.09.2020. komentiraj

Drugi po veličini domaći telekom operator A1 Hrvatska postigao je rekordni prijenos podataka na udaljenost od 27 kilometara koristeći Ericssonove tehnologije MIMO i MINI-LINK. Prijenos podataka na udaljenosti do 26,8 kilometara odrađen je na komercijalnoj mreži A1 Hrvatska na lokacijama u blizini grada Splita pomoću opreme MINI-LINK s 2X2 MIMO funkcionalnošću.