Prihodi od SMS-a u padu, rastu svi drugi oblici komunikacije

Prihodi od SMS-a u padu, rastu svi drugi oblici komunikacije

Foto: DepositPhotos

Nova studija Juniper Research otkrila je da će se globalni prihod od mobilnih poruka telekom operatora i drugih davatelja usluga mobilnih poruka povećati sa 87 milijardi USD u 2020. na 88 milijardi USD u 2025. Međutim, izvještaj je utvrdio da će SMS poruke, jedan od najvećih  izvor prihoda za operatere, pasti sa 66 milijardi dolara iz 2020. na 61 milijardu do 2025 . i to zbog pada P2P prometa.

Kao odgovor na to, novo istraživanje Mobile Messaging: Future Outlook, Strateške preporuke i tržišne prognoze 2021.-2025. predviđa da će operatori trebati ubrzati ulaganje u bogate medijske tehnologije kako bi nadoknadili gubitak prihoda od SMS-a tijekom sljedećih 5 godina.

Analiza pokazuje da je odgovor telekom operatora na manje prihode od poruka prije svega u premium uslugama i cijena za iste poruke te naprednim standardima za borbu protiv prijevara na ovim kanalima za razmjenu poruka da bi to postigli. Juniper Researchovo istraživanje pokrilo je usluge razmjene poruka operatera, uključujući MMS, RCS i SMS.

Još iz kategorije

Više od pola milijarde 5G pretplata do kraja 2021. godine

Više od pola milijarde 5G pretplata do kraja 2021. godine

23.06.2021.

Ericsson predviđa da će broj 5G pretplata premašiti 580 milijuna do kraja 2021. godine, uz oko milijun novih 5G pretplata svaki dan, pokazuju rezultati dvadesetog izdanja Ericsson Mobility Reporta. Rezultati podupiru očekivanje da će 5G postati najbrže usvojena mobilna generacija. Do kraja 2026. predviđa se oko 3,5 milijardi 5G pretplata uz 60 posto stanovništva pokriveno s 5G.

EK proširila dostupan RF spektar za bolji i brži bežični internet

EK proširila dostupan RF spektar za bolji i brži bežični internet

20.06.2021.

Europska komisija je danas donijela Odluku o usklađivanju uporabe pojasa 6 GHz za bežične mreže diljem EU-a čime će se podržati rastući broj uređaja, internetskih aplikacija i inovativnih usluga koje zahtijevaju veću pojasnu širinu i brzinu. Zahvaljujući tome građani i poduzeća moći će uživati u boljim, bržim i stabilnijim Wi-Fi vezama diljem EU-a, među ostalim za videokonferencije, prijenos i dijeljenje sadržaja, telemedicinu ili upotrebu tehnologija proširene stvarnosti.

Njemačka dovodi mobilni signal u ruralna područja uz pomoć novca EU

Njemačka dovodi mobilni signal u ruralna područja uz pomoć novca EU

18.06.2021.

Njemačka je ubrzala planove o postavljanju 5000 odašiljača na područjima s limitiranom pokrivenosti mobilnim signalom nakon što je Europska komisija odobrila financiranje s 1,1 milijardi eura.