TELEKOM TRŽIŠTE

Predviđa se preko 10 milijuna iSIM uređaja u roku od dvije godine

Istraživanje predviđa da će broj iSIM veza porasti na 210 milijuna do 2028. na globalnoj razini. Identificirao je slučajeve uporabe poput pametnih mjerača energije i daljinske logistike koji su spremni za trenutno usvajanje; zahvaljujući zahtjevima za uređaje koji štede energiju i imaju mali oblik.

Predviđa se preko 10 milijuna iSIM uređaja u roku od dvije godine
Fotolia

Nova studija Juniper Researcha otkrila je da će globalni broj iSIM-ova (integriranih SIM-ova) instaliranih u povezane uređaje porasti s 800.000 u 2024. na više od 10 milijuna do 2026. Citirala je GSMA-ine specifikacije SGP.41/42, čije se lansiranje očekuje od strane krajem sljedeće godine, kao ključni pokretač ovog rasta od 1.200+ posto. Specifikacije će pojednostaviti i standardizirati implementaciju uređaja s omogućenom iSIM karticom.

GSMA specifikacije pojednostavljuju i ocrtavaju mogućnosti IFPP (In-factory Profile Provisioning) mogućnosti; omogućujući učitavanje iSIM profila na uređaj tijekom proizvodnje. IFPP proizvođačima omogućuje isporuku uređaja krajnjim korisnicima s prethodno konfiguriranom mobilnom vezom na željenu mobilnu mrežu; pojednostavljivanje opskrbnog lanca i proizvodnih procesa.

Kao rezultat ove povećane pogodnosti, istraživanje predviđa da će broj iSIM veza porasti na 210 milijuna do 2028. na globalnoj razini. Identificirao je slučajeve uporabe poput pametnih mjerača energije i daljinske logistike koji su spremni za trenutno usvajanje; zahvaljujući zahtjevima za uređaje koji štede energiju i imaju mali oblik.

„Dobavljači eSIM-a moraju osigurati standardno-agnostičke platforme koje su fleksibilne nadolazećim faktorima oblika, standardima i zahtjevima za slučajeve upotrebe. Dodatno, dobavljači eSIM-a moraju razviti pouzdana partnerstva s proizvođačima kako bi osigurali usvajanje usluga povezivanja iSIM-a nakon što to postane traženo na tržištu,” rekla je autorica izvješća Elisha Sudlow-Poole.