Potpisan novi Kolektivni ugovor u HT-u

Potpisan novi Kolektivni ugovor u HT-u

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma te Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika danas su potpisali novi Kolektivni ugovor koji vrijedi za razdoblje od 1. listopada 2022. godine do 31. prosinca 2023. godine.

Novim Kolektivnim ugovorom HT je potvrdio status najpoželjnijeg poslodavca u telekomunikacijskoj industriji osiguravajući svojim zaposlenicima najvišu razinu socijalnih i materijalnih prava. Kroz novi Kolektivni ugovor HT će, koristeći među ostalim i mjere Vlade Republike Hrvatske, osigurati povećanje prosječnih primanja svakog zaposlenika za 1.000 kuna neto mjesečno. Ovakav pristup ima bitnu socijalnu komponentu koja zaposlenicima s najnižim neto plaćama, a koji su najviše pogođeni inflacijom, osigurava najveća prosječna povećanja primanja.

„Naši zaposlenici su u središtu svih naših uspjeha. Ulaganja u zaposlenike i njihov razvoj preduvjet su našeg rasta, ali i ostvarenja nacionalnih digitalizacijskih ciljeva. Kolektivni ugovor, sa značajnim materijalnim pravima i socijalnim dodacima predstavlja naš odgovor na izazove inflacije s kojima se svi zaposlenici danas suočavaju, pri čemu su donesene mjere Vlade Republike Hrvatske pozitivno pridonijele rastu neto primanjima naših zaposlenika“, izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Zaposlenici HT-a Kolektivnim ugovorom, uz cjeloviti karijerni put koji je od uvođenja omogućio napredovanje više od 1.000 zaposlenika u svim dijelovima kompanije imaju i zajamčena prava: regres i božićnicu, pomoć rodiljama za drugih šest mjeseci rodiljinog dopusta u iznosu od 1.200 kuna mjesečno, pomoć za rođenje i/ili posvojenje djeteta u visini od 10.000 kuna, dar za djecu zaposlenika koja imaju poteškoće u razvoju u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te dar djeci zaposlenika samohranog roditelja kao i djeci zaposlenika iz obitelji s četvero i više djece u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te dar za djecu do 15 godina starosti koji će u 2023. godini iznositi 1.000 kuna.

Još iz kategorije

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

28.11.2022.

Europska komisija detaljno je opisala napredak u pružanju 5G pokrivenosti za povezivanje tijekom leta zrakoplovom te u cestovnom prijevozu. EK vjeruje da bi planovi koje je navela ojačali mogućnosti pružanja inovativnih usluga u oba sektora.

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

27.11.2022.

Hrvatski Telekom započeo je s izgradnjom svjetlovodne infrastrukture u Gradu Svetoj Nedelji, Gradu Samoboru i Općini Stupnik. Time će 13.643 bijele adrese na ovom području imati brzi (+40 Mbit/s) i ultrabrzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.

Telekomi proučavaju mišljenje HAKOM-a

Telekomi proučavaju mišljenje HAKOM-a

26.11.2022.

Na izravan upit ICTbusiness.info iz sva tri velika domaća telekom operator Hrvatskog Telekoma, A1 Hrvatska, Telemach Hrvatska pojašnjavaju kako proučavaju stručno mišljenje domaćeg telekom regulatora Hrvatske agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).