Optima Telekom kreće s novom IPTV platformom

Optima Telekom kreće s novom IPTV platformom

Foto: Ilustracija

Proces odabira nove IPTV platforme trajao je više od godinu dana, analizirano je 20-ak IPTV rješenja, od kojih su 3 ušla u uži izbor te su detaljno testirana, potvrđeno nam je iz Optima Telekoma koji je trenutno u procesu transformacija vlasništva nakon provedene i zaključene predstečajne nagodbe.

Iako nisu detaljnije željeli govoriti o samom prelasku na novu platformu uspjeli smo saznati kako je proces implementacije novog rješenja trajao 3 mjeseca te se očekuje da će i proces integracije postojećih Set Top Box-ova na novu platformu trajati oko 3 mjeseca. Dakle, sam proces uvođenja nove IPTV platforme trajat će otprilike šest mjeseci, a ona bi trebala biti okončana do jeseni ove godine.

Glavne značajke nove Optimine IPTV platforme, uz već postojeću uslugu videoteke, snimalice i timeshifta su jednostavnost korištenja kroz prilagođene izbornike, sav sadržaj i funkcionalnosti dostupni su kroz minimalan broj „klikova“, odabir i prezentacija  sadržaja prilagođenog korisnikovim navikama korištenjem sustava za preporuku, aktivacija dodatnih IPTV paketa korištenjem platforme, funkcionalnost „plati pa gledaj“ koja omogućuje odabir pojedinih filmova/serija/sportskih događaja, bez potrebe za ugovaranjem novih usluga i/ili paketa.

Korisnicima će se, uz veliki broj TV i radijskih kanala, omogućiti pregledavanje svih dostupnih video sadržaja na servisu YouTube, korištenje najpopularnije društvene mreže Facebook na velikom ekranu, mogućnost reprodukcije video i audio sadržaja s eksternih diskova i USB stick-ova.

Novi OptiTV sustav bitno je bolji i kvalitetniji od postojećeg, tvrde oni koji su ga već vidjeli i isprobali jer korisnici neće morati mijenjati Set Top Box-ove što je glavna prednost rješenja.

Novi sustav donosi moderno grafičko sučelje, multimedijalnost, pristup društvenim mrežama, usluzi vremenske prognoze te još nekoliko prednosti koje će biti potpuna novost na hrvatskom tržištu.

I iz Optime stižu informacije kako će se usluga nastaviti razvijati te da već u jesen se mogu očekivati kako će korisnici moći upravljati sadržajem korištenjem pametnih telefona i tableta, pregled snimljenog i Live sadržaja na tabletima,  pohrana sadržaja na eksterne/USB diskove, poklanjanje sadržaja.

Još iz kategorije

Optima Telekom ostvarila rast prihoda 1,5 posto i dobiti 19,9 posto u 2018

Optima Telekom ostvarila rast prihoda 1,5 posto i dobiti 19,9 posto u 2018

16.02.2019. komentiraj

Optima Telekom je u odnosu na prethodnu godinu ostvarila za 10,5 posto veći prihod, dok EBITDA (dobit prije poreza, kamata i amortizacije) prije jednokratnih stavki bilježi povećanje od 19,9 posto. Na razini četvrtog kvartala, u usporedbi s prethodnom godinom, Grupa Optima Telekom je poboljšala EBITDA-u prije jednokratnih stavaka za značajni 50,4 posto.

Ivan Bartulović imenovan članom Uprave za ljudske resurse HT-a

Ivan Bartulović imenovan članom Uprave za ljudske resurse HT-a

15.02.2019. komentiraj

Nadzorni odbor HT-a imenovao Ivana Bartulovića članom Uprave za ljudske resurse, na razdoblje od tri godine s početkom od 1. ožujka 2019. Ivan Bartulović dolazi iz A1 Grupe, gdje je od 2016. godine bio član Leadership tima i glavni direktor za ljudske potencijale i korporativne komunikacije za poslovne segmente u Hrvatskoj i Makedoniji.

Hrvatski Telekom zabilježio rast prihoda i dobiti 22,9 posto u 2018. uz dividendu od 10 kuna po dionici

Hrvatski Telekom zabilježio rast prihoda i dobiti 22,9 posto u 2018. uz dividendu od 10 kuna po dionici

15.02.2019. komentiraj

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom u prošloj poslovnoj godini ostvario je rast prihoda 0,4 posto na 7,783 milijardi kuna, bez učinka Crnogorskog Telekoma prihodi su rasli 0,6 posto. Istovremeno dobit prije kamata oporezivanja amortizacije i deprecijacije (EBITDA) iznosila je 3,186 milijardi kuna uz rast od 1,5 posto uz EBITDA maržu od 40,9 posto što je 0,5 postotnih poena više nego u 2017. godini.