Nove bazne stanice za bolji pristup Internetu na potresom pogođenim područjima

Nove bazne stanice za bolji pristup Internetu na potresom pogođenim područjima

Hrvatska povećala je dostupnost signala te omogućila veći kapacitet i bolji pristup Internetu na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije. Naime, odmah nakon potresa vrlo su brzo pregledane i osigurane sve lokacije postojećih baznih stanica. Zatim su svi operatori, uključujući A1 Hrvatska, u koordinaciji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Stožerom civilne zaštite napravili plan za pokrivanje ovih dodatnih područja.

Investicijom i postavljanjem najbržeg rješenja za pokrivanje dodatnih područja,  povećanje kapaciteta i dostupnih brzina – mobilnih baznih stanica na lokacijama Kukuruzari i Bijele Vode pokrivena su šira okolna područja.

Ovime je omogućena ne samo bolja i nesmetana komunikacija, nego i pristup Internetu za školu i rad na daljinu te revitalizaciju gospodarskih aktivnosti i koordinaciju obnove oštećenih objekata. Infrastruktura na obje lokacije stavljena je na raspolaganje ostalim operatorima. Komunikacija je olakšana na području Bijelih Voda, Maje, Majskog Trtnika, Drenovca Banskog, Dragotina, Donjih Kukuruzara, Panjana i Majura.

U tijeku je priprema lokacije za postavljanje još jedne mobilne bazne stanice u mjestu Šaš kojom će biti pokrivena naselja Šaš, Živaja i Slovinci. Također, na 4 lokacije na postojećoj infrastrukturi postavljena je A1 radijska oprema čime je unaprijeđena komunikacija na području naselja Preloščica, Blinjski Kut, Donje Komarevo, Lukavca Posavskog, Bobovca, Suvoja, Mužilovčice, Strmena, Lonje, Bistrača, Kratečkog, Selišća Sunjskog, Maličke, Perne, Blatuše, Ključara, Crevarske Strane, Brda Utinjskog, Gačeša Sela, Malešić Sela te centra i dijela predgrađa Siska.

„Naša je misija omogućiti neometanu i kvalitetnu komunikaciju u svim krajevima Hrvatske te smo nakon prošlogodišnjih potresa, kako u Zagrebu tako i Sisačko-moslavačkoj županiji, u najkraćem mogućem roku omogućili visoki standard komunikacije na kakav su i naviknuli korisnici A1 usluga. Predano nastavljamo davati svoj doprinos obnovi potresom pogođenih područja, ali i digitalizaciji hrvatskog gospodarstva i društva na temeljima najmodernije komunikacijske infrastrukture“, objasnio je Vladimir Skender, direktor razvoja i planiranja mreže A1 Hrvatska.

Još iz kategorije

U 2020. godini Huaweijeva 5G mreža bila je najbolja po pitanju korisničkog iskustva

U 2020. godini Huaweijeva 5G mreža bila je najbolja po pitanju korisničkog iskustva

09.04.2021.

Usprkos pandemiji, Huawei je prošle godine poboljšao kvalitetu mreže na više od 120.000 lokacija i osigurao izvanredno iskustvo povezivanja, a prema 5G testovima provedenih od strane brojnih organizacija u većim gradovima diljem svijeta, Huaweijeva 5G mreža redovito je bila ocijenjena kao najbolja što se tiče iskustva korisnika, naglašeno je na okruglom stolu na kojem je prisustvovalo 50 novinara, analitičara te stručnjaka iz 15 zemalja Huaweijeve CEE i Nordics regije, u koju spada i Hrvatska.

Daljnja modernizacija mreže HT-a Mostar

Daljnja modernizacija mreže HT-a Mostar

09.04.2021.

Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar potpisali su novi ugovor vrijedan 7,5 milijuna kuna čime se nastavlja uspješna dugogodišnja suradnja ovih kompanija. Njega su potpisali Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT-a Mostar, i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Ericssonova 5G pametna tvornica u SAD-u

Ericssonova 5G pametna tvornica u SAD-u

09.04.2021.

Ericssonovu 5G pametnu tvornicu u Lewisvilleu u Texasu Svjetski ekonomski forum prepoznao je kao globalnog predvodnika u 4. industrijskoj revoluciji (4IR). Forum je tvornici dao svoju prestižnu oznaku “Globalni svjetionik” kao priznanje Ericssonovoj implementaciji tehnologije sljedeće generacije na toj lokaciji te njezinom učinku – uključujući impresivno poboljšanje učinka od 2,2 puta po zaposleniku u usporedbi sa sličnim postrojenjima bez automatizacije i 4IR poboljšanja.