NOVA PRILIKA

Infobip osigurava mjesto finalista u Global Mobile Awards GSMA Open Gateway Challenge

Infobip osigurava mjesto finalista u Global Mobile Awards GSMA Open Gateway Challenge
Dražen Tomić / Tomich Productions

Globalna komunikacijska platforma Infobip proglašena je finalistom inauguracijske Global Mobile Awards GSMA Open Gateway Challenge za svoju suradnju u području obavještajnih službi protiv prijevara.

U slavlju 29. dodjele Global Mobile (GLOMO) nagrada, široko cijenjenih u telekomunikacijskoj industriji, GSMA je predstavila inauguralni izazov Open Gateway Challenge. Izazov i nagrada imaju za cilj potaknuti inovativnost i kreativnost nagrađivanjem programera koji koriste javne Camara API-je za stvaranje komercijalnih usluga temeljenih na oblaku. Izazov traži rješenja koja iskorištavaju višestruke API-je jednog ili više mobilnih operatera, zadovoljavaju lokalna i/ili međunarodna tržišta i pokazuju značajnu poslovnu vrijednost u određenim vertikalnim industrijama kao što su fintech i automobilska industrija.

Od pokretanja inicijative Open Gateway Infobip je potpisao nekoliko sporazuma o suradnji s mrežnim operaterima i partnerima ekosustava za korištenje platforme, uključujući Vivo, Claro, TIM Brazil, Vodafone i Orange Spain. Nova partnerstva s Telefonica Spain, Personal Argentina i mnogim drugima dogodit će se u bliskoj budućnosti.

Infobip je surađivao s VEON-om, globalnim digitalnim operaterom koji pruža konvergentnu povezanost i online usluge, i tehnološkim poduzećem Nokiom na pokretanju Geolocation Gatewaya, gdje je prva implementacija u Uzbekistanu. Geolocation Gateway omogućuje aplikacijama određivanje lokacije uređaja. Na primjer, financijskim institucijama Gateway će im omogućiti da utvrde je li pojedinac prisutan tijekom transakcije kao što je podizanje na bankomatu ili plaćanje kreditnom karticom.

Infobipova nominacija slijedi nakon partnerstva tvrtke s tri operatera mobilne mreže (MNO) za pokretanje Number Verify – prvih API-ja usklađenih s Camara-om u Brazilu – u okviru inicijative Open Gateway. Ova je suradnja dio Infobipovog rješenja za omogućavanje CPaaS-a za telekomunikacijske tvrtke koje im omogućuje jednostavno pokretanje i unovčavanje svojih novih i budućih usluga, kao što su mogućnosti njihove osnovne mreže izložene putem Camara API-ja.

Infobip je surađivao s brazilskim MNO-ovima Vivo, Claro i TIM Brasil kako bi ponudio prvi API za provjeru broja usklađen s Camara-om, koji provjerava posjedovanje broja mobilnog telefona krajnjeg korisnika s podatkovnom vezom operatera mobilne mreže. Partnerstvo je omogućeno Infobipovim Open Gateway partnerskim statusom, koji robnim markama i razvojnim programerima omogućuje integraciju API-ja usklađenih s Camara-om putem jedne jedinstvene točke pristupa, Infobipove platforme za komunikaciju u oblaku.

Open Gateway je inicijativa telekomunikacijske industrije pod vodstvom GSMA-e koja transformira telekomunikacijske mreže u standardizirane platforme izložene programerima, na temelju okvira API-ja osmišljenih za pružanje digitalnih usluga poput statusa uređaja, lokacije uređaja, provjere broja i kvalitete na zahtjev. Inicijativa programerima omogućuje proboj na nova tržišta, dok korisnici imaju koristi od novih usluga i funkcionalnosti.

“Priznanje od strane GLOMO-a našem pokretanju API-ja usklađenih s Camara-om u Brazilu označava kritičan korak za Infobip, pomažući telekomunikacijskim tvrtkama da isporuče nove usluge i ostvare nove prihode. Nastavit ćemo graditi i nuditi dodatne API-je usklađene s Camara-om diljem svijeta, blisko surađujući s našim partnerima iz telekomunikacijskih kompanija kako bismo programerima izložili API-je prilagođene korisničkom iskustvu. Osiguravanje mjesta finalista u ovim nagradama pokazuje Infobipovu vodeću CPaaS poziciju na globalnom tržištu, jake odnose s razvojnim programerima i povijest strateške suradnje telekomunikacijskih kompanija. To je neophodno za povećanje potencijala za uspješnu suradnju i brže vrijeme do prihoda. S obzirom na potrebu da telekomi nude nove usluge i stvaraju nove prihode, replicirat ćemo uvođenje na druga tržišta“, Mijo Soldin, potpredsjednik Telekom strategije u Infobipu.