HT otvorio novi T-Centar u svojoj novoj upravnoj zgradi

HT otvorio novi T-Centar u svojoj novoj upravnoj zgradi

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Najjači domaći telekom operater Hrvatski Telekom preselio se iz Sky Offica sa zapadnog dijela Zagreba u nove poslovne prostore bolje rečeno novu i to vlastitu zgradu u Radničkoj cesti u Zagrebu. Već sada, s HT-om kao novom velikom tvrtkom, ovaj dio grada postaje financijsko-gospodarsko središte Zagreba, kako ga neki vole zvati, no iz osobnog iskustva potpisnika ovih redaka i prilično kaotično iskustvo za sve vozače gotovo pa tijekom cijelog dana.

U sklopu nove poslovne zgrade HT-a, kao što je to bio slučaj i kod Sky Offica, odnosno jednog od njegovih nebodera HT u prizemlju ima svoj novi T-Centar.

U novom prodajnom mjestu sve je u potpunosti prilagođeno korisnicima i njihovom iskustvu prilikom kupovine, ističu u HT-u i dodaju da je ovaj T-Centar uređen prema najvišim tehnološkim i estetskim standardima, a u njemu će se korisnici kroz digitalne sadržaje na jednostavan i zanimljiv način moći upoznati sa svim proizvodima i uslugama u ponudi Hrvatskog Telekoma. U prostoru dućana nalazi se coworking stol s tabletima na kojima će korisnici moći surfati dok čekaju svoj red, pojašnjavaju iz HT-a.

Još iz kategorije

HT: Zakonska regulativa bazne stanice stavlja u jednostavne građevine

HT: Zakonska regulativa bazne stanice stavlja u jednostavne građevine

26.06.2019. komentiraj

Nakon što smo obradili sve institucije, na red su došli i telekomi pa tako iz HT-a ističu kako za gradnju baznih stanica lokacijska dozvola i građevinska dozvola nisu potrebne i to za antenske stupove i antenske prihvate na postojećim građevinama budući da je sve propisano Zakonom o gradnji i Pravilnikom o jednostavnim građevinama i radovima.

Složenost postupka koji se dijeli između ministarstva, agencija i lokalne samouprave

Složenost postupka koji se dijeli između ministarstva, agencija i lokalne samouprave

24.06.2019. komentiraj

Za telekome gradnja baznih stanica nije nimalo jednostavan postupak jer potrebno je ispoštovati niz propisa i zakonskih i podzakonskih akata, ali i proći ministarstva agencije i lokalnu samoupravu da bi sve bilo po zakonu. Tako će biti i za 5G bazne stanice kojih će biti više nego za 4G bazne stanice. Zanimljivo je da populistički nastrojeni političari lupetaju kako je sve to jednostavno i bez kontrole, pa smo upitali domaćeg telekom regulatora HAKOM kako stvari zapravo stoje s baznim stanicama.

Vrlo složen postupak izgradnje baznih postaja – ministarstvo ističe kako je HAKOM ključan

Vrlo složen postupak izgradnje baznih postaja – ministarstvo ističe kako je HAKOM ključan

21.06.2019. komentiraj

Kako graditi bazne postaje, što je po pitanju građevine potrebno upitali smo nadležno ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i oni ističu da sukladno Zakonu o prostornom uređenju, jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine) te županije i grad Zagreb, kao nositelji planiranja na svom području, određuju lokacije i druge uvjete gradnje antenskih stupova, prihvata i elektroničke komunikacijske infrastrukture, uz sudjelovanje i mišljenje HAKOM-a.