Hrvatski korisnici ne žele mobilne aplikacije

Hrvatski korisnici ne žele mobilne aplikacije

Kada su spojeni na Internet, korisnici pametnih telefona svoje uređaje najčešće koriste za slanje i primanje e-maila 84 posto, zatim za pretragu informacija (76 posto) te za posjećivanje društvenih mreža 70 posto, pokazuje Deloitteovo istraživanje.

Čudno je da postoji vrlo veliki broj korisnika koji nikada nisu skidali aplikacije na svoj pametni telefon ili tablet razmjerno visok. U slučaju pametnih telefona ovaj udio iznosi čak 42 posto, dok je kod tableta nešto niži te iznosi 26 posto.

Korisnici su kao primarni razlog zbog kojeg ne skidaju aplikacije naveli nespremnost da na ovaj način potroše novac. Ovaj je razlog istaknulo čak 56 posto korisnika pametnih telefona i 54 posto korisnika tableta. „Kada se odluče na kupovinu aplikacija, korisnici pametnih telefona najčešće će mjesečno potrošiti 30, odnosno 20 kuna.

S druge strane, u slučaju korisnika tableta taj će iznos biti viši, te će doseći 100 kuna mjesečno. Ipak, u oba slučaja se radi o neznatnom udjelu korisnika, odnosno, o 8 posto korisnika pametnih telefona i 9 posto korisnika tableta“, objašnjava Luka Baranović iz Deloitta.

Još iz kategorije

Brži razvoj 5G mreža u Europi usporava i skepticizam zbog zračenja

Brži razvoj 5G mreža u Europi usporava i skepticizam zbog zračenja

20.01.2020. komentiraj

Integraciju mobilnih mreža pete generacije (5G) usporava i skepticizam, koji vlada po pitanju utjecaja zračenja na ljudsko zdravlje. Konkretno se to moglo vidjeti na primjeru švicarskog grada Wohlena, gdje se pokušava implementirati najnovija tehnologija, ali lokalne vlasti to ne dopuštaju.

Postoje 3 vrste 5G mreža, a većina će dobiti onu najlošiju

Postoje 3 vrste 5G mreža, a većina će dobiti onu najlošiju

19.01.2020. komentiraj

Mobilne mreže pete generacije (5G) ove će se godine spominjati na sve strane jer su postale stvarnost i sastavni dio svih budućih pametnih telefona, tableta, ali i mnogih drugih uređaja. No, potrebno je znati da postoje tri vrste 5G mreža, što može itekako zbunjivati...

TIM i Ericsson ostvarili novi europski rekord u 5G brzini

TIM i Ericsson ostvarili novi europski rekord u 5G brzini

15.01.2020. komentiraj

TIM i Ericsson, u suradnji s Qualcommom, uspješno su ostvarili europski rekord prekoračivši brzinu od 2 Gb/s na komercijalnoj 5G mreži uživo. Ostvaren je na 26 gigahercnom milimetarskom pojasu (mmWave) koji je TIM stekao na natječaju za 5G u Italiji.