HAKOM potvrdio suglasnost bazne postaje na Komiži

HAKOM potvrdio suglasnost bazne postaje na Komiži

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) temeljem svoje nadležnosti može vam dati informaciju o tome je li bazna postaja postavljena u skladu s propisima, odgovoreno na izravan upit oko problema koji su nastali zbog A1 Hrvatska bazne stanice koja je postavljena na Komiži.

Na lokaciji Težačka cesta b.b., Komiža, k.č. 1520, k.o. Komiža, HAKOM je 21.5.2019. zaprimio prijave za GSM-UMTS900-LTE800-LTET1800 bazne postaje operatora A1 Hrvatska, ističu iz domaćeg telekomunikacijskog regulatora.

Prema dostavljenim tehničkim podacima i proračunima razina elektromagnetskih polja, razine elektromagnetskih polja u blizini navedenih baznih postaja manje su od graničnih vrijednosti propisanih Pravilnikom o zaštiti od elektromagnetskih polja (NN br. 146/14 i 31/19) Ministarstva zdravstva. Za sve navedene bazne postaje HAKOM je 21.11.2019. izdao odgovarajuće potvrde o usklađenosti. Bazne postaje puštene su u rad 21.11.2019.

„Sprječavanje organiziranja radnji koje bi ugrozile rad postavljene bazne postaje, a time i komunikaciju koja je nužna, pogotovo u vrijeme izvanrednih okolnosti, kao što je ugroza COVID-om 19, izvan je ovlasti HAKOM-a. Navedeno spada u nadležnost Ministarstva unutarnjih poslova te Vas ovim putem upućujemo da zatražite očitovanje o saznanju i poduzetim radnjama“, ističu iz HAKOM-a.

Još iz kategorije

Odgođena primjena dijela Metodologije testa istiskivanja marže zbog epidemije koronavirusa i potresa

Odgođena primjena dijela Metodologije testa istiskivanja marže zbog epidemije koronavirusa i potresa

31.03.2020. komentiraj

Vijeće HAKOM-a donijelo je odluku o odgodi primjene dijela mjere Metodologije testa istiskivanja marže do kraja godine zbog epidemije koronavirusa i potresa.

Ipak bi moglo biti nekog povrata novca za MWC 2020

Ipak bi moglo biti nekog povrata novca za MWC 2020

27.03.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na svakodnevicu i uzdrmala brojne industrije, a prvo veće otkazivanje nekog događaja zbog straha od širenja zaraze bilo je ono u Barceloni. Mobile World Congress (MWC) nije se održao prvi put u svojoj povijesti, izgubljeno je oko pola milijarde eura prihoda, a organizator GSMA je sve “začinio” vijesti da povrata novca neće biti. Ipak, to se možda promijenilo.

Telekomi u iščekivanju 5G mreže

Telekomi u iščekivanju 5G mreže

27.03.2020. komentiraj

Pokušali smo saznati kako domaći telekom operateri vide odgodu otvaranja druge digitalne dividende odnosno odluku HAKOM-a da se odgodi uvođenje DVBT-2 tehnologije koja bila predviđena potkraj svibnja taman prije Europskog nogometnog prvenstva.