HAKOM objavio predzadnji natječaj za izradu aplikacija u ovoj godini

HAKOM objavio predzadnji natječaj za izradu aplikacija u ovoj godini

Foto: Fotolia

Danas je HAKOM objavio peto javno nadmetanje za izradu društveno korisnih aplikacija u ovoj godini. Izrada aplikacija je dio Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, a njihovom realizacijom se želi potaknuti razvoj širokopojasnog ekosustava u ruralnim područjima. Pri tome treba napomenuti da će internetske aplikacije moći koristiti svi zainteresirani građani, bez obzira na područje na kojem žive.

Peti ciklus realizacije prikupljenih ideja za korisne aplikacije je ujedno i pretposljednji u ovoj godini, a i u 2014. HAKOM namjerava nastaviti sa svojim programom realizirajući i preostale ideje odabrane nakon provedenih javnih poziva.

Natječaj je objavljen za izradu sljedeće dvije aplikacije:

Internetsko oglašavanje za osobe s invaliditetom - aplikacija  zamišljena s ciljem uspostave besplatnog oglasnog prostora za osobe s invaliditetom, prvenstveno s područja posebne državne skrbi, brdsko planinskih područja i otoka, kako bi lakše plasirali svoje proizvode i usluge. Putem aplikacije namjerava se omogućiti i veće uključivanje osoba s invaliditetom u informatičko društvo te na taj način poticati samozapošljavanje.

Edukacija nastavnika u školama - aplikacija namijenjena organizaciji edukacije nastavnika u školama i ustanovama koje se bave prijenosom znanja iz osnova informatičke i digitalne pismenosti.

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu ponuda je 8. siječnja 2014.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na HAKOM-ovim internetskim stranicama na adresi http://www.hakom.hr/default.aspx?id=63&nid=143

Još iz kategorije

Postoje 3 vrste 5G mreža, a većina će dobiti onu najlošiju

Postoje 3 vrste 5G mreža, a većina će dobiti onu najlošiju

19.01.2020. komentiraj

Mobilne mreže pete generacije (5G) ove će se godine spominjati na sve strane jer su postale stvarnost i sastavni dio svih budućih pametnih telefona, tableta, ali i mnogih drugih uređaja. No, potrebno je znati da postoje tri vrste 5G mreža, što može itekako zbunjivati...

TIM i Ericsson ostvarili novi europski rekord u 5G brzini

TIM i Ericsson ostvarili novi europski rekord u 5G brzini

15.01.2020. komentiraj

TIM i Ericsson, u suradnji s Qualcommom, uspješno su ostvarili europski rekord prekoračivši brzinu od 2 Gb/s na komercijalnoj 5G mreži uživo. Ostvaren je na 26 gigahercnom milimetarskom pojasu (mmWave) koji je TIM stekao na natječaju za 5G u Italiji.

5G spreman za veliko ubrzanje razvoja Interneta stvari

5G spreman za veliko ubrzanje razvoja Interneta stvari

15.01.2020. komentiraj

Mobilne mreže pete generacije (5G) pomoći će u razvoju Interneta stvari (IoT) i to nije nikakva tajna, ali sad kad sve skupa postaje realnost, još se bolje može prepoznati sav potencijal, odnosno, sve ono što se već u ovom trenutku razaznaje kao izniman korak prema naprijed.