VR Pole najbolja inovacija za turizam u 2018.

VR Pole najbolja inovacija za turizam u 2018.

Startup kompanija VR Pole koja je se bavi izradom uređaja za prikaz virtualne realnosti dobitnik je zlatne medalje za najbolju inovaciju u turizmu na 43. Hrvatskom salonu inovacija. Međunarodna izložba Inova, koja je održana prošlog tjedna u Zagrebu, ugostila je više od 640 inovacija iz 26 država svijeta.

U kategoriji Inovacije u turizmu nagradu je odnio vr pole, stup za prikaz turističkih atrakcija u virtualnoj stvarnosti.

“Ova medalja je potvrda za sve ono što radimo i što smo napravili u proteklih godinu dana. Izrazito smo ponosni što smo dobili ovo priznanje. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je Hrvatska izrazito turistička zemlja", rekao je direktor vr polea, Milan Gudeljević.

VR Pole funkcionira tako što na određenoj lokaciji interaktivna animacija unutar vr polea prikazuje prostor kako je izgledao u određenom vremenskom periodu, je li to u dalekoj budućnosti ili pak prošlosti, to ovisi o željama, ali i o samoj lokaciji.

U konkretnom slučaju Zagreba, animacija prikazuje cijeli prostor ispred zagrebačke Katedrale prije potresa, dodani su živući elementi, a efekt je taj da zapravo otvara pogled 360 stupnjeva u razdoblju 19. stoljeća. Kada se korisnik odmakne od uređaja, vidi današnju Katedralu i turiste, a kada prisloni glavu na VR Pole, vraća se 200 godina unatrag.

Još iz kategorije

Cloud će biti centralno mjesto za nova digitalna iskustva

Cloud će biti centralno mjesto za nova digitalna iskustva

26.01.2022.

Pandemija koronavirusa pojačala je potrebu za digitalnim uslugama, zbog čega cloud proživljava unosne trenutke te postaje središnja točka novih digitalnih iskustava, navodi Gartner i napominje kako bi u 2022. globalni prihodi od clouda trebali dosegnuti 474 milijardi američkih dolara.

S2 E1: Digitalni izazovi u turizmu

S2 E1: Digitalni izazovi u turizmu

24.01.2022.

Često su nam puna usta toga kako krizu treba znati iskoristiti. Nekim je djelatnostima to svakako lakše nego onima koje su okrenutije ljudima, fizičkom i analognom. Protekle dvije godine nisu mazile hotelijere i turističke djelatnike, ali Valamar, najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, uspjela se probiti kroz – nadajmo se – najteže pandemijske dane te čak i profitirati, nastavljajući vući pametne poteze i okretati se tehnologiji.

PlanRadar prikupio 69 milijuna dolara investicija

PlanRadar prikupio 69 milijuna dolara investicija

24.01.2022.

PlanRadar objavio je da je zaključio novu rundu investicija u iznosu od 69 milijuna dolara koju zajedno vode tvrtke Insight Partners i Quadrille Capital. Treća najveća serija B financiranja u austrijskoj povijesti i najveća ikada za B2B tvrtku, također je uključila značajno sudjelovanje postojećeg investitora Cavalary Ventures. Ostali sudionici bili su povratnički investitori Headline, Berliner Volksbank Ventures i aws Gründerfonds te nove investitore Proptech1, Russmedia i GR Capital.