Važnu ulogu imat će digital experience platforme

Važnu ulogu imat će digital experience platforme

Našu digitalnu agenciju IBM je preuzeo 2016. godine kako bi zadovoljio rastuću potrebu za digitalnom, kreativnom i dizajnerskom stručnošću, a uredi u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj i IBM-ovi studiji od tada blisko surađuju i nude usluge savjetovanja, dizajna i tehnologije, objašnjava za ICTbusiness.info Mario Horvat, izvršni direktor IBM-a iX Hrvatska.

Što se tiče 2022. godine, naša uspješna priča, siguran sam, ide dalje te sukladno tome, nakon ureda u Zagrebu i Varaždinu, do kraja godine otvaramo i svoj ured u Osijeku za koji smo se odlučili zato što u tom gradu postoje etablirani tehnički fakulteti koji iz godine u godinu stvaraju visokoobrazovane stručnjake, pojašnjava Horvat.

Što znači promjena imena za poslovanje i korisnike jer sada će te biti prepoznatljivi pod IBM-ovim brendom?

Službenim preimenovanjem naši će se zaposlenici sada predstavljati kao članovi obitelji IBM iX, jednog od najvećih svjetskih pružatelja usluga digitalnog iskustva. Što zasigurno ima veliki utjecaj i na motivaciju. Osim toga, na ovaj način stvoreni su uvjeti koji promiču osjećaj jedinstva, a naši partneri i klijenti imaju velike koristi od toga. Svoje poslovanje pod IBM-ovim brendom nastavljamo nakon višegodišnjeg uspješnog poslovanja tijekom kojeg smo zabilježili stopu rasta od čak 750 posto.

Našu digitalnu agenciju IBM je preuzeo 2016. godine kako bi zadovoljio rastuću potrebu za digitalnom, kreativnom i dizajnerskom stručnošću. Naši uredi u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj i IBM-ovi studiji od tada blisko surađuju i nude usluge savjetovanja, dizajna i tehnologije. Suradnja će ovom promjenom postati još intenzivnija.

IBM iX partner je brojnim svjetski poznatim klijentima kao što su Allianz, Daimler, Grohe, Lufthansa, Porsche, Siemens, TAG Heuer, Wienerberger i mnogi drugi.

Pod brendom IBM iX želimo još snažnije ujediniti naše snage, iskoristiti sinergiju i učiniti našu zajedničku moć jasnijom i dodatno vidljivijom na tržištu.

Kakvim ocjenjujete poslovanje u 2021. i što očekujete od 2022. godine?

Zadnjih nekoliko godina bilježimo snažan rast kada je poslovanje u pitanju. Činjenica da je ova poslovna priča do sada bila više nego uspješna, ogleda se u snažnom rastu od akvizicije, za što su svakako zaslužne nove tehnologije, znanja i resursi koje im pruža IBM i iskusno vodstvo. Ali i zaposlenici kojima su na raspolaganju vrhunski IBM programi za osobni i profesionalni razvoj i ostali benefiti poput natprosječnih plaća, 30 dana godišnjeg odmora, hibridnog načina rada i mnogi drugi.

Što se tiče 2022. godine, naša uspješna priča, siguran sam, ide dalje. Sukladno tome, nakon ureda u Zagrebu i Varaždinu, do kraja godine otvaramo i svoj ured u Osijeku. Za Osijek smo se odlučili zato što u tom gradu postoje etablirani tehnički fakulteti koji iz godine u godinu stvaraju visokoobrazovane stručnjake. Profesionalce kakvi nama trebaju. Uz to, Osijek je izgradio jaku IT zajednicu i postao regionalni centar, što nam je jako važno. Vjerujemo da su ljudi iz Slavonije i Baranje sjajan izbor za našu kompaniju.

Kompanija se bavi digitalnim iskustvom. Što to zapravo znači?

Kao dio IBM Consultinga, IBM-ovog odjela za savjetovanje i usluge, IBM iX jedan je od najvećih svjetskih pružatelja digitalnih iskustava. Koristeći okvire kao što su IBM Garage i Enterprise Design Thinking, stručnjaci zaposleni u IBM-u iX rade na održivim poslovnim modelima, digitalnim uslugama i iskustvima krajnjih korisnika. Osim toga, IBM iX održava partnerstva s dobavljačima softvera kao što su Adobe, Salesforce i SAP CX.

Vodeći se motom "Innovate like a startup, scale like an enterprise", stručnjaci IBM iX-a kombiniraju kreativni duh i kulturu agencija s tehnološkom stručnosti i snažnim međunarodnim dosegom globalne korporacije IBM. Istodobno, imaju pristup svojoj velikoj mreži agencija i brojnih partnerstava s renomiranim pružateljima tehnoloških rješenja. IBM iX je konzultantska, digitalna agencija, dizajnerski studio i tehnološka tvrtka - sve u jednom.

Na koji se način digitalno iskustvo mijenjalo proteklih godina i što se očekuje u budućnosti?

Digitalno iskustvo iz perspektive korisnika u svojoj se srži proteklih godina nije drastično mijenjalo. Korisnici imaju na raspolaganju višestruke kanale odnosno dodirne točke preko kojih mogu uspostaviti kontakt sa kompanijama i davateljima usluga, počevši od weba i emaila pa do sms/chat, mobilnih aplikacija, društvenih mreža, pozivnih centara, IVR sustava… Ono što se mijenjalo je način na koji kompanije koriste raspoložive tehnologije kako bi korisnicima pružile kvalitetnije iskustvo bez obzira preko koje dodirne točke je kontakt ostvaren, ali i optimizirale i unaprijedile svoje poslovne procese i troškove.

Ako je inicijalni cilj digitalne transformacije bio modernizacija tehnologije i optimizacija procesa, posljednjih godina inicijative su fokusirane na korisnike u smislu prepoznavanja novih tržišnih prilika i proučavanja ponašanja korisnika, povećan je fokus na integraciju svih dodirnih točaka sa korisnikom (omnichannel integracija), skupljanje, analizu i stvaranje zajedničkog modela podataka kako bi se unaprijedila komunikacija sa korisnicima. Važnu ulogu imala je automatizacija rutinskih poslova i zadataka korištenjem strojnog učenja i umjetne inteligencije – na primjeru mnogobrojnih digitalnih asistenata koji mogu samostalno odgovarati na uobičajene upite korisnika.

Za očekivati je da će se trendovi nastaviti pri čemu će važnu ulogu imati digital experience platforme koje omogućuju bolje korisničko iskustvo preko svih dodirnih točaka, integrirano upravljanje sadržajem, integriranu analitiku, ugrađenu personalizaciju sadržaja i kampanja.

Što kompanije očekuju, što korisnici?

Korisnici prvenstveno očekuju relevantne, brzo dostupne informacije na svim kanalima komunikacije sa kompanijama, bez obzira da li je to web, email, mobilna aplikacija ili nešto drugo. Također očekuju da kompanije iskoriste uvide koje dobivaju korištenjem analitičkih platformi i ponude personalizirani sadržaj prilagođen njihovim željama i potrebama.

Kompanije sasvim sigurno očekuju da se investicije u digitalnu transformaciju i digitalno iskustvo vrate kroz kvalitetnije povezivanje sa korisnicima, lakše korištenje uvida u podatke o ponašanju korisnika dobiveno skupljanjem i analizom podataka, daljnje smanjivanje troškova, optimizaciju poslovnih procesa i u konačnici povećane prihode od prodaje proizvoda i usluga.

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.