STORM Computers predstavlja NVIDIA DGX A100 - univerzalni sustav za AI i podatkovnu infrastrukturu

STORM Computers predstavlja NVIDIA DGX A100 - univerzalni sustav za AI i podatkovnu infrastrukturu

Tvrtka STORM Computers, ekskluzivni NVIDIA partner za AI rješenja u Hrvatskoj, nudi niz infrastrukturnih rješenja koja uključuju najbolje od referentne AI arhitekture tvrtke NVIDIA. Isporučuje ih kao potpuno integrirana rješenja spremna za implementaciju, sve što vi trebate napraviti je plug-and-play i možete započeti s inovacijama u roku jednog sata.

Umjetna inteligencija (AI) područje je od strateške važnosti i ključni pokretač gospodarskog razvoja država diljem svijeta. Pozitivni učinci primjene AI-a zrcale se u većoj konkurentnosti organizacija, bržem i boljem unaprjeđenju usluga i proizvoda te uspješnijem pridobivanju korisnika od konkurencije.

McKinseyeve simulacije pokazuju da će do 2030. čak 70 posto tvrtki usvojiti barem jednu vrstu AI tehnologije. Najveći utjecaji očekuju se u uslužnom sektoru, zdravstvu, financijskim uslugama te transportu i autonomnim sustavima.

Iako većina organizacija zna da moraju ulagati u računalnu snagu kao i prave alate i algoritme za uspješni razvoj AI rješenja, mnoge se bore sa strategijom i platformom koja može omogućiti i podržati njihova nastojanja. Upravo tu dolaze do izražaja NVIDIA rješenja koja tvrtkama pružaju sigurnu i cjelovitu platformu koja može podržati razvojni ciklus i implementaciju AI, a istovremeno je optimizirana za sve tipove organizacija te podržana od strane najvećeg svjetskog tima AI stručnjaka. Najnovije takvo NVIDIA rješenje, predstavljeno sredinom svibnja ove godine, je NVIDIA DGX A100.

Moćan poslovni pristup za rješavanje najvažnijih podatkovnih izazova

DGX A100 od početka je osmišljen kao najsnažnija, višenamjenska AI platforma na svijetu. Po prvi put, na tržištu postoji jedinstveni sustav koji ima računalni kapacitet koji je do sada bilo moguće ostvariti samo u podatkovnom centru, a sada je smješten unutar jednog konsolidiranog i sigurnog sustava u kombinaciji s visoko optimiziranim softverom. Bilo da gradite AI infrastrukturu, operacionalizirate AI modele ili rješavate izazove velikih podataka, NVIDIA DGX A100 pruža sustavni, moćan poslovni pristup za rješavanje najvažnijih podatkovnih izazova.

NVIDIA DGX A100 prvi je svjetski AI sustav izgrađen na najnaprednijem akceleratoru, NVIDIA A100 Tensor Core GPU-u, koji omogućava objedinjavanje učenja, zaključivanja i analitike u jedinstvenu AI infrastrukturu. Integrirajući osam A100 GPU-ova, sustav pruža neviđeno ubrzanje i potpuno je optimiziran za NVIDIA CUDA-X softver i cjelovit niz rješenja NVIDIA podatkovnog centra.

A100 GPU ima 1,6 terabajta u sekundi (TB/s) propusnosti memorije, što je povećanje od 70% u odnosu na prošlu generaciju. Dodatno, A100 GPU ima značajno više memorije, uključujući 40MB razinu 2 predmemorije koja je gotovo 7X veća od prethodne generacije, maksimizirajući tako računalne performanse.

DGX A100 također predstavlja novu generaciju NVIDIA NVLink, koji udvostručuje izravnu propusnost GPU-GPU do 600 gigabajta u sekundi (GB/s), gotovo 10X veću od PCIe Gen 4, i novi NVIDIA NVSwitch koji je 2X brži od posljednje generacije. Ova neviđena snaga pruža najbrže vrijeme do rješenja, omogućujući korisnicima da se izbore s izazovima koji prije nisu bili mogući ili praktični.

Iako su sve navedene tehničke performanse izuzetne, DGX A100 mnogo je više od poslužitelja. DGX A100 dizajniran je kao temeljni građevni blok za sve AI i podatkovne infrastrukture te pruža cjelovito rješenje podatkovnog centra koje se temelji na više od desetljeća AI tehničkog iskustva NVIDIA tima. Uz samo rješenje DGX A100 kupcima omogućava i  ekskluzivan pristup globalnom timu stručnjaka koji će vam pomoći osigurati rad vaših kritičnih AI aplikacija te biti dostupni ako vam zatreba obuka ili podrška u radu. Tisuće vodećih tvrtki u svijetu do danas su implementirale DGX sustave - čvrsto uspostavljajući DGX platformu kao najbrži i najpouzdaniji put za izgradnju uspješne AI i podatkovne infrastrukture.

Za više informacija, obratite se Odjelu prodaje tvrtke STORM Computers i saznajte sve o mogućnostima koje vam nude NVIDIA rješenja.

Još iz kategorije

Održana Megatrendova konferencija  Power of Data

Održana Megatrendova konferencija Power of Data

21.10.2020. komentiraj

Početkom listopada tvrtka Megatrend poslovna rješenja pripremila je za svoje klijente jesensko izadnje tradicionalnog eventa Power of Data, u Zagrebu na lokaciji  CK SHOWROOM & GARDEN. U prostoru prikladnom za održavanje evenata na otvorenom, okupljeni su iskoristili sunčan i topao dan te poslušali intreresantna predavanja s područja AI&BI-ja.

Kvantno računarstvo je budućnost tehnologije

Kvantno računarstvo je budućnost tehnologije

21.10.2020. komentiraj

Očekujemo da će kvantna računala otvoriti vrata za koja smo mislili da će još dugo ostati zaključana, rekao je u intervjuu za ICTbusiness.info Zlatko Minev koji radi na IBM-ovim projektima kvantnog računarstva. Minev je iznenadio kvantnu zajednicu riješivši raspravu koja je dijelila fizičare više od jednog stoljeća - pretpostavljalo se da se razina energije atoma mijenjala naglim, slučajnim, takozvanim kvantnim skokovima.

U DHMZ stiže Atosovo superračunalo BullSequana vrijedno više od 10 milijuna kuna

U DHMZ stiže Atosovo superračunalo BullSequana vrijedno više od 10 milijuna kuna

20.10.2020. komentiraj

Atos je potpisao petogodišnji ugovor s Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ) za nabavu i održavanje Atosovog superračunala BullSequana XH2000. Ugovor je vrijedan više od 10 milijuna kuna. Novi sustav povećat će računalnu snagu DHMZ-a i omogućiti četiri puta brži izračun prognoze vremena, uz češće i preciznije prognoziranje. Koristit će se i u sklopu projekta AIRQ za unapređenje sustava upravljanja i praćenja kvalitete zraka kako bi se postigla učinkovita kontrola i upravljanje kvalitetom zraka u urbanim sredinama.