STORM Computers predstavlja NVIDIA DGX A100 - univerzalni sustav za AI i podatkovnu infrastrukturu

STORM Computers predstavlja NVIDIA DGX A100 - univerzalni sustav za AI i podatkovnu infrastrukturu

Tvrtka STORM Computers, ekskluzivni NVIDIA partner za AI rješenja u Hrvatskoj, nudi niz infrastrukturnih rješenja koja uključuju najbolje od referentne AI arhitekture tvrtke NVIDIA. Isporučuje ih kao potpuno integrirana rješenja spremna za implementaciju, sve što vi trebate napraviti je plug-and-play i možete započeti s inovacijama u roku jednog sata.

Umjetna inteligencija (AI) područje je od strateške važnosti i ključni pokretač gospodarskog razvoja država diljem svijeta. Pozitivni učinci primjene AI-a zrcale se u većoj konkurentnosti organizacija, bržem i boljem unaprjeđenju usluga i proizvoda te uspješnijem pridobivanju korisnika od konkurencije.

McKinseyeve simulacije pokazuju da će do 2030. čak 70 posto tvrtki usvojiti barem jednu vrstu AI tehnologije. Najveći utjecaji očekuju se u uslužnom sektoru, zdravstvu, financijskim uslugama te transportu i autonomnim sustavima.

Iako većina organizacija zna da moraju ulagati u računalnu snagu kao i prave alate i algoritme za uspješni razvoj AI rješenja, mnoge se bore sa strategijom i platformom koja može omogućiti i podržati njihova nastojanja. Upravo tu dolaze do izražaja NVIDIA rješenja koja tvrtkama pružaju sigurnu i cjelovitu platformu koja može podržati razvojni ciklus i implementaciju AI, a istovremeno je optimizirana za sve tipove organizacija te podržana od strane najvećeg svjetskog tima AI stručnjaka. Najnovije takvo NVIDIA rješenje, predstavljeno sredinom svibnja ove godine, je NVIDIA DGX A100.

Moćan poslovni pristup za rješavanje najvažnijih podatkovnih izazova

DGX A100 od početka je osmišljen kao najsnažnija, višenamjenska AI platforma na svijetu. Po prvi put, na tržištu postoji jedinstveni sustav koji ima računalni kapacitet koji je do sada bilo moguće ostvariti samo u podatkovnom centru, a sada je smješten unutar jednog konsolidiranog i sigurnog sustava u kombinaciji s visoko optimiziranim softverom. Bilo da gradite AI infrastrukturu, operacionalizirate AI modele ili rješavate izazove velikih podataka, NVIDIA DGX A100 pruža sustavni, moćan poslovni pristup za rješavanje najvažnijih podatkovnih izazova.

NVIDIA DGX A100 prvi je svjetski AI sustav izgrađen na najnaprednijem akceleratoru, NVIDIA A100 Tensor Core GPU-u, koji omogućava objedinjavanje učenja, zaključivanja i analitike u jedinstvenu AI infrastrukturu. Integrirajući osam A100 GPU-ova, sustav pruža neviđeno ubrzanje i potpuno je optimiziran za NVIDIA CUDA-X softver i cjelovit niz rješenja NVIDIA podatkovnog centra.

A100 GPU ima 1,6 terabajta u sekundi (TB/s) propusnosti memorije, što je povećanje od 70% u odnosu na prošlu generaciju. Dodatno, A100 GPU ima značajno više memorije, uključujući 40MB razinu 2 predmemorije koja je gotovo 7X veća od prethodne generacije, maksimizirajući tako računalne performanse.

DGX A100 također predstavlja novu generaciju NVIDIA NVLink, koji udvostručuje izravnu propusnost GPU-GPU do 600 gigabajta u sekundi (GB/s), gotovo 10X veću od PCIe Gen 4, i novi NVIDIA NVSwitch koji je 2X brži od posljednje generacije. Ova neviđena snaga pruža najbrže vrijeme do rješenja, omogućujući korisnicima da se izbore s izazovima koji prije nisu bili mogući ili praktični.

Iako su sve navedene tehničke performanse izuzetne, DGX A100 mnogo je više od poslužitelja. DGX A100 dizajniran je kao temeljni građevni blok za sve AI i podatkovne infrastrukture te pruža cjelovito rješenje podatkovnog centra koje se temelji na više od desetljeća AI tehničkog iskustva NVIDIA tima. Uz samo rješenje DGX A100 kupcima omogućava i  ekskluzivan pristup globalnom timu stručnjaka koji će vam pomoći osigurati rad vaših kritičnih AI aplikacija te biti dostupni ako vam zatreba obuka ili podrška u radu. Tisuće vodećih tvrtki u svijetu do danas su implementirale DGX sustave - čvrsto uspostavljajući DGX platformu kao najbrži i najpouzdaniji put za izgradnju uspješne AI i podatkovne infrastrukture.

Za više informacija, obratite se Odjelu prodaje tvrtke STORM Computers i saznajte sve o mogućnostima koje vam nude NVIDIA rješenja.

Još iz kategorije

Pred bankama je vrijeme najvećeg preobražaja do sada

Pred bankama je vrijeme najvećeg preobražaja do sada

05.05.2021.

Vodeći ljudi iz svijeta financija i IT-a okupili su se na panelu Combisa pod nazivom DiscussIT 'Inovacije za bolje društvo'. Financijski sektor ide u smjeru sve intenzivnije primjene tehnoloških inovacija, što će zajedno s djelovanjem COVID-19 pandemije koja intenzivno mijenja navike ljudi, snažno utjecati na preobražaj ove industrije u godinama koje dolaze, osnovna je poruka online panela DiscussIT 'Inovacije za bolje društvo' koji je organizirala IT tvrtka Combis.

Vertiv predstavio rješenje Dynamic Grid Support

Vertiv predstavio rješenje Dynamic Grid Support

05.05.2021.

Vertiv predstavio je inovativnu značajku Dynamic Grid Support za Vertiv Liebert EXL S1 sustav neprekidnog napajanja (UPS). U kombinaciji s Vertiv HPL rješenjem litij-ionskih baterija u baterijskom kabinetu, ovaj cjelovit sustav predstavlja prvo integrirano cjelovito rješenje za kupce na tržištu koje spaja značajke mrežne podrške, UPS-a i litij-ionske baterije.

Distribuirani IT može riješiti nedostatke u radu cloud usluga

Distribuirani IT može riješiti nedostatke u radu cloud usluga

05.05.2021.

Događaji koji su obilježili 2020. godinu dodatno potvrđuju status tehnologije kao najvažnijeg alata u svijetu digitalne ili online edukacije. Možda na prvi pogled to ne izgleda tako, no tehnologija na rubu mreže (edge computing) tehnologija je koja će neizbježno uskočiti i popuniti rastuću potražnju za neprekidnom dostupnošću svih potrebnih informatičkih alata, potrebu za stalnom povezanošću s internetom i kontinuitetom poslovanja. O tome smo popričali s Jelenom Pejković, direktoricom prodaje Secure Power odjela u Schneider Electricu.