SUVREMENO POSLOVANJE

Schneider generativnom umjetnom inteligencijom povećava produktivnost i održivost

Schneider generativnom umjetnom inteligencijom povećava produktivnost i održivost

Temeljem dugogodišnje suradnje s Microsoftom, Schneider Electric integrirao je Azure OpenAI u razvoj rješenja koja koriste algoritme za generiranje teksta, koda i drugog sadržaja.

Time se omogućio novi pristup operativnim procesima koji uključuje optimalnu raspodjelu resursa, pojednostavljene dugotrajne zadatke te veću brzinu i učinkovitost. Osim toga, Schneider Grupa primjenjuje GenAI za unapređivanje inovacija u svojem portfelju ponuda.

"Microsoft Azure OpenAI omogućuje Schneideru razvoj agilnih, skalabilnih i ekonomičnih rješenja koje pokreće umjetna inteligencija i koja su u skladu s našim zajedničkim ambicijama za održivu i digitaliziranu budućnost", rekao je Dominik Wee, korporativni potpredsjednik u odjelu proizvodnje i mobilnosti u Microsoftu.

Ključne značajke GenAI-ja koje Schneider koristi su Resource Advisor Copilot, koji omogućuje korisnicima poboljšanu analizu podataka, vizualizaciju, podršku pri odlučivanju i optimizaciju performansi; Jo-Chat GPT, koji zaposlenicima omogućuje korištenje Generative AI mogućnosti na siguran način; Finance Advisor, razgovorni asistent koji pruža jednostavan i učinkovit način pronalaženja preciznih informacija za financijske analitičare u računovodstvu i na drugim pozicijama iz područja financija; Knowledge Bot, razgovorni asistent koji pomaže zaposlenicima korisničke službe pronalaziti precizne informacije u odgovorima na upite korisnika i predlagati odgovarajuće odgovore na temelju detaljne interne dokumentacije; Conversational Search, koji pomaže klijentima pretraživati željene proizvode.

Također, Schneider planira integrirati Github Copilot kako bi dodatno unaprijedio procese stvaranja ponuda i operacije, kao i Sales Copilot kojim će osigurati dodatnu podršku zaposlenicima.

"Generativna umjetna inteligencija mijenja igru i zato ulažemo u tu tehnologiju. Već nam je omogućila poboljšanje interne produktivnosti i savršeno je usklađena s našom predanošću u kontinuiranom poboljšanju i inovacijama usmjerenim na održivost", rekao je Philippe Rambach, glavni direktor za umjetnu inteligenciju u Schneideru.