ISE SAJAM 2024

Samsung je predstavio naprednu povezanost kroz SmartThings za B2B zaslone

Samsung je predstavio naprednu povezanost kroz SmartThings za B2B zaslone

Samsung je na Integrated Systems Europe (ISE) 2024 sajmu u Barceloni prikazao kako SmartThings aplikacija unapređuje B2B zaslone s ciljem oblikovanja buduće poslovne povezivosti.

Na događaju, Samsung je prikazao kako SmartThings omogućava vlasnicima tvrtki da iskoriste digitalnu signalizaciju za povezivanje i stjecanje veće kontrole nad pametnim uređajima u različitim okruženjima. Nudeći značajku povezivanja SmartThings komercijalnim zaslonima kao što su Smart Signage i hotelski televizori, korisnici mogu iskusiti pogodnost hiperpovezivanja u poslovnim okruženjima. Ove promjene će uključivati Samsung pametne uređaje, kao i druge uređaje koji podržavaju najnovije IoT specifikacije u industriji, Matter i Home Connectivity Alliance (HCA). Promjene, odnosno, poboljšanja su osmišljena kako bi koristila svim vrstama poslovnih korisnika, od vlasnika malih i srednjih tvrtki do velikih korporacija.

Sa značajkom Routines, korisnici mogu stvoriti željena okruženja unaprijed postavljajući optimalnu rasvjetu, temperaturu, vlažnost i kvalitetu zraka te ih jednostavno održavati uz automatizirano upravljanje prostorom. Primjerice, pametna trgovina može automatski uključiti i isključiti napajanje kako bi uskladila ploče s jelovnicima i rasvjetu s radnim satima.

Dodatno, SmartThings AI Energy način rada pomaže vlasnicima tvrtki da ostanu ekološki osviješteni, smanjujući potrošnju energije učinkovitim upravljanjem imovine i naprednim nadzorom, poput isključivanja povezanih uređaja ili prigušivanja svjetla tijekom dana, ovisno o potrošnji energije, popunjenosti i vremenu.

Kako bi zadovoljio različite potrebe B2B korisnika, Samsung je proširio SmartThings Enterprise API  za vlasnike tvrtki. Iskorištavanjem API-ja korisnici mogu jednostavno povezati SmartThings s vlastitim sustavom upravljanja i stvoriti prilagođeno rješenje optimizirano za različite scenarije ili nadzorne ploče s informacijama koje žele. Prilagodljiv ekosustav osigurava besprijekornu povezanost širokog spektra uređaja i povećava pouzdanost tog sustava. Zasebna aplikacija za instalatere također olakšava proces instalacije, obraćajući pozornost na jedinstvene potrebe B2B korisnika s različitim vlasnicima uređaja.

Kada su u pitanju hotel ili konferencijska soba, gdje vlasnik uređaja i korisnik mogu biti različiti, vlasnik uređaja može generirati web URL za dijeljenje značajki SmartThings s krajnjim korisnicima. Na ovaj način gosti hotela i korisnici konferencijske sobe mogu jednostavno uživati u iskustvu SmartThings platfrome bez potrebe za instaliranjem dodatne aplikacije. Vlasnik uređaja također može odrediti korištenje autorizacije i trajanje povezanog uređaja prilikom generiranja web URL-a. SmartThings for Business bit će globalno dostupan tijekom prve polovice ove godine.

Samsung je predstavio i prvi Google Enterprise Devices Licensing Agreement (EDLA) certificirani interaktivni zaslon (WAD) čije se lansiranje očekuje u prvoj polovici ove godine. Seriju pokreće Android 13, a dostupna je u modelima od 65, 75 i 86 inča. WAD serija nudi interaktivno iskustvo u učionici s nizom edukacijskih alata. Pruža pristup brojnim edukacijskim aplikacijama putem Google Playa, omogućavajući pritom pristup raznim Google uslugama, poput Google Classroom i Google Drive. Interaktivni zaslon ima izgled i dojam velikog tableta s poznatim i intuitivnim korisničkim sučeljem (UI).

Osim toga, rješenje za upravljanje uređajima (DMS) omogućuje daljinsko praćenje i upravljanje prikazima u učionici čak i kada dođe do nepredviđenih okolnosti, povećavajući praktičnost u obrazovnim okruženjima. Pomoću Advanced Messaging značajke, zasloni mogu odmah slati važne poruke diljem kampusa, učionica i javnih prostora. Hitne komunikacije također se mogu prikazati na interaktivnim bijelim pločama, kako bi učenici i osoblje bili obaviješteni u stvarnom vremenu.

Najavljeno je i prošireno partnerstvo uz Cisco kako bi se pružila poboljšana iskustva suradnje za radnike koji rade hibridno. Kao dio suradnje, Samsung je predstavio novi 105”, 21:9 Smart Signage model QPD-5K koji je kompatibilan s Cisco Room Kit EQ, certificiranim za Microsoft Teams. Model dolazi s 5K rezolucijom i omjerom 21:9. Kompatibilan je s Cisco Room Bar i Room Kit serijama, stvarajući učinkovito okruženje za sastanke integriranjem kamere, zvuka i svih drugih mogućnosti potrebnih za video konferencije.

Na kraju, Samsung je prvi put predstavio Transparentni MICRO LED u Europi, revolucionarnu inovaciju koja je globalno predstavljena na ovogodišnjem CES sajmu. Ta napredna tehnologija postavlja novi standard na tržištu komercijalnih zaslona svojom iznimnom propusnošću i jasnoćom, ističući izuzetno maleni MICRO LED čip i precizan proizvodni proces koji eliminira obrube i lomljenje svjetlosti. Transparentni MICRO LED može se prilagoditi bilo kojoj veličini ili omjeru, pružajući dodatnu razinu prilagodbe za korisnike. Ta tehnologija namjerava revolucionirati maloprodajne i izložbene prostore, prikazujući istodobno važne informacije dok pruža pogled na stvarne proizvode ili stvara jedinstvenu atmosferu putem svoje transparentne površine.