Salesforce kupio Slack za 27,7 milijardi dolara

Salesforce kupio Slack za 27,7 milijardi dolara

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Salesforce je i službeno potvrdio preuzimanje Slacka za 27,7 milijardi američkih dolara. Glasine su se time pokazale istinitima i potvrdile da američka megakompanija na CRM (Customer Relationship Management) tržištu ide dublje u korporativnu komunikaciju.

Naravno, dionice Slacka odmah su skočile, i to za gotovo 25 posto pa je vrijednost te kompanije stigla do procijenjenih oko 25 milijardi dolara, prema Yahoo i Google Finance. Već po tome se može zaključiti da je Slaesforce napravio odličan posao, no dugoročno je on još bolji jer mnoge organizacije diljem svijeta u unutar "kuće" koriste upravo Slack za komunikaciju svih vrsta.

"Ovo je spoj kao iz raja", kratko i jasno rekao je izvršni direktor (CEO) Marc Benioff te na najbolji mogući način potvrdio koliko mu je drago što se ovaj posao uspio izvesti na pozitivan način za njegovu kompaniju.

Ništa manje oduševljen nije ni Stewart Butterfield, CEO Slacka. "Obzirom da softver ima sve bitniju ulogu u performansama organizacija, naša vizija smanjenja kompleksnosti i povećanja moći i fleksibilnosti, doći će više do izražaja. Osobno, smatram da je ovo najznačajnija strateška kombinacija u povijesti softvera i ne mogu dočekati da krenemo zajedno dalje", naglasio je Butterfield.

Posao kao ovaj samo će zaokružiti savršenu godinu za Slaesforce, koji je u njoj već uspio premašiti godišnje prihode od 20 milijardi dolara. Sad će njegova ponuda biti bitno bogatija. A i Slack će biti bogatiji. Ne samo to, spasit će se jer kad se pogledaju rezultati u proteklih 12 mjeseci, ta je kompanija polako i sigurno padala. Naime, minus tijekom dva kvartala ove godine bio je 147,6 milijuna dolara, vrijednost kompanije pala je za 16 posto i ovako nešto joj je trebalo.

Na kraju, Salesforce će sad biti bliže konkurenciji kao Microsoftu i njegovom Teamsu, koji je direktno "u prostoru" Slacka.

Još iz kategorije

LG predstavlja 4K pametnu kameru kao rješenje za zdravstvene sustave

LG predstavlja 4K pametnu kameru kao rješenje za zdravstvene sustave

02.02.2023.

LG Electronics (je predstavio svoju Smart Cam Pro (model AN-VC22PR), 4K video kameru dizajniranu za korištenje u bolnicama i zdravstvenim centrima. LG Smart Cam Pro donosi oštru, jasnu kvalitetu slike sa ili bez uključenih svjetala, omogućujući besprijekornu video komunikaciju u bilo koje doba dana ili noći. Novi model pružateljima rješenja za zdravstvenu skrb nudi mogućnost prilagođavanja kroz integraciju LG-eve svestrane webOS platforme.

LG na sajmu ISE 2023 predstavlja najnovija displej rješenja

LG na sajmu ISE 2023 predstavlja najnovija displej rješenja

02.02.2023.

LG Electronics (LG) predstavlja svoja rješenja digitalnog označavanja na sajmu Integrated Systems Europe (ISE) 2023 koji je otvoren u Barceloni. Cijeli asortiman LG-evih displej rješenja, uključujući Micro LED i LED displeje te prozirne OLED informacijske displeje, predstavljen je u brojnim digitaliziranim izložbenim prostorima pokazujući mogućnosti uporabe i aplikacije za različite industrije, uključujući maloprodajni, korporativni, obrazovni i ugostiteljski sektor.

Bosch i APCOA rješavaju problem automatiziranog parkiranja vozila

Bosch i APCOA rješavaju problem automatiziranog parkiranja vozila

26.01.2023.

Nakon što je automatizirano parkiranje s poslugom odobreno za komercijalnu upotrebu u parkirnoj garaži P6 u zračnoj luci Stuttgart, Bosch i APCOA nastavljaju s novim instaliranjem ove tehnologije u 15 parkirnih garaža u Njemačkoj.