Salesforce kupio Slack za 27,7 milijardi dolara

Salesforce kupio Slack za 27,7 milijardi dolara
DepositPhotos / Ilustracija

Salesforce je i službeno potvrdio preuzimanje Slacka za 27,7 milijardi američkih dolara. Glasine su se time pokazale istinitima i potvrdile da američka megakompanija na CRM (Customer Relationship Management) tržištu ide dublje u korporativnu komunikaciju.

Naravno, dionice Slacka odmah su skočile, i to za gotovo 25 posto pa je vrijednost te kompanije stigla do procijenjenih oko 25 milijardi dolara, prema Yahoo i Google Finance. Već po tome se može zaključiti da je Slaesforce napravio odličan posao, no dugoročno je on još bolji jer mnoge organizacije diljem svijeta u unutar "kuće" koriste upravo Slack za komunikaciju svih vrsta.

"Ovo je spoj kao iz raja", kratko i jasno rekao je izvršni direktor (CEO) Marc Benioff te na najbolji mogući način potvrdio koliko mu je drago što se ovaj posao uspio izvesti na pozitivan način za njegovu kompaniju.

Ništa manje oduševljen nije ni Stewart Butterfield, CEO Slacka. "Obzirom da softver ima sve bitniju ulogu u performansama organizacija, naša vizija smanjenja kompleksnosti i povećanja moći i fleksibilnosti, doći će više do izražaja. Osobno, smatram da je ovo najznačajnija strateška kombinacija u povijesti softvera i ne mogu dočekati da krenemo zajedno dalje", naglasio je Butterfield.

Posao kao ovaj samo će zaokružiti savršenu godinu za Slaesforce, koji je u njoj već uspio premašiti godišnje prihode od 20 milijardi dolara. Sad će njegova ponuda biti bitno bogatija. A i Slack će biti bogatiji. Ne samo to, spasit će se jer kad se pogledaju rezultati u proteklih 12 mjeseci, ta je kompanija polako i sigurno padala. Naime, minus tijekom dva kvartala ove godine bio je 147,6 milijuna dolara, vrijednost kompanije pala je za 16 posto i ovako nešto joj je trebalo.

Na kraju, Salesforce će sad biti bliže konkurenciji kao Microsoftu i njegovom Teamsu, koji je direktno "u prostoru" Slacka.