ICT USLUGE

Prilagođavanje ponude telekom usluga potrebama korisnika

Prilagođavanje ponude telekom usluga potrebama korisnika

U modernom poslovanju danas su ICT usluge iznimno važna, a unutar njih zbog poslovanja u oblaku, rješenja koja se baziraju na razmjeni podataka stoga prilagođavanje potrebama korisnika iznimno je važno ističe za ICTbusiness.info Sanja Soldo Miljević, rukovoditeljica upravljanja ponudom i razvojem proizvoda za poslovne korisnike A1 Hrvatska i dodaje kako su s ponudom dodatno osnažili cjelokupnu ponudu fiksnih usluga za poslovne korisnike, ovisno o njihovim potrebama i zahtjevima na pojedinoj lokaciji.

Kako je A1 Hrvatska prilagodila svoje mobilne tarife i fiksne pakete za male poslovne korisnike, i što ih čini specifičnim za ovaj segment korisnika?

Prepoznali smo promijenjene potrebe i navike malih poslovnih korisnika te smo razvili nove usluge kako bi se naši korisnici mogli bezbrižno i neometano baviti razvijanjem vlastitog biznisa. Po prvi puta smo prilagodili usluge specifično za ovaj segment korisnika i ono što novu ponudu čini posebnom je niz benefita koji omogućavaju dodatnu fleksibilnost i uštede. Naše nove mobilne tarife sadrže sigurnosno rješenje na već dobro poznatoj 5G mreži s iznimno bogatim sadržajem, od kojeg valja istaknuti uključivanje podatkovnog prometa u regiji jer smo zaključili da je taj dio neizostavan za neometano poslovanje.  Dodatno, ponovno smo omogućili MultiSIM uslugu, jedinstvenu na hrvatskom tržištu. Iznimno smo ponosni na A1 Wallet koji je virtualni novčanik u koji se dodaju popusti prilikom svake aktivacije nove mobilne linije. Ti popusti se zbrajaju, a korisnik ih može iskoristiti u svakom trenutku kao popust prilikom nabavke novih uređaja. Sve to smo zaokružili proširivanje MOZAIK pogodnosti u vidu dodatnih ušteda.

Koje su glavne prednosti i poboljšanja u mobilnim uslugama koje A1 Hrvatska nudi malim poslovnim korisnicima, uključujući MultiSIM uslugu i međunarodne roaming minute?

Glavne prednosti mobilnih usluga za male poslovne korisnike uključuju veću sigurnost, međunarodni roaming, podatkovni promet za zemlje u regiji izvan EU te spomenutu MultiSIM uslugu. Upravo MultiSIM pruža jednostavnost povezivanja više uređaja (više mobitela, laptopa, tableta ili pametnih satova) s jednom mobilnom tarifom, što može doprinijeti boljoj produktivnosti. Također, poduzetnici ne trebaju brinuti tijekom putovanja u druge države jer su nove tarife nadopunjene s više međunarodnih i roaming minuta te je uključen i podatkovni promet u regiji, kako bi mogli bezbrižno poslovati u svim susjednim državama.

Kako nova premium oprema A1 Hrvatska omogućuje brzinu od 2 Gbps za male poslovne korisnike?

Nova, premium fiksna usluga koju A1 Hrvatska donosi poduzetnicima kombinira najveću gigabitnu fiksnu infrastrukturu u Hrvatskoj te WiFi 6 router i mesh uređaj. Ova vrhunska oprema omogućuje korisnicima brzinu do 2 Gbit/s pokrivenost kvalitetnim Wi-Fi signalom. Prilikom ugovaranja ove usluge, A1 tehničari dolaze u prostor, izvode mjerenja i instaliraju opremu kako bi svaki kutak ureda bio pokriven vrhunskim Wi-Fi signalom. S ovom smo ponudom dodatno osnažili cjelokupnu ponudu fiksnih usluga za poslovne korisnike, ovisno o njihovim potrebama i zahtjevima na pojedinoj lokaciji.

Koje su novosti u TV usluzi A1 Hrvatska, uključujući broj kanala i mogućnost prijenosnog gledanja?

Unaprijeđena TV usluga donosi više od 220 kanala, što znači veći izbor TV sadržaja za male poslovne korisnike. No, najveća inovacija dolazi kao mogućnost prenošenja usluge. Korisnici sada mogu gledati TV sadržaj na različitim uređajima putem aplikacije A1 Xplore TV, bez obzira na to gdje se nalaze. To znači da mogu pratiti svoje omiljene programe na velikom ekranu na lokacijama gdje nije instaliran digitalni TV prijamnik, pružajući veću fleksibilnost u gledanju TV sadržaja. Uz to, moguće je i istovremeno gledanje na dva TV ekrana.

Kako koncept MOZAIK sustava ušteda funkcionira za male poslovne korisnike, i koje dodatne uštede nude konvergentne korisnicima?

MOZAIK sustav ušteda je već dobro prihvaćen kao prednost A1 ponude, a sada je za male poslovne korisnike dodatno proširen ukoliko korisnik koristi i mobilne i fiksne usluge. Ovaj sustav omogućuje korisnicima uštede na ukupnom mjesečnom računu putem povezivanja različitih mobilnih i fiksnih usluga. Povezivanjem više usluga, korisnici mogu ostvariti uštedu do maksimalno 5 eura mjesečno po svakoj usluzi. To omogućuje malim poslovnim korisnicima maksimalnu iskoristivost dostupnih usluga po povoljnim cijenama.

Na koji se način zaštiti jer danas je najvažnija sigurnost kada govorimo o ICT rješenjima?

Svakako! Fokusirali smo se na poslovnu sigurnost poduzetnika i poboljšanje korisničkog iskustva. Stoga smo u Implementirali smo A1 Net Protect zaštitu koja upozorava korisnike na potencijalno opasne web stranice i druge prijetnje prilikom surfanja pružajući dodatni sloj sigurnosti na samoj mreži. Također, nudimo A1 osiguranje ekrana koje, zlu ne trebalo, omogućuje popravak pametnih telefona u slučaju loma ekrana. Ove usluge mogu se jednostavno aktivirati i deaktivirati putem aplikacije Moj A1, pružajući korisnicima veću kontrolu nad svojim uslugama i transparentan pregled troškova. Ovo je tek početak promjena koje A1 Hrvatska priprema za svoje male poslovne korisnike. Redovno pratimo njihove potrebe i promjene u tehnologiji kako bismo im pružili najbolje moguće usluge i proizvode u budućnosti.